Afrika

Afrika is misschien wel het puurste en meest indrukwekkende continent ter wereld. Ook wij hebben in dit continent een hele bucketlist met landen dat we willen bezoeken. Zo staat Zuid-Afrika, Kenia en Namibië bovenaan onze lijst. Vooral de mooie ongerepte natuur die je er kan terugvinden spreekt ons enorm aan. Al spreekt de cultuur van Egypte ons ook enorm aan. Helaas is dit ook niet het goedkoopste continent om door te reizen en al zeker niet al je zoals ons graag een roadtrip maakt. Al zijn er soms wel wat dealtjes mogelijk. Zo kan je regelmatig voor een prijsje naar Egypte, Kenia en Marokko. En dat is ook wat wij deden. Wij gingen voor een goede prijs naar Marokko en dat was een fantastische eerste ervaring met Afrika. En we zijn dan ook benieuwd naar de rest van dit mooie continent.

Kaart Afrika

DZ AO BJ BW BF BI CM CV CF TD KM CI CD DJ EG GQ ER ET GA GM GH GN GW KN LS LR LY MG MW ML MR MU MA MZ NA NE NG CG RW SN SC SL SO ZA SS SD SZ ST TZ TG TN UG ZM ZW

Egypte

Egypte is één van die landen in Afrika waar je zowel een zonvakantie aan de zee kan combineren met heel wat cultuur. Denk daarbij maar aan de rijke geschiedenis dat dit land met zich meedraagt. En waarvan je de dag van vandaag nog veel van kan bewonderen. Want naast de bekende piramides van Gizeh heb je hier ook nog de tempels van Karnak, Luxor en de Vallei Der Koningen waar Toetanchamon gevonden is. Wijzelf bezochten deze plekken vanuit Hurghada maar er zijn zeker nog vele andere mogelijkheden.

Marokko

Marokko bezoeken was altijd al één van onze items op onze bucketlist, al is het alleen al om de heerlijke muntthee te drinken die ze daar hebben. In Marokko was het vooral Marrakech dat onze nieuwsgierigheid wekte. Want shoppen in de souks is echt iets wat je moet gedaan hebben in je leven. Al is er veel meer in Marrakech dan alleen de souks. Zo heb je er een paar prachtige met mozaïek beklede moskeeën en paleizen die je alleen in Marokko zal tegen komen. Natuurlijk heeft Marokko nog meer te bieden dan deze stad. Zo zijn Casablanca, Fez, Tanger en de woestijn zeker ook een bezoekje waard. Marokko was een mooie en leuke eerste kennismaking met dit continent!

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat bij veel mensen gemarkeerd als droombestemming en dat is niet zo verwonderlijk. Want de cultuur en geschiedenis van dit land alleen al maken dit land speciaal. Al is de grootste reden natuurlijk de natuur. Want naast de vele soorten verschillende planten die je in dit land kan terugvinden. Is dit één van de enige landen in de wereld waar je zowel de big five van het land en de big five van de zee kan spotten. Redenen genoeg om naar het land met steden als Kaapstad en Johannesburg te reizen.

Zuid-Afrika reizen
Reistips van Afrika
Egypte reisgids