Azië is niet alleen het grootste continent op te wereld, het kent ook een enorme diversiteit aan landen. Zo heb je natuurlijk grote landen als China en Japan maar ook Cambodja, Thailand, Vietnam en nog zo veel andere landen in deze regio. Maar daarnaast behoort ook het Midden-Oosten met bijvoorbeeld Jordanië en Dubai tot dit continent. Azië kent op het moment van schrijven van dit bericht (2020) 51 onafhankelijke landen.

Door de lage kosten in de meeste delen van Azië is dit continent vooral geliefd bij backpackers en budgetreizigers. Ook wij houden van dit continent maar door omstandigheden reizenden wij ook pas in 2020 voor de eerste keer naar dit schitterende continent. Een vaststaand feit is dat we hier de komende jaren nog meer gaan ontdekken.

Kaart Azië

AF AM AZ BH BD BT BN KH CN GE IN ID IR IQ IL JP JO KZ KN KR KW KG LA LB MY MV MN MM NP OM PK PS PH QA RU SA SG LK SY TW TJ TH TL TR TM AE UZ VN YE

Azië

Jordanië

In Jordanië kan je natuurlijk het wereldwonder Petra terugvinden en dat is dan ook meteen de grootste reden voor het opkomend toerisme hier. Al heeft Jordanië wel meer te bieden dan alleen Petra. Zo kan je gaan drijven in de Dode Zee maar ook overnachten in één van de tentenkampen in Wadi Rum. Of wat dacht je van een hike in de Jordaanse Canyons die zeer veel weg hebben van de Canyons in Arizona? Wij zijn alvast verkocht aan dit prachtige land in Azië en niet alleen aan zijn landschap maar ook aan zijn gastvrije bevolking. Jordanië kan je het best verkennen met een gehuurde wagen.

Azië gratis reisgids Petra
Hotspring in Jordanie
Azië de reisgids