Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  5 reisverzekeringstips die je zeker moet kennen voor je op reis vertrekt!

  Reisverzekeringstips

  5 reisverzekeringstips die je zeker moet kennen voor je op reis vertrekt!

  Reisverzekeringstips? Waarom heb je die nodig? En waarom heb je zelfs een reisverzekering nodig? We leggen het je hier even uit.

  Waarom reisverzekeringstips?

  We horen sommige mensen zich soms afvragen waarom ze een reisverzekering moeten afsluiten. Maar wij kunnen jullie zeggen dat je dit echt nodig hebt! Want stel je voor dat je erg ziek wordt in het buitenland en je moet terug naar huis gerepatrieerd worden, dan zit deze kost (die groot is!) niet in je gewone verzekering. En bij een reisverzekering wel. Of stel dat je op je locatie niet weg kan door een natuurramp of door andere (weers)omstandigheden, dan moet je bijboeken en dan kan deze kost ook enorm oplopen. Ook dit wordt met de meeste reisverzekeringen gedekt. En zo zijn er nog veel meer redenen om een reisverzekering te nemen. En omdat er verschillende soorten reisverzekeringen zijn, geven wij hieronder onze reisverzekeringstips om jou te helpen. Zo maak je een betere keuze wanneer je op reis vertrekt.

  1. Een doorlopende of kortlopende verzekering

  Iedereen denkt dat dit een gemakkelijk keuze is, maar dat is het niet helemaal. Wij kennen mensen die maar één keer per jaar op vakantie gaan en automatisch een kortlopende verzekering nemen. Dat is niet altijd zo slim. Zeker niet als je 3 weken (of langer) op vakantie gaat. Dan ben je veel beter af met een doorlopende verzekering. Dit zal je veel goedkoper uitkomen.

  Voor mensen die meermaals per jaar kort op vakantie gaan is het ook veel beter een doorlopende verzekering te nemen. Je betaalt maar één bedrag per jaar met maar één commissie. Want als je elke keer opnieuw een verzekering afsluit, zoals bij verschillende kortlopende verzekeringen, betaal je uiteindelijk meer door de commissie. Eigenlijk neem je best enkel een kortlopende verzekering als je maximum twee weken en één keer per jaar op vakantie gaat.

  2. Wereld of Europese dekking

  Onze tweede tip van onze lijst met verzekeringstips is een tip die vaak vergeten wordt of niet gecontroleerd wordt bij het afsluiten van een verzekering. Het antwoord is misschien voor de hand liggend en dat is het ook. Je moet het alleen goed controleren in de verzekeringspolis. Je kan ofwel verzekerd zijn voor Europa ofwel voor de hele wereld. Dit is een groot verschil! Je betaalt voor een verzekering van de hele wereld iets meer, maar het is wel aangeraden wanneer je graag verre reizen maakt. Let op: de landen Marokko, Egypte, Aziatisch Turkije, Libië, Algerije, Tunesië en Libanon, zijn landen die vallen onder de Europese dekking.

  3. Activiteit

  Ook de activiteit van je reis hangt af van welke verzekering je nodig hebt. Stel je gaat skiën, dan is een gewone reisverzekering niet genoeg. Want in deze verzekering zijn je ski’s en uitrusting niet verzekerd. Of ga je andere gevaarlijke sporten doen zoals raften in het wild, dan heb je ook niet genoeg aan een gewone reisverzekering. Ook mensen die gaan studeren of werken in het buitenland zijn niet genoeg gedekt met een reisverzekering en zullen een ander soort van verzekering moeten afsluiten.

  4. Besparen

  Besparen op een verzekering is iets wat wij absoluut afraden. Het kan soms 20 euro/persoon verschillen en op een gezin van bijvoorbeeld 5 personen is dat een enorm bedrag, maar dan ben je ook wel minder en vaak onvoldoende ingedekt in de meeste gevallen. Stel dat je iets voor hebt tijdens je reis, dan ben je meer geld kwijt. Controleer dus altijd goed waar dit prijsverschil vandaan komt. Soms kan het inderdaad enkel aan de premie liggen en dan zou het dom zijn om niet bij de goedkoopste (reis)verzekeraar te gaan.

  5. Annuleringsverzekering

  Deze verzekering moet je binnen de 7 dagen afsluiten na het boeken van jouw reis. Deze raden wij zeker aan! Want je weet nooit wat er kan gebeuren. Stel dat je door een bepaalde reden niet meer op reis kan gaan, dan is het wel leuk dat je een groot bedrag van je reis terug krijgt. Het is zeker aan te raden wanneer je een dure vakantie heel goed op voorhand boekt. Voor last-minutes is dit minder aan te raden. Meestal is een annuleringsverzekering niet zo duur, dus ook niet de moeite om op te besparen.

  Reisverzekeringstips

  Dit waren onze reisverzekeringstips, hopelijk hadden jullie er iets aan. Moest je nog meer informatie zoeken kan je altijd eens een kijkje nemen op deze leuke site. Als jullie nog andere handige tips hebben. Dan horen we die graag in de comments.

  Nog op zoek naar andere leuke tips om je reis te plannen? kijk dan zeker eens bij onze reistips.

  5 reisverzekeringstips

  Comments

  • Denise Miltenburg
   27 december 2017

   Ik heb jarenlang in de reisbranche gewerkt. Aan reisverzekeringen wordt relatief veel verdiend, maar ik zou het ook zeker nog steeds iedereen aanraden. Zelf ga ik ook nooit weg zonder reisverzekering. Ik heb ‘m doorlopend.

   reply
  • 27 december 2017

   Merkte inderdaad net dat onze reisverzekering niet voor de VS geldt🙄!

   reply
  • 27 december 2017

   Dat is zeker er slim idee, deze tips! Bedankt voor het delen!

   reply
  • 27 december 2017

   Ik ga zo vaak op reis dat ik standaard een doorlopende reisverzekering heb met werelddekking én extreme sporten.

   reply
  • 27 december 2017

   Dat zijn goede tips! Ik ben er nu helaas achter gekomen hoe belangrijk een goede verzekering is, of het echt goed is ga ik hopelijk binnen 6 werk dagen ontdekken.
   Gaat de 2de tip over een zorgverzekering? Gelukkig heb ik deze op wereld staan en voornamelijk als je naar duurdere landen gaat moet dit helpen als je onverwachts in een ziekenhuis beland. (als je zorgverzekering niet op wereld staat maar een operatie echt nodig was zal de verzekering maximaal 80% van wat de operatie in Nederland zou kosten uitkeren)

   reply
  • 27 december 2017

   Heel handige tips!

   reply
  • 27 december 2017

   Handige tips die ik eigenlijk allemaal wel gebruik. De annuleringsverzekering deed ik eerder nooit en heb daar gelukkig ook nooit problemen mee gehad. Nu doe ik het er ook altijd bij voor het geval dat…

   reply
  • 27 december 2017

   Voorlopig hebben weg een verre reis op de planning staan. Maar deze tips zijn zeker goed om in je achterhoofd te houden

   reply
  • 27 december 2017

   Goede en handige tips. Ik ga er zeker weer even opnieuw naar kijken. Bedankt!

   reply
  • 28 december 2017

   Zeker als je langer op reis gaat lijkt zo’n reisverzekering me heel verstandig!

   reply
  • 28 december 2017

   Handige tips. super fijn, ik ga er gebruik van maken indien ik weer een keer op reis ga.

   reply
  • 28 december 2017

   Ik ga nooit op reis zonder reisverzekering! Nog maar 1 keer nodig gehad in Duitsland (auto total loss) en alles werd verzorgd van A tot Z.

   reply
  • 28 december 2017

   Wij hebben ook een doorlopende reisverzekering. Heel handig! Een paar jaar terug hebben we er ook veel aan gehad toen mijn man op vakantie door zijn rug ging!

   reply
  • 28 december 2017

   Goed dat jullie hier aandacht aan besteden! Ik weet als geen ander hoe belangrijk een goede reisverzekering is.

   reply
  • 28 december 2017

   Tja, wat moet ik hier als administratief medewerkster op een assurantiekantoor nog aan toevoegen? Het is alsof ik mijzelf hoor praten tegen een klant!

   reply
  • 28 december 2017

   Handige tips! Ben altijd verbaasd, dat mensen hier op willen besparen. Of zelfs onverzekerd op reis gaan. Ook een annuleringsverzekering is aan te raden, ja. Heb er, helaas, al 2x gebruik van moeten maken ivm ernstige ziekte familielid. Dat is al niet leuk, maar in ieder geval krijg je dan je geld nog terug, zodat je op een later tijdstip alsnog die trip kunt maken.

   reply
  • 29 december 2017

   Sommige bezuinigingen zijn inderdaad niet verstandig. Zeker als je ver weg gaat reizen zou ik liever wat extra betalen.

   reply
  • 29 december 2017

   Ik heb nu door omstandigheden geen verzekering maar had vroeger standaard een doorlopende verzekering en ben er ook 1 keer heel erg blij mee geweest dus ben het ermee eens dat het echt aan te raden is

   reply
  • 29 december 2017

   Handig. Dat is zo fijn van blogposts lezen van collega’s. Het triggert mij om na te denken over wat we geregeld hebben en wat niet (net meteen een gesprekje aan de keukentafel gehad:)

   reply
  • 29 december 2017

   Hele handige tips! Ik sluit altijd een korte reisverzekering af bij mijn bank 🙂

   reply
  • kim
   30 december 2017

   Hele handige tips die je hier beschrijft. Heel goed! X

   reply
  • 2 januari 2018

   Ee nehel verstandig en goed overzciht. Ik ben zelf altijd voorzichtig met te veel verzekeren, maar op een verre reis denk ik daar toch anders over! Leuk om te lezen

   reply
  • 3 januari 2018

   Handige tips, maar ik ken ze al. De meter van mijn vriend heeft een reisbureau en zorgt er altijd voor dat we alles in orde hebben vooraleer we op vakantie vertrekken.
   De annulatieverzekering vind ik héél handig, ik ken een pak mensen dat al veel geld is kwijtgespeeld omdat ze “hun geld er niet aan wouden uitgeven”.

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.