Barcelona is een gigantische stad die vele troeven kent. Je vindt er een gezellig stadscentrum, prachtige natuur, een haven en zelfs een strand. Wij maakten vorige week een citytrip naar deze prachtige stad. Het was niet onze eerste keer dat we hier kwamen, maar het is zo’n fijne stad dat je er met plezier nog een keer naartoe gaat. Er valt steeds iets nieuws te beleven! Hier bespreken we 4 redenen waarom Barcelona voor ons dé ultieme citytrip is.

Barcelona view city

1.Wondermooie architectuur

In Barcelona waan je je in een andere wereld. Tenminste toch als je die van België of Nederland gewend bent. De gebouwen spreken voor zich. Het zijn stuk voor stuk pareltjes met veel mooie details. We denken bij Barcelona meteen aan Casa Battló, Casa Milà en de Sagrada Familia. Maar Barcelona heeft zoveel meer schitterende gebouwen! Al keuvelend door het stadscentrum kom je vanzelf gebouwen tegen waar je spontaan blij van wordt. Kortom, de architectuur van Barcelona is adembenemend en die moet je in je leven gezien hebben!

2.Heerlijk eten

Toegegeven, wij houden heel erg van paella en tapas. En wat vind je zoal in Barcelona? Paella en tapas! Voor ons kan er dus geen betere plaats ter wereld zijn om te eten. Toch zijn er veel restaurants te vinden die ook ander lekker eten aanbieden. In Barcelona kan je ook heel lekker ontbijten en lunchen. Er zijn ontelbaar veel bakkerijen of plaatsen waar je koffiekoeken, gebakjes of broodjes kan meenemen voor onderweg. En dan hebben we het nog niet over de verschillende churros-kraampjes gehad. Barcelona is zonder twijfel de place-to-be voor foodies.

3.Cultuur ten top

Voor cultuurliefhebbers is dit de stad bij uitstek. Er zijn eindeloos veel keuzes voor musea. Vooral kunstmusea zijn onze favoriet in Barcelona. Doorheen de stad zijn er werken te bewonderen van Picasso, Dalí, Miró en Gaudí. Naast talloze musea, vind je er ook veel historische gebouwen, kerken en parken. Alles heeft een verhaal in Barcelona en dat is waarom wij zo van deze stad houden.

4.Sfeer

Op en rondom de Ramblas is de sfeer van Barcelona eerder gezellig druk. Alles is er vrijwel gericht op toeristen, vooral met een commercieel doel. Wij verkiezen dan ook liever de sfeer van net buiten het centrum. Daar kan je leuke bars vinden waar er flamenco gedanst wordt, live muziek gespeeld wordt of straatartiesten kun kunsten tonen. Je leert er meer de Spaanse bevolking en hun tradities kennen. Heerlijk genieten van een zuiderse cocktail met op de achtergrond salsa-muziek? Check!

Wil je graag nog meer mooie plekken in Spanje ontdekken? Dat kan hier! Wil je meteen vertrekken op citytrip? Dan kan je hier onze beste tips lezen om je citytrip voor te bereiden.

46 reacties

 1. Leuk! ik heb er zelf een half jaar gewoond en allerlei kleine niet toeristische eettentjes/wijn barretjee ontdenkt. Het is daar zó heerlijk! Ken je La Vinya?

 2. Als locatie voor een citytrip staat Barcelona bovenaan! Prachtige stad en lekker genieten van eten en drinken. Leuk geschreven blog, krijg gelijk weer zin om een tripje te boeken!

 3. Ja, la boqueria is bij uitstek zo’n foodmarket! Toch is het helaas niet altijd even betrouwbaar om daar alles te eten…

 4. Rome moet ook prachtig zijn! Daar zijn we nog niet geweest… Laat ons zeker weten hoe het was!

 5. Voor Barcelona is elke citytrip helaas te kort. Wij zouden er weken kunnen blijven… Het best is dat je bij zo’n bekende toeristische plekken altijd op voorhand, thuis, je tickets al koopt. Het bespaart je veel tijd op de bestemming zelf!

 6. Het is inderdaad een leuke citytrip waar je meermaals naartoe kan gaan!

 7. Barcelona lijkt me heel erg leuk, alleen heb ik vaak weinig tijd. Maar door je post ga ik toch eens kijken wanneer ik kan, lijkt me erg leuk!

 8. Prachtige stad inderdaad! Als foodliefhebber ga ik ook altijd graag naar de markten aan de Ramblas.

 9. Ik ben in Barcelona geweest, maar dat was veeeel te kort. Nog zoveel niet gezien en bij Sagrada Familia stond zo’n lange wachteij dat we het alleen van buiten hebben bekeken. Het is inderdaad echt een mooie, veelzijdige stad!

 10. Wat leuk om weer even terug te gaan. 😃 Ik ben er nu twee keer geweest, waarvan de laatste keer afgelopen September was. Zeker een geweldige stad, ik kan niet anders zeggen! 😊

 11. Het eten vinden wij daar inderdaad ook een enorm voordeel van Barcelona! Al die lekkere tapas, paella, met bijpassende drankjes… Heerlijk!

 12. Dat vinden wij ook. Voor zo’n grote stad is er best nog veel rust te bespeuren.

 13. Moet je binnenkort echt eens werk van maken, het is zo’n mooie stad! Oh dankjewel, dat is het grootste compliment dat je ons kan geven!

 14. Dat gevoel kennen we! Als we onze foto’s herbekijken, willen we meteen terug…

 15. Dat vinden wij ook. En in Barcelona vind je wondermooie architectuur!

 16. Ik ben in Barca geweest en ik ben het zeker eens met alle punten! Ik was daar ivm met uitwisseling en dan snuif je nog meer cultuur op dan dat je normaal zou doen. Wat ik geweldig vond was het 8 keer eten op een dag! Zo zeg, dat was veel. En alles hand gemaakt! Heerlijk.

 17. Barcelona vind ik een prachtige stad. Veel terrassen op rustige plekken. Dat zie je in andere Spaanse steden niet vaak. Dan zit je meestal op een stoep naast het langsrijdende autoverkeer.

 18. Staat al zooooo lang op de verlanglijst maar helaas, nog altijd niet tot daar geraakt 🙁
  Jouw blog is een boost om weer eens te beginnen zoeken naar leuke last minutes!

  Xx

 19. Barcelona is men favoriete bestemming als Citytrip! Zo verliefd geworden dat het in januari men 5de keer is dat ik er heen ga op 2 jaar 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.