Binnenkort vertrekken wij, zoals eerder gezegd, voor het eerst op wintervakantie. En hoewel dit zeker geen gewoonte voor ons gaat worden als Roadtrippers of the Sun, moesten we natuurlijk wel op zoek naar de juiste winteruitrusting. En gelukkig hebben wij die ook gevonden! Er waren een paar dingen waarop we hebben moeten letten om de perfecte uitrusting te vinden en die tips geven we ook graag aan jou.

De perfecte winteruitrusting

1 Thermo ondergoed

Het belangrijkste bij de juiste winteruitrusting is dat je jezelf aankleed in laagjes. Dit zorgt er niet alleen voor dat je het warmer hebt, maar het zorgt er ook voor dat je makkelijk iets kan uitdoen wanneer het toch te warm is. Een laagje dat het belangrijkste is in dit systeem van aankleden is natuurlijk degelijk thermo ondergoed. Synthetisch, of soms ook wollen, thermo ondergoed zorgt voor een perfecte transpiratie waardoor je goed warm blijft. Zet dit dus zeker op je lijstje als je voor je winteruitrusting gaat shoppen.

2 Een maatje groter

Wees niet te snel tevreden bij het aankopen van je uitrusting, de juiste maat is essentieel bij de aankoop. Want geloof ons, je wil echt niet met te kleine kleren de koude intrekken. Je koopt zelfs beter een maatje groter zodat je nog genoeg beweegruimte hebt waneer je verschillende laagjes aantrekt. Zeker voor mensen die willen gaan skiën of snowboarden is dit zeker aangeraden.

3 Wind en waterdichte jas

Een waterdichte jas is op wintervakantie essentieel als je geen kou wil lijden. Een stof die waterafstotend is, is dus zeker aangeraden. Ook moet je goed opletten dat er geen wind in de jas binnen kan. Dit controleer je door de rits goed te checken en dat je jas goed aansluit aan je polsen zodat er ook langs daar geen wind binnen kan. Bij de keuze van de juiste broek gelden dezelfde regels.

Gelukkig leven winter
winteruitrusting in Oostenrijk

4 De juiste skihandschoenen

Bij een goede winteruitrusting behoort ook een goede bescherming voor je handen. Je kan daarin kiezen tussen wanten en handschoenen. Heb je snel kou? Dan kies je in dit geval beter voor wanten. Kijk zoals bij je jas ook dat de handschoenen of wanten goed aansluiten aan je polsen zodat er geen wind of vocht kan inkomen. Qua materiaal ga je best voor kunstleer. Wil je gaan skiën, dan vermijd je beter nylon. Dit zorgt echter voor een mindere grip aan de skistokken.

5 Skisokken en muts

Ook de juiste skisokken zijn van belang, want met gewone sokken ben je in de echte koude landen niets. Je moet dus echte skisokken hebben die je liefst ook nog hoog genoeg kunt optrekken. Als je ermee gaat skiën is de regel dat de sok moet kunnen opgetrokken worden tot boven de skibot. Een muts aankopen kan wel eens handig zijn, ook als je een helm draagt. Bij het kiezen van een muts neem je best een muts die je over je oren kan trekken of met oorflapjes. Want je oren weten wel vrij snel van de kou en dat is vaak ook pijnlijk.

Deel jouw winteruitrusting

Dit waren onze tips voor de perfecte uitrusting op wintervakantie. Wij zijn geen experts in wintervakanties, dus wij zijn wel eens benieuwd naar jullie winteruitrusting en tips. Hier zijn nog enkele tips om je te beschermen tegen de winterkoude Deel gerust jullie tips op onze Facebookpagina.

Update: Ondertussen zijn wij met de camper naar Oostenrijk geweest. Je kan er hier alles over lezen.

Pinterest : De juiste winteruitrusting

5 tips voor de perfecte winteruitrusting te vinden

4 reacties

  1. in mijn vakantie ga ik juist voor de rust en heb ik geen zin om ook nog eens bij skiliften etc te moeten wachten, vandaar dat ik nog nooit op de ski’s heb gestaan. Ik heb wel diverse sneeuwschoentochten gemaakt, want de sneeuw is wel verslavend;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.