Het Instituut voor Tropische Geneeskunde lanceerde deze week een nieuwe applicatie (Wanda). Deze applicatie geeft je informatie over de gezondheidsrisico’s van jouw reisbestemming en wat je er moet tegen doen. Zo kan je zien welke inentingen je nodig hebt maar ook of je malariapillen moet innemen of niet. Met deze app wil het Tropisch Instituut vooral meer mensen op een gemakkelijke manier bereiken zonder dat er een zware inspanning van de toerist uit moet gebeuren. Wanda is volledig gratis en wordt ook constant bijgewerkt. Wat er voor zorgt dat je hier altijd de juiste informatie zal terugvinden. Heel handig!

Wat mag je verwachten van Wanda?

Wanda geeft je dus gezondheidsinformatie over je bestemming die altijd bijgewerkt is. Maar daarnaast geeft het jou ook een melding als er een uitbraak van een ziekte is op jouw vakantiebestemming. Iets wat heel handig kan zijn natuurlijk. Deze applicatie is ook offline te gebruiken, al is soms bijwerken wel aangeraden. Deze applicatie is wel louter informatief. Voor echte inlichtingen en informatie zal je nog steeds een afspraak moeten maken met de huisdokter of het Tropisch Instituut. Want deze applicatie houd geen rekening met jouw medische achtergrond. Je kan via deze app wel een afspraak boeken.

Wanda Applicatie
Review applicatie
Gezond op reis Wanda

Onze mening

Hoewel deze applicatie zeer informatief is en je zeker kan helpen bij het afreizen naar een land waar een inenting nodig is, vragen wij ons toch af of Wanda echt een succes gaat zijn. Want hoewel deze applicatie zeer laagdrempelig is, is het volgens ons toch veel gemakkelijker om gewoon de website van het Tropisch Instituut te raadplegen. Ook bij de huisdokter op raadpleging gaan behoort tot de mogelijkheden. Want deze applicatie geeft (momenteel) nog geen persoonlijke informatie. Je kan dus niet zien wat je al wel en niet hebt gekregen van vaccinaties. En laat staan dat deze applicatie je laat zien waarvoor je allergisch bent. Volgens ons is deze applicatie dus zeker een goed idee maar het moet naar onze mening nog verder uitgewerkt worden.

Wanda downloaden

Je kan Wanda gemakkelijk downloaden op elke smartphone. Deze applicatie is dan ook terugvinden in zowel de Android Appstore als de Apple Appstore. Deze applicatie is volledig gratis. Voor meer handige reis-apps moet je zeker eens hier een kijkje nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.