Bahamas

Palmbomen, brandende zon, een prachtige blauwe zee en parelwitte stranden omschrijft de Bahamas volgens ons perfect. Dit alles zorgt ervoor dat deze bestemming uiteraard bovenaan onze bucketlist stond. En wat vroeger als kind onbereikbaar leek, werd nu in 2019 werkelijkheid. Want de Bahamas bleken niet zo heel moeilijk bereikbaar te zijn als vroeger gedacht. Duur is het helaas wel. Al maak je de Bahamas vooral zo duur als je zelf wil. Vooral eten en drinken in het hotel neemt een stevige hap uit je budget. Gelukkig zijn er enkele alternatieven beschikbaar.

Onze ervaringen

Coming Soon

Handige weetjes Bahamas

Beste reisperiode

Je kan heel het jaar door perfect naar de Bahamas reizen. Dit omdat de temperatuur altijd hoog is, rond de 30 graden, en het regenseizoen vanaf de maand mei stelt niet veel voor. Het regent dan vaak maar maximum 1 uur per dag. En meestal blijft het zelfs droog overdag.

Vliegtickets

Helaas zijn er momenteel geen rechtstreekse vluchten beschikbaar vanuit Belgie of Nederland naar de Bahamas, op één of twee vluchten per jaar na. Je kan deze eilandengroep wel bereiken via een overstap in Amerika of Londen. De gemiddelde prijs voor een ticket met overstap is gemiddeld 400 euro voor een enkeltje. Je komt dan vaak aan in Nassau of George Town. Deze tickets kan je het beste vinden via de website van Skyscanner. Je kan ook altijd zoals ons vanuit Cuba vertrekken, dit is namelijk maar een uurtje vliegen.

Accomodaties

Een van de grootste kosten in de Bahamas in ongetwijfeld je accommodatie. De gemiddelde prijs voor een gewone hotelkamer is dan ook 250 euro voor een nacht. Al heb je ook kamers vanaf 80 euro. Ook Airbnb is in deze regio niet zo goedkoop. Zo betaal je toch gemakkelijk 90 euro voor een nacht. Wat voor Airbnb toch redelijk veel is. De goedkoopste manier om een slaapplaats te vinden in de Bahamas is een hostel. Hier is 45 euro de startprijs voor een overnachting. Toch raden we aan om op deze idyllische plek een hotel te boeken. Het maakt deel uit van de ervaring.

Vervoer

Taxi

De meeste toeristen verplaatsen zich via een taxi in de Bahamas. Dit is echter niet de goedkoopste manier. Zo betaal je ongeveer 1 euro per gereden minuut. De enige taxi waar je bijna niet van onderuit kan is degene die van en naar de luchthaven. Ander transport is helaas niet geschikt voor grote koffers (met uitzondering van een huurauto). Vragen aan andere mensen om een taxi te delen kan de prijs wel drukken.

Bussen

Niet op elk eiland van de Bahamas is er een bus beschikbaar maar op een eiland als Nassau kan je deze wel vinden. Je betaalt dan ongeveer 1,20 euro voor een enkel ticket, wat dit meteen het goedkoopste vervoermiddel van het eiland maakt.

Boot

Een boot in de Bahamas is onvermijdelijk als je van eiland naar eiland wil gaan. Online zal je hier niet altijd iets van terugvinden. Maar geen zorgen, je kan in elke jachthaven gaan vragen hoe en met wie je kan meevaren. Want niet naar elk eiland is er een veerboot beschikbaar. Je zal dan moeten meevaren met bijvoorbeeld de postboot. De prijzen zijn zeer variabel en vooral ook onderhandelbaar.

Auto huren

Je kan ook een auto huren in de Bahamas. Maar dit lijkt ons een onnodige kost omdat de eilanden hier niet zo groot zijn en omdat alle activiteiten ook bijna in dezelfde buurt liggen. Beslis je toch een auto te huren, dan moet je wel weten dat er hier links gereden wordt. De prijs voor het h@uren van een auto start bij 62 euro voor een dag (verzekering inbegrepen).

Enkele foto’s van onze reis naar de Bahamas

  • De Bahamas Reisgids

Volg ons in de Bahamas

Facebook in de Bahamas
Instagram in de Bahamas