Tijdens je reis

 Vandaag geven we je enkele tips tegen muggen. Want als je op reis bent, en al zeker in warme landen, kan je er niet omheen…Muggen. Soms een echte plaag. Bij ons in Europa zijn ze gelukkig niet zo gevaarlijk. Maar in andere continenten kunnen ze buiten jeuk ook nog eens een ziekte zoals malaria of gele koorts bezorgen. Niet leuk dus beter voorkomen dan genezen! Hieronder geven we jullie de 7 beste tips tegen muggen.

1 Muggenspray

Muggenspray is de meest gekende en misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. We gaan hier geen reclame maken voor een merk, want je vind ze tegenwoordig wel in elke winkel. Al opteren wij toch wel eentje van de apotheker.

2 Muskietennet

Iedereen kent het wel… dat gezoem van een mug terwijl je wil slapen. Of opstaan voor beten… niets is ambetanter. Met een muskietennet heb je dat probleem niet! Let wel op dat dit muskietennet altijd dicht is. Ook als je er niet slaapt. Want als de mug er dan in vliegt, helpt het natuurlijk ook niet.

3 Armband tegen muggen

Tegenwoordig bestaan er ook armbanden die je kan aandoen tegen de muggen. Deze armbanden zorgen er voor dat de muggen je 2 weken niet lastig vallen. Het ziet er wel niet super uit. Maar liever geen muggenbeten natuurlijk.

4 Bedek je volledige lichaam

De beste methode is natuurlijk je hele lichaam bedekken. Maar in een tropisch land is dit natuurlijk niet altijd aangenaam.

5 Geen donkere kleding

Volgens velen zou donkere kleding muggen aantrekken. Dus probeer deze te vermijden. Al is dit zeker niet bewezen. Maar iets fleurig aandoen kan nooit kwaad natuurlijk. Het is het proberen waard.

6 Citronella kaars

Een citronella kaars branden helpt ook steeds om muggen op een afstand te houden. En je hebt er nog een lekker geurtje bij. Al is dit als je backpact niet altijd gemakkelijk mee te nemen. Als je met een caravan of camper reist, is een citronella kaars ideaal.

7  De muggenlamp

Velen zeggen dat dit de beste remedie tegen muggen is maar eerlijk gezegd vinden wij dit niet zo super werken. Wij hebben uiteraard ook niet alle modellen getest, dus misschien is er wel een bepaald merk dat goed werkt. Laat het ons vooral weten!

Andere Tips tegen Muggen

Hopelijk heb je hier iets aan en helpen we jullie in de strijd tegen vervelende muggen. Zit je nog met andere problemen, kijk dan zeker eens hier of we daar geen tips of oplossingen voor hebben.

Ga je verder weg dan Europa dan is het toch best dat je hier even kijkt of je een vaccinatie nodig hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.