Steeds vaker krijgen we de vraag hoe wij onze bagage inpakken voor een lange reis. Zoals sommigen onder jullie al weten, zijn wij momenteel voor drie maanden in het buitenland. Dan is het uiteraard belangrijk om te weten wat en hoe je moet inpakken voor zo’n lange reis. Hier geven we jou graag enkele tips die wij zelf toepassen en die het een stuk gemakkelijker maken om je bagage in te pakken voor een lange reis.

1 De juiste koffer

Het inpakken van je bagage begint al bij het kiezen van de juiste koffer. Een goede koffer voor een lange reis, is uiteraard een koffer die voldoende groot is. Indien je van plan bent om rond te trekken op reis, kan je ook kiezen voor een grote rugzak. Deze is vaak handiger mee te nemen dan een zwaar geladen koffer. Indien je toch voor een koffer kiest, omdat daar over het algemeen meer spullen in passen, kan je best eens bij onze tips om de juiste koffer te kiezen kijken. Het is namelijk zo dat niet iedere koffer geschikt is om grote en lange reizen mee te maken.

2 Inpaklijstjes

Wanneer wij inpakken voor een grote reis, brengt dit heel wat voorbereiding met zich mee. Het begint allemaal bij het maken van inpaklijstjes. Wij maken lijstjes over werkelijk alles, maar inpaklijstjes zorgen ervoor dat we nooit iets over het hoofd zien of vergeten in onze koffer. Maak dus op voorhand lijstjes met alle spullen die je denkt nodig te hebben op je reis. Nadien kan je best schrappen wat je uiteindelijk toch niet nodig hebt of niet kan meenemen. Zo komt stilaan je uiteindelijke en volledige bagage tot zijn recht.

3 Ruimte

Het is verleidelijk om zoveel mogelijk bagage mee te nemen op reis. Het liefst van al laden we onze hele koffer volledig vol. Toch is dit niet zo’n goed idee. Hou altijd een beetje ruimte vrij in je koffer, zeker wanneer je lang gaat reizen. Je komt tijdens je reis op zoveel mooie plekken waar je zonder twijfel al eens een souvenir wil kopen. Het is echt zonde om niets te kunnen kopen omdat je koffer al volledig vol zit. Niet alleen je koffer te vol laden is geen goed idee. Je moet je namelijk ook houden aan een bepaald gewicht op het vliegtuig. Je koffer mag dus zeker ook niet te zwaar zijn. Hou hier rekening mee bij het inpakken van je bagage.

reisblog: inpakken van je bagage

4 Handbagage

Het is zeer belangrijk om je handbagage goed te benutten. Kies zorgvuldig om bepaalde spullen in je handbagage te laden in plaats van in je grote koffer. Wij kiezen er altijd voor om kostbare spullen, zoals een laptop en smartphone met opladers, in te laden in onze handbagage. Ook is het altijd een goed idee om één outfit in je handbagage te laden. Het kan steeds voorvallen dat je koffer zoek raakt en het terugvinden en -brengen kan een tijdje duren. Laadt ook altijd een warme trui of jas en een paar extra schoenen in je handbagage. Verder zit er bij onze handbagage ook altijd een dekentje en oordoppen voor op het vliegtuig ingeladen.

5 Verschillen

Hou bij het inladen van je bagage voor een lange reis ook rekening met de verschillen tussen je thuisland en het land naar waar je reist. Bij lange en verre reizen, is het vaak zo dat je bijvoorbeeld een ander soort adapter nodig hebt. In Noord-Amerika, waar wij momenteel een roadtrip doen, heb je een heel ander soort stopcontact dan in België. Zo zijn er nog meer verschillen waar je rekening mee moet houden bij het inpakken van je bagage. Zorg dat je de juiste spullen voor het juiste land meeneemt.

6 Keuze

Het belangrijkste bij het inpakken van je bagage voor een lange reis, is je afvragen welke spullen je echt nodig hebt. De keuze van deze spullen doe je best heel nauwkeurig. Je kan best stuk voor stuk afwegen of je sommige spullen wel of niet nodig hebt op je reis. We willen allemaal zo veel mogelijk meenemen omdat we denken dat we anders zeker iets van thuis zullen missen. Niets is minder waar. Wij komen vaak tot de conclusie dat we te veel spullen mee hebben die we niet echt nodig hadden. Zo nemen we bijvoorbeeld altijd te veel handdoeken mee. Ook washandjes, een extra tube tandpasta, 20 onderbroeken, etc. heb je echt niet nodig op reis. Je kan tenslotte (bijna) overal ter wereld je vuile spullen en kledij wassen. En andere spullen, zoals die tube tandpasta, kan je (bijna) overal ter wereld kopen indien nodig.

7 Stapelen

Wat je het meest nodig hebt op reis, leg je best bovenaan in je koffer. Er is niets lastiger dan steeds te moeten graven in je koffer om dat ene t-shirt of dat ene paar schoenen te vinden dat je zo vaak aan doet. Denk dus na over het stapelen van je spullen vooraleer je begint in te pakken. Wat we zeker aanraden is om je EHBO-koffer en toilettas bovenop de rest van je spullen te leggen. Deze twee zaken heb je namelijk vaak het meest nodig en zijn ook het meest dringend. Verder hou je best een apart stukje van je koffer vrij voor je schoenen, ondergoed en kousen. Voor ons helpt het ook om deze spullen in aparte zakjes te doen en daarna pas in te laden in onze koffer.

Tips bij het inpakken van je bagage

Met veel plezier gaven we je deze 7 tips bij het inpakken van je bagage voor een lange reis. We hopen dat je op deze manier minder problemen zal ervaren voor en tijdens je reis en meer zal kunnen genieten.

Wie wil kan onze reis steeds volgen op Facebook of Instagram. Ook hier krijg je elke week een nieuwe lading reistips die jou reis een stuk aangenamer kunnen maken. Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.