Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Gratis reisgids Bahamas de hotels

  7 Manieren om in contact te blijven met het thuisfront

  7 Manieren om in contact te blijven met het thuisfront

  Je mag dan wel ver weg van huis zijn en dat fantastisch vinden, toch blijft het belangrijk om contact te houden met je familie en vrienden. Want terwijl jij je misschien veilig voelt en weet dat alles in orde is, zijn ze thuis misschien wel ongerust want het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om lang te reizen. Zeker niet voor je familie. Of misschien krijg jij ook wel last van heimwee op een bepaald moment. Wij geven hier enkele manieren om in contact te blijven met het thuisfront.

  Telefoon

  Misschien wel de meest vanzelfsprekende manier is bellen. Al is dit zeker niet de goedkoopste oplossing! Best koop je een gsm-kaart om zo goedkoper naar huis te bellen.

  WhatsApp

  Eén van de goedkoopste manieren is whatsApp. Het enige wat je nodig hebt is wifi. Al is dit niet in elk land zo gemakkelijk te vinden. Wat wel goed is aan WhatsApp, is dat ze thuis kunnen zien wanneer je online bent.

  Messenger

  Zelfde principe als met WhatsApp. Je hebt alleen wifi nodig. Messenger werkt naar onze mening wel net iets trager dan WhatsApp. Je kan tegenwoordig wel spelletjes spelen via Messenger met wie je aan het praten bent en dat is wel leuk natuurlijk!

  E-Mail

  Een iets oudere manier, maar wel een hele goede. Zeker omdat bijna iedereen dit heeft, en niet alleen de jongere generaties. Het enige nadeel is dat je niet kan zien of je bericht gelezen is of niet.

  Skype

  De meest persoonlijke vorm en ook wel de leukste omdat je elkaar echt ziet. Spijtig genoeg is Skype niet overal mogelijk omdat hier een sterke wifi-verbinding voor nodig is. Je kan ook gewoon bellen zonder beeld natuurlijk en dat is ook leuk en goedkoop.

  Een kaartje

  Wij krijgen zelf ook graag kaartjes, dus wij zijn ook een voorstander van deze oudste methode. De kaartjes komen inderdaad wat later aan dan dat je ze verstuurt maar dat heeft zijn charmes, vinden wij. Het enige nadeel is dat dit meestal wat geld kan kosten.

  Social Media

  Je foto’s delen via Instagram of Facebook is ook een leuke manier om je familie en vrienden op de hoogte te houden van wat je aan het doen bent. Ook hier heb je enkel wifi voor nodig. en een (goede) camera natuurlijk!

  Hoe doen jullie dit?

  We zijn natuurlijk benieuwd hoe jullie contact houden met het thuisfront wanneer jullie op reis zijn. We horen het dan ook graag in de comments. Wij gebruiken alvast Instagram om onze familie op de hoogte te houden.

  Meer tips nodig voor tijdens het reizen? Kijk dan zeker eens hier.

  in contact. blijven met thuisfront

  Comments

  • 31 december 2017

   De oude manier kaartjes sturen vond ik zo fijn! spijtig dat dit verwaterd is bij velen!
   de sociale media is natuurlijk het van het om contact te houden maar soms heb ik de behoefte om is Offline te genieten 🙂

   reply
  • 31 december 2017

   Ik gebruik eigenlijk alle manieren die je noemt. De allerleukste blijf ik toch een kaartje vinden. Net even die persoonlijke touch (handgeschreven, lokaal ansichtkaartje) wat dat leuker maakt om te versturen én ook om te ontvangen. Ik stuur trouwens wel vaak nog kaartjes!

   reply
  • 31 december 2017

   Ik onderhoud het persoonlijke contact via Whatsapp of door te bellen. Mijn foto’s deel ik op Instagram, soms op Facebook en na mijn trip op de blog.

   reply
  • 31 december 2017

   Ik zou stiekem ook een kaartje sturen! Dat is ook leuk!

   reply
  • 1 januari 2018

   Ik gebruik nu heel veel whatsapp!

   reply
  • 1 januari 2018

   meestal als ik op reis ga stuur ik gewoon een smsje. Op social media plaats ik dan zo weinig mogelijk foto’s. Je weet nooit wie dit leest en dan is je huis misschien leeg als je terug thuis komt.

   reply
  • 1 januari 2018

   Kaartjes blijven hun charme bewaren. Ook bij ons! Daarnaast gebruiken we veel WhatsApp. Ook om te (video)bellen trouwens! 😉

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.