Lima is niet alleen de hoofdstad van Peru maar zonder twijfel ook het mekka voor foodies in Peru. Het is een gigantisch grote stad dus is het logisch dat er ontelbaar veel leuk adresjes zijn om te eten, maar wij zochten de beste voor jou uit. In deze restaurants in Lima kan je niet alleen lekker eten maar meestal ook genieten van een prachtig Instagrammable interieur.

Restaurants in Lima

Amore

Amore is een Mediterraans restaurant gelegen in de buurt van Miraflores. Als je van de verschillende lokale souvenirwinkels in de buurt komt, kan je nadien lekker lunchen of dineren bij Amore. Het interieur spreekt je vanop straat al meteen aan. De zaak hangt vol planten en kleurrijke decoratie en er hangt een relaxte sfeer. Ook de werknemers zijn er heel vriendelijk en de service is snel. Het eten? Bijzonder lekker, maar hou rekening met Europese porties (iets kleiner dus dan de gemiddelde Peruviaanse schotel maar nog steeds voldoende!). En er zijn ook verschillende opties voor vegetariërs. Van dit soort zaken houden wij!

Raw Cafe

Dit veganistisch restaurant is een van de meest originele en meest opmerkzame restaurants die we zijn tegengekomen in Peru. Het geluk wil dat deze zaak net achter de hoek van ons hotel gelegen was, wat maakte dat we er een paar keer zijn gaan lunchen. Raw Cafe biedt het perfecte alternatief op alle vleesgerechten en -restaurants in Peru. En bovendien is het veganistische eten van uitstekende kwaliteit en erg vers en lekker. Wij probeerden er de mexitacos, en vegan variant op de Mexicaanse tacos, en een vegan burger. Maar ook de food bowls en de zelfgemaakte limonades zijn er overheerlijk. Zeker de moeite waard om te proberen!

Beso Frances

Als je graag een kleine lunch of een tussendoortje eet met een fantastisch uitzicht, dan kan je terecht bij Beso Frances. Hier serveren ze vooral pannenkoeken met allerlei toppings, gaande van Nutella-choco en fruit tot hartig beleg. Een pannenkoek met Nutella heb je al voor 14 Soles (ongeveer 3,5 euro). De omgeving is er prachtig want deze eettent is gelegen aan de Malecón de la Reserva in het Parque del Amor met uitzicht op de oceaan. Je hebt verschillende van deze zaken verspreidt over de boulevard in Miraflores. Een mooie wandeling van de ene naar de andere kant is een must do.

Popular

Nog zo’n uniek adresje is restaurant Popular in het openlucht shoppingcentrum Larcomar aan de kust in Lima. Hier zijn iets minder vegetarische opties te vinden maar de visgerechten zijn er uitstekend. De porties zijn ook iets kleiner dan in een gemiddelde Peruviaanse keuken. Het interieur en vooral het uitzicht over de oceaan is hier heel bijzonder. Een aanrader en zeker één van de betere restaurants in Lima.

Punto Fusion

Waar je dan weer enorm grote porties eten krijgt, is restaurant Punto Fusion. Dit is een typisch Peruviaans restaurant waar je ook voldoende Europese opties hebt waaronder pastas. Toch zijn de Peruviaanse gerechten hier vooral de moeite. Probeer het visgerecht van de chef eens. Je krijgt het wellicht nooit op, maar voor 10 euro kan je het niet laten schieten. De moeite! En de vriendelijke bediening krijg je er gratis bij!

Andere restaurants in Lima

Natuurlijk zijn er nog veel meer goede restaurants in Lima. We hebben er eigenlijk nooit slecht gegeten. De porties zijn ook meestal groot, zeker buiten de toeristische zones. In Miraflores heb je veel gezellige restaurants die qua uitstraling ook kunnen tellen. Ziet het er een degelijke zaak uit? Dan kan je ervan uitgaan dat het eten prima zal zijn. Deze lijst bevatte tevens budgetvriendelijke restaurants.

Belangrijk: geen van bovenstaande adressen is gesponsord. Wij hebben deze lijst samengesteld uit eigen ervaring omdat we zo onder de indruk waren van deze restaurants. We willen jou daar ook graag van laten mee genieten. Smakelijk eten!

5x Beste restaurants in Lima

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.