Blogpost


Gratis reisgids Egypte

De reden van een reis naar Egypte was en is natuurlijk de rijke geschiedenis die dit land in Afrika met zich meedraagt. Je kan in Egypte dan ook enkele oude ruïnes en tempels bezoeken zoals bijvoorbeeld in Luxor. Maar ook een bezoek aan de piramides van Gizeh behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is ook de temperatuur vaak een reden om naar dit land af te zakken. Want ook in december en januari heb je hier een zeer aangenaam klimaat.

Beste reisperiode

Egypte is eigenlijk het hele jaar door perfect te bezoeken. Maar wil je een optimale vakantie met de perfecte weersomstandigheden dan kan je best van half maart tot half mei of van september tot oktober reizen. Dit omdat je dan de warme periodes in de zomer en de (relatief) koudere maanden weet te vermijden. Al valt deze koude periode in de wintermaanden goed mee. Het enige nadeel van reizen in de winter naar Egypte zijn de korte dagen. Het is namelijk dan al rond 5 uur in de namiddag donker.

Vliegtickets

Hoewel de meeste mensen een all-inclusieve boeken als ze naar Egypte reizen, kan je ook zelf je tickets voor je vlucht boeken. Een rechtstreekse vlucht vanuit België of Nederland kan je al vinden vanaf 120 euro per persoon voor een enkeltje in het hoogseizoen en 70 euro in het laagseizoen. Je kan dan kiezen uit Hurghada, Sharm el Sheikh, Cairo of Marsa Alam als bestemming. Je kan deze rechtstreekse vluchten boeken via Tui Fly, Brussels Airlines en EasyJet.

Accommodaties

De populairste en meest gekozen accommodatie in Egypte is natuurlijk een resort. Hier heb je een mooie hotelkamer waar een zwembad en andere animatie aanwezig is. De prijzen voor deze kamers variëren zeer sterk van elkaar en ook het seizoen speelt een grote rol. Als je goed zoekt kan je al een hotelkamer in een resort vinden vanaf 50 euro per nacht. Voor een budgethotel kan je al prijzen vinden vanaf 10 euro. Airbnb staat hier naar onze mening momenteel nog niet op punt.

Egypte reisgids
de prachtige oude tempels
Gratis reisgids Egypte love

Voedsel in Egypte

De Egyptische keuken is zowat een samenstelling van verschillende keukens. Je kan er onder andere Griekse, Turkse, Franse, Perzische en Engelse invloeden in terugvinden. Dit omdat er doorheen de jaren toch wel wat nomaden door het land zijn getrokken. De hoofdingrediënten van de meeste Egyptische gerechten zijn groenten en rijst. Daarnaast is ook gegrild vlees of vis uit de Rode Zee zeer populair. Het nagerecht in Egypte is vaak heel zoet en te vergelijken met de gekende Marokkaanse desserten. Bij een lokaal restaurant zal eten je tussen de 2 en 6 euro kosten met drankje inbegrepen. In de toeristische zones mag je het dubbele rekenen.

Papieren voor Egypte

Is je reisduur doorheen Egypte korter dan 30 dagen? Dan moet je op voorhand geen speciale aanvragen doen. Je kan jouw visum dan gewoon bij aankomst verkrijgen, deze kost je 25 dollar. Ga je langer dan 30 dagen en minder dan 3 maanden naar Egypte reizen? Dan moet je jouw visum minstens 7 dagen voor vertrek online aanvragen op de officiële website die hier voor voorzien is. Ook dit visum zal je 25 dollar kosten. Reis je met een officieel reisagentschap, dan is dit visum vaak al voor jou geregeld. Verder heb je voor Egypte ook een internationaal rijbewijs nodig. Vergeet dit dus niet als je zelf met de wagen wil gaan rijden.

Inentingen voor Egypte

Voor Egypte heb je geen verplichte vaccinaties nodig. Tenzij je in de afgelopen 7 dagen voor vertrek doorheen een land bent gereisd waar gele koorts heerst. Dan is een inenting tegen gele koorts wel verplicht. Controleren kan dus nooit kwaad. Daarnaast is het wel aangeraden om een DTP-vaccinatie te krijgen tegen difterie, tetanus en polio. Alsook een inenting tegen Hepatitis A (besmettelijke geelkoorts). In toeristische zones is de kans op deze ziektes echter wel bijzonder klein. In Egypte heerst er geen Malaria. Voor een lijst die up-to-date is, kan je altijd eens kijken op de website van vaccinaties op reis.

Karnak Tempels
met de jeep doorheen de woestijn

Vervoer Egypte

Hoewel er door meerdere mensen wordt beweerd dat Egypte een uitstekend openbaar vervoer heeft, is dit in de realiteit wel anders. Zo moet je absoluut niet rekenen op het treinnetwerk. En is het buswerk zeer ingewikkeld als je geen Arabisch kan lezen (op toeristische regio’s na). De meeste bussen zijn wel van uitstekende kwaliteit. De beste manier om rond te trekken in Egypte is naar onze mening met de taxi. De beste manier om een goede en goedkope taxi te vinden is door dit te vragen aan de balie in je hotel. Of aan de host van je verblijf. Wil je liever zelf rijden? Hou er dan wel rekening mee dat je een internationaal rijbewijs nodig hebt. Dit kost je 15 euro en kan je aanvragen bij ANWB. Er zijn ook veel controleposten waar je je papieren zal moeten tonen.