Wat?

Airbnb is een applicatie waar je goedkoop  per nacht een kamertje of een geheel appartement of zelfs een hele woning kan huren. En dit over heel de wereld. Deze accommodaties worden aangeboden door gewone mensen die een ruimte vrij hebben en hier dan een centje willen aan bijverdienen. Soms is dit alleen een kamer en deel je de gemeenschappelijke ruimtes. Maar dit kan soms ook een hele woning zijn en dan zie je de mensen enkel bij het aankomen en vertrekken. Voor elke prijsklasse is er wel iets te vinden. Voor ons is het vooral de goedkoopste manier om lang in een land te verblijven. Tegenwoordig kan je ook al uitstapjes boeken via de app. En deze zijn meestal veel bijzonderder, omdat locals ze aanbieden, dan die ze bij de toeristische dienst aanbieden. Al is dit nog niet  in elke stad actief.

Hoe werkt het?

Deze app werkt heel eenvoudig! Na het downloaden moet je een paar gegevens ingeven en dan kan je meteen beginnen zoeken per regio. Als je iets gevonden hebt dan kan je kijken wanneer dit vrij is en vervolgens gewoon boeken en afrekenen (hier heb je wel een creditcard voor nodig). We raden wel aan enkel te boeken bij profielen waar er veel  (minstens een tiental) goede recensies staan. Dan ben je zeker en is het ook net iets betrouwbaarder.

Onze mening over Airbnb

Airbnb is een schitterende applicatie die ons heel veel geld laat besparen op accommodaties in het buitenland. Doordat je bij locals overnacht  leer je automatisch ook veel meer bij over het land waar je verblijft. En dat maakt de reis nog  waardevoller. Als je enkel boekt bij accommodaties waar veel recensies staan, is dit ook betrouwbaar. Wij raden deze app dan ook bij iedereen aan! Want deze app kan je veel geld laten besparen en dat is toch altijd leuk!

Airbnb Review
Gratis reistips
Airbnb Applicatie in Cuba

€35 korting

Omdat reizen al duur genoeg is geven wij je al meteen €35 gratis cadeau bij je eerste boeking. Het enige wat je hier voor moet doen is deze link volgen. Graag gedaan!

Nog meer handige apps nodig? Dan kan je altijd hier eens kijken. Of weet je nog niet goed naar waar je naartoe wil? Dan kan je altijd eens bij onze bestemmingen kijken.

14 reacties

  1. Ja, dat klopt. Ik begrijp het ook wel … De buren moeten iedere week andere mensen ‘verdragen’ en leren kennen. Toch vinden wij het een super handige en goedkope manier om te kunnen reizen.

  2. Wij vinden booking.com ook een hele goede website, alleen zijn deze verblijven meestal duurder. Daarom verkiezen we af en toe ook AirBnB, zeker voor een rondreis waar je op verschillende plaatsen verblijft. Het bespaart je veel geld.

  3. Ik boek al een aantal jaren via AirBnB. We zijn al naar Heidelberg gegaan, Osnabrück, Groningen. En ik had vorig jaar een perfect adres in NYC gevonden. Maar dat bleek uiteindelijk toch wel heel erg prijzig. De omgeving is niet altijd even fan van AirBnB (de buren van diegenen die verhuren bedoel ik). Terwijl ik het wel een ideale oplossing vind.

  4. Ik heb er wel al veel positieve verhalen over gehoord maar zelf nog geen ervaring mee. Meestal boek ik via booking.com of rechtstreeks.

  5. Veel over gehoord, maar nog niet via deze dienst durven boeken. Geen idee waarom. Het is niet voor niks een enorm succes.

  6. Ontzettend handig en ik denk dat ik er echt nog wel een keertje aan ga geloven. Ik heb er zoveel positieve berichten over gehoord. Enorm voordelig en je komt op de mooiste plekjes

  7. Toevallig heb ik in de hersftvakantie een huis via Airbenb geboekt. Dit was trouwens niet de eerste keer, We hebben jaren geelden ook in Amerika al eens een huis via hen geregeld. Niet via de app, maar dat kan net zo makkelijk. Nou had ik wel wat gedoe dus wat je zegt klopt helemaal. Boek bij die geen waar recensies staan, dan weet je dat deze goed en betrouwbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.