Wij kunnen onszelf na een onafgebroken reis van 3 maanden toch een beetje avonturier noemen. De meeste avonturiers hebben niet veel nodig om te kunnen overleven of genieten van een reis. Hier zijn 9 dingen die je zeker altijd mee moet nemen als je een avontuurlijke reis wil maken. Het zijn onze favoriete zaken voor een avontuurlijke reis.

1 Rugzak

Een degelijke rugzak is zonder twijfel het belangrijkste om mee te nemen op je avontuurlijke reis. Om van je reis ten volle te kunnen genieten moet je rugzak van degelijk materiaal zijn en ook de juiste grootte hebben. Bespaar hier liever niet op en kies meteen een goede rugzak voor jouw soort reis.  Bij A.S Adventure keuze genoeg maar ook bij Decathlon kan je zeker alles vinden.

2 Tent

Voor wie graag outdoor slaapt, kan best voor een tent kiezen. Een tent geeft je nog een afgeschermde slaapplek maar je kan toch midden in de natuur overnachten. Wij kiezen het liefste voor een tent die we zelf moeten opzetten. We vinden dat niet alleen leuk, maar deze tenten zijn vaak steviger dan een snelle pop-up tent. Kies ook steeds voor een tent met piketten/tentharingen zodat je tent ook bij weer en wind blijft staan.

3 Kookvuurtje

Als je echt back to basics wil gaan op je reis, neem dan zeker een kookvuurtje mee om eten te kunnen klaar maken. Buiten dit kookvuurtje is het ook altijd handig om lucifers of een vuurstok mee te nemen, waar je bijvoorbeeld een (kamp)vuur mee kan aanmaken. Niets zo gezellig รฉn functioneel als een zelfgemaakt vuur!

4 Zakmes

Om te koken is niet alleen een kookvuurtje handig maar ook een mes. Om bijvoorbeeld verpakkingen gemakkelijker open te snijden, je eten in stukken te snijden of om een speer te maken om vissen te vangen (als je รฉcht avontuurlijk aangelegd bent). Wij opteren voor een Zwitsers zakmes omdat daar meerdere tools bij zitten die we kunnen gebruiken.

5 Hangmat

Om te buiten te relaxen, of om comfortabel te kunnen slapen, is het leuk om een hangmat mee te nemen. Je hebt tegenwoordig in alle soorten, kleuren en formaten hangmatten. Kijk eens bij Hangmatgigant.nl voor een heel uitgebreid aanbod. Wij hebben er zelf eentje van het merk Tropilex en deze is van degelijke kwaliteit. Ideaal om op te hangen tussen twee bomen of, indien met een steun, zo ergens neer te zetten. Heerlijk rusten in de natuur of natuurlijk gewoon bij je thuis!

6 Slaapzak

Om goed te kunnen slapen in je hangmat of tent, is het ook fijn om een degelijke slaapzak mee te nemen. Eentje die groot genoeg en vooral warm genoeg is. Ook hier kan je beter niet op besparen. Een goede slaapzak gaat vaak immers een leven lang mee.

7 Drinkbus

Iets dat wij niet alleen op avontuurlijke reizen meenemen, maar gewoon altijd en overal, is een drinkbus. Wij hebben ontelbaar veel drinkbussen omdat we ze wel eens kwijt spelen, maar ze zijn dus onmisbaar op onze reizen. Op een avontuurlijke reis kies je best eentje met een filter. Zo kan je ook water uit de natuur halen om te drinken.

8 EHBO-kit

Een kleine EHBO-kit is onmisbaar als je bijvoorbeeld gaat rondtrekken of op afgelegen plekken gaat overnachten. Een pijnlijke blaar is zo opgelost met een plakker of een snijwond plak je ook beter af tegen het vuil. Het kan dus zeker geen kwaad om een paar basisverzorgingsmiddelen mee te nemen. Best steek je ook wat papieren zakdoeken in deze EHBO-kit. Deze komen altijd van pas.

9 Zaklamp

Indien je gaat overnachten in de wilde natuur of op een afgelegen plek, kan je maar beter extra licht voorzien. Hierbij is een zaklamp onmisbaar. Vergeet ook niet om extra batterijen mee te nemen!

En wat neem jij als avonturier mee ?

Ben jij avontuurlijk aangelegd en hou je ook van een avontuurlijke reis? Wat neem jij dan zoal mee als avonturier? Laat het weten via de comments!

Zoek je nog meer reistips? Wij geven ze iedere week op dinsdag aan jou! Blijf ons zeker volgen op Instagram en Facebook voor meer. Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.