Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Porto Citytrip

  3 tips om je citytrip voor te bereiden

  3 tips om je citytrip voor te bereiden

  Hou jij er ook zo van om een citytrip te maken? Een paar dagen ertussenuit met heel veel cultuur, lekker eten en liefst met fantastische foto’s achteraf? Wij geven hier onze beste tips om je citytrip zo goed mogelijk voor te bereiden. Want plannen betekent meer zien op minder tijd. Ideaal om je citytrip zo efficiënt mogelijk te beleven!

  1.Plan je uitstappen

  Als je op citytrip gaat, wil je zo veel mogelijk zien op een paar dagen tijd. Meestal zijn de steden die geschikt zijn als citytrip groot en hebben ze een enorm aanbod aan toeristische attracties. Het is dus vaak onmogelijk om alles te zien op een paar dagen tijd. Kies daarom thuis al welke plaatsen je zeker gezien wil hebben. Kies enkel voor plaatsen waar je enthousiast van wordt. Probeer vooral niet alles te willen zien. Het is beter om een paar heel interessante plekken te zien en daar je tijd voor te kunnen nemen dan alles snel ‘gezien’ te hebben. Je moet immers van je citytrip genieten en er geen stress van krijgen.

  Een lijstje

  Je maakt best eerst een lijstje met de attracties die je wil zien en nadien giet je deze in een dagplanning. Maak een gedetailleerd schema per dag. Zet daarin wat je eerst gaat bezichtigen, wat je daarna gaat doen etc. Verder is het ook handig om je route al uit te stippelen en op voorhand te weten welke weg je moet afleggen en/of je een bus of metro kan nemen. Een handige tool hierbij kan Google Maps zijn. Als je nog verder wil gaan, kan je ook op voorhand opzoeken wat alles je gaat kosten. Hoe gedetailleerder je schema, hoe nuttiger je je tijd zal kunnen doorbrengen.

  2.Oefen op het nemen van foto’s

  Ga voor je vertrekt al eens oefenen op foto’s nemen. Als je bijvoorbeeld op citytrip gaat naar een grote stad, oefen dan al eens op het fotograferen van gebouwen. Wanneer je eerder een citytrip doet waar de natuur prachtig is, ga dan eens foto’s nemen in het bos of in een park. Zo kan je zien hoe je best iets in beeld brengt en sta je minder te sukkelen wanneer je op citytrip bent en je iets wil fotograferen.

  Zomervakantie boeken

  3.Maak goed op voorhand je koffer

  Dit is wellicht onze grootste stressfactor: de koffer maken. Als je maar een paar dagen weg bent, heb je aan handbagage voldoende. Tot maximum 5 dagen kan je gerust zonder grote koffer overleven. Het heeft dus weinig zin om een koffer bij te boeken voor een citytrip. Zo bespaar je ook nog eens geld. Ook wij, die verschillende outfits, verschillende paren schoenen, een fototoestel en een grote toiletzak willen meenemen kunnen overleven met enkel handbagage. Begin, als je de tijd ervoor hebt, minstens 3 dagen voor vertrek je koffer te maken. Zo is er minder kans om iets te vergeten.

  3-tal outfits

  Je begint best met een 3-tal outfits klaar te leggen. Eén outfit om mee te vertrekken (kies iets comfortabel). Eén outfit om een dag in de stad mee rond te lopen (kies iets waar jij je goed in voelt). En één chiquere outfit waar je bijvoorbeeld mee uit eten kan gaan. Kies hierbij geschikte schoenen. Ons advies gaat uit naar één paar gemakkelijke schoenen en één paar schoenen die bij elke outfit passen. Kies voor 1 jas die bij elke outfit past en die geschikt is voor het weer op je bestemming. Het voordeel van op voorhand je outfits bepalen, is dat je op je bestemming tijd uitspaart om je klaar te maken ’s morgens. Tijd die je kan gebruiken om meer van je bestemming te zien.

  Maak daarna je toiletzak. Kies enkel voor spullen die je écht nodig hebt en die je effectief gaat gebruiken. Laat overbodige zaken thuis. Je kan hier eens kijken voor inspiratie wat je wel of niet mag meenemen in je handbagage. Als laatste maak je je rugzak/reistas/handtas klaar die je nog extra mag meenemen bij je handbagage. Hier kan je extra zaken in kwijt die je toch wil meenemen. Bij ons is dit vooral een plaats voor nog een extra paar schoenen, ons fototoestel en een reisgids. Uiteraard is dit ook de plek waar je je documenten en vliegtickets bij houdt.

  Heb je nog tips om je citytrip beter voor te bereiden? Je mag ze altijd delen in de comments. Inspiratie nodig voor je volgende citytrip? Kijk eens hier.

  Comments

  • 25 november 2017

   Goede tips. Goed voorbereid blijft toch het halve werk he 😉

   reply
  • 25 november 2017

   Leuke tips! Ik neem altijd veel te veel kleding mee! Due 3 outfits tip is wel een goeie! 🙂

   reply
  • 25 november 2017

   Vooral de kofferpak tips neem ik graag ter harte. Ik ben bang dat als ik teveel plan voor een city trip het echt pezen wordt i.p.v. vrije tijd

   reply
  • 26 november 2017

   Vooral die eerste tip is echt een hele goed! Ik heb al zó vaak de fout gemaakt te denken: ‘Oh, komt daar wel!’, om vervolgens daar echt met een soort ‘blank space’ te zitten en niet meer te weten waar ik uit moet kiezen, waar ik tijd voor heb en waar ik überhaupt in die periode terecht kan. Mooie tips!

   reply
  • 26 november 2017

   Normaal ben ik best goed georganiseerd. Maar helaas als het op reizen aankomt… heel erg bedankt voor dit artikel. Ik kan het zeker gebruiken!!

   reply
  • thatslifexyz
   26 november 2017

   Bedankt voor de tips! Ik ga ze sowieso gebruiken, zal me veel tijd schelen denk ik zo. 🙂

   reply
  • 26 november 2017

   De eerste tip is inderdaad wel handig. Meestal wil ik ook téveel in té weinig tijd. Handiger om thuis al die keuzes te maken.

   reply
  • Amelie
   28 november 2017

   Handige tips! Ik ben van plan om kog wat citytrips te doen

   reply
  • 28 november 2017

   Altijd handig dit soort tips 🙂 Ik ben van plan om komend jaar een aantal citytripjes te maken, dus deze komen dan altijd goed van pas!

   reply
  • 28 november 2017

   Ik moet me altijd inhouden om niet mijn hele dag vol te plannen met van alles en nog wat. Laatste tijd lukt dat steeds beter om ook echt vakantie te nemen en uit te rusten

   reply
  • 28 november 2017

   twee van de drie tips doe ik al als voorbereiding, maar oefenen met maken foto’s is wel een goede tip die ik bij de volgende citytrip eens ga proberen!

   reply
  • 29 november 2017

   Handige tips! Het koffer inpakken geeft vaak een hoop stress inderdaad 😉

   reply
  • 4 december 2017

   Leuke tips! Ik ben persoonlijk totaal niet van het plannen, ook niet tijdens reizen, maar in sommige gevallen is het wel handig.

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.