Verhaal

 Vandaag hebben we het over de serie 13 Reasons why. Na de dood van Hannah Baker is heel de school in een diepe rouw. Al zijn er  wel nog veel vragen na haar zelfmoord. En al zeker bij haar ouders. Zij beschuldigen de school er van dat ze dingen achterhouden om de naam van de school hoog houden. Maar al die antwoorden zouden wel eens van Clay Jensen kunnen komen.  Want voor zijn deur vindt hij een doos met 7 audiocassetjes  met daarop 13 redenen waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd.

In elke reden staat er één iemand centraal die er mee voor gezorgd heeft dat ze deze harde beslissing genomen heeft. Waar ook Clay iemand van is. Want iedereen die op deze tapes staat, krijgt deze ook te horen. En dat is waar het 13 afleveringen over gaat in deze serie. Het is wel een zeer omstreden serie omdat de zelfdoding wel echt in beeld wordt gebracht.

13 reasons why

Seizoenen

Momenteel is er nog maar één seizoen van 13 Reasons Why. Maar zonder iets te verklappen kunnen we wel zeggen dat ze toch de mogelijkheid open hebben gelaten voor een nieuw seizoen. En ondertussen is er ook bekend geraakt dat er een tweede seizoen komt. Wanneer dit uitkomt is nog niet bekend.

Onze Mening

Hanah

Het is een serie die je zeker bij blijft. En waar je van het begin ook helemaal met mee bent. Er is redelijk wat commotie rond deze serie geweest. Maar eerlijk gezegd vinden wij dat wat  overdreven. Op één scene na valt dat heel goed mee. Al is het onderwerp natuurlijk wel serieus en kan de serie wel wat emoties teweeg brengen.
Het is een serie die zeker verslavend werkt. Elk einde van de aflevering zorgt ervoor dat je de volgende wil zien. Voor degenen die nog moeten kijken is hier het moment dat je moet door scrollen. Het einde valt ons wel wat tegen. Want niet al onze vragen zijn beantwoord na het zien van de laatste aflevering. Maar zo gaat dat bij series. Alleen hadden we dat bij deze serie niet verwacht. Wij kijken alvast uit naar seizoen twee om hopelijk wat nog meer antwoorden te krijgen.

Trailer

Netflix 13 Reasons why

Is deze serie iets voor jou? dan kan je hier meteen beginnen kijken. Toch liever iets anders? Dan kan je bij de categorie Netflix even kijken of er niets anders is dat beter bij jou past. Laat in de comments zeker weten wat jij van deze serie vindt.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.