Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


Camper in Duitsland

5 tips voor een eerste reis met de camper

5 tips voor een eerste reis met de camper

Binnenkort vertrekken wij weer op een prachtige roadtrip doorheen het bergachtige Oostenrijk. Deze keer doen we dit niet met onze caravan maar met een gehuurde camper/mobilhome (iets wat we aanraden voordat je er eentje koopt). En omdat dit voor ons de eerste keer is met een camper hebben we een paar dingen opgesomd waar je moet op letten als je voor het eerst met de camper gaat reizen. Vul dus gerust aan als er nog andere tips zijn die wij kunnen gebruiken. Alvast veel plezier met deze 5 tips voor een eerste reis met de camper.

5 Tips voor een eerste reis met de camper

1 Kies de juiste camper

Alles begint bij het kiezen van de juiste camper voor jouw type reis. Denk bijvoorbeeld maar aan het nodige rijbewijs. Je kan de meeste campers besturen met een gewoon rijbewijs B maar het op voorhand controleren van het correcte rijbewijs, kan toch geen kwaad. Dat er comfort aanwezig is, is natuurlijk normaal. Maar als je zoals ons naar de vrieskou trekt dan moet je er vooral op letten dat dit ook mag van de verhuur-firma en dat de caravan er daarop aangepast is.

2 Juiste banden

De juiste banden kiezen spreekt misschien voor zich maar je controleert het toch best even. Want veel camperverhuur-firma’s steken er 4 seizoensbanden op, en dat is eigenlijk niet zo ideaal. Zeker niet als je zoals ons door skigebieden reist. Winterbanden zijn dan veel meer aangewezen. Controleer ook altijd of er sneeuwkettingen aanwezig zijn, want in veel ‘koude’ landen is dit verplicht. Bij sommige bedrijven mag je deze zelfs niet aanbrengen, reden genoeg dus om dan een andere firma te zoeken.

3 De juiste route

De juiste route plannen is ook heel belangrijk, ook al hou je van wat vrijheid zoals ons. Zo planden wij ooit onze eerste roadtrip met de caravan bomvol en was ons schema eigenlijk onrealistisch. Wat achteraf gezien wel spijtig is. Ook als je in de winter er op uit gaat trekken kan je best al wat campings vast leggen, want in de winter zijn er wel wat staanplaatsen en campings gesloten. In de zomer leggen wij dit nooit vast en gebruiken wij de applicatie Park4night, iets wat we nu in de winter niet durven.

4 Enkele begrippen

Het kan ook nuttig zijn om enkele begrippen te kennen die je verder kunnen helpen bij een eerste reis met de camper. Zo wordt het afvalwater uit de douche en gootsteen ‘grijs afvalwater’ genoemd en het afvalwater uit je toilet ‘zwart afvalwater’. Allemaal dingen die je beter op voorhand weet als je een campervakantie maakt.

5 De juiste verzekering

De juiste verzekering hebben als je met een camper rijdt is heel belangrijk. Natuurlijk is dit bij het huren van een camper meestal meteen in orde bij het boeken, maar controleren wat er juist in de verzekering zit is niet erg. Je controleert best het deel over letsels aan jouw als chauffeur. Want dat kan in goedkope verzekeringen soms ontbreken. Voor mensen die een verzekering willen afsluiten voor een eigen gekochte camper, kan je hier enkele nuttige tips terugvinden.

Jij nog tips?

Heb jij nog tips voor onze eerste reis met de camper? Laat het ons dan zeker weten op onze Facebookpagina of in de comments.

Benieuwd naar onze verhalen met de camper? Volg dan zeker onze blog de komende weken.

Pinterest: 5 tips voor een eerste reis met de camper

5 tips voor een eerste reis met de camper- Roadtrippers of the Sun

Comments

 • 6 februari 2019

  wij gaan deze zomer ook naar Oostenrijk, maar hebben gekozen voor de trein. En aangezien er meer dan voldoende kabelbanen zijn hebben we geen auto nodig

  reply
 • 6 februari 2019

  Ik heb een aantal keren een camper gehuurd in Amerika en Australië en weet wel dat goed zoeken op sites heel veel loont, kijk ook goed naar de extra kosten aan verzekeringen enzo. Goed vergelijken is een goed idee. Ook is het in Amerika zo dat je met een camper een aantal maanden in de zomer Death Valley niet in mag ( ivm de hitte), maar ook een aantal hele stijle wegen waren verboden. Ik kan me best voorstellen dat dit bijvoorbeeld in Oostenrijk ook zo kan zijn. Het voordeel van Amerika is, is dat de campings en parkeerplekken prima ingericht zijn voor campers, di zie je ook steeds vaker in Europa.

  reply
 • 6 februari 2019

  Gaaf! Ik wil nog eens gaan rondtrekken Door Amerika met een camper of iets. Maar zal nog wel even duren.

  reply
 • 7 februari 2019

  Reizen met een camper lijkt me heel handig en en een vrij gevoel geven. Je hebt altijd je huis bij je : ) Dankjewel voor de handige tips.

  reply
 • 11 februari 2019

  Een camper lijkt me echt zo ideaal met de kinderen, als we er ooit het geld voor hebben… 🙂

  reply
 • oilgarden
  13 februari 2019

  Wij hebben een aantal keer een camper gehuurd en ook dit jaar gaan we weer. Het is zooo fijn!

  Mijn tip is om echt niet teveel mee te nemen. Wij hadden elke keer tòch weer teveel mee en op een gegeven moment gaat het je onderweg irriteren.

  reply
 • 14 februari 2019

  Oostenrijk is prachtig!! Ben daar al een paar keer op de motor geweest.
  Thnx voor deze handige en nuttige camper tips, ze zeker gaan van pas komen voor een toekomstige reis

  reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.