We went looking for the best bars in Utrecht. But Utrecht is also a cosy shopping city. There are several shopping centres and also some long shopping streets.

But for food and drink, Utrecht is the ideal hotspot! There are countless restaurants and bars. We selected our top 3 places to eat/drink in Utrecht!

Utrecht shopping centre

1.Luc Utrecht

Luc Utrecht is without a doubt our number 1 of bars in Utrecht. This is truly a unique place. Outside it looks like an ordinary brasserie but when you step inside, you feel that it is a special place. The first thing that stands out are the many plants that determine the décor. The interior is dark but cozy. There is a lot of attention to detail. And the best of all? The food there is super fresh, original and of a top level! We tried the‘Chicken brioche bun’and the day soup with delicious homemade beet hummus. Both to lick fingers at! Also the‘Chicken brioche bun’was the best burger we have ever eaten. They are all dishes that you need to have tasted to understand what we mean. 10/10 for the food and the décor! A real must!

2.Comptoir Libanais

Comptoir Libanais is a restaurant chain that is mainly known in the United Kingdom, but also in Utrecht there is a branch. You will find Lebanese specialties on the menu. The dishes are surprising but deliciously delicious! The fresh mint tea with rose flavour is recommended. That’s addictively good! The décor is cozy kitschy, colorful and takes you into another world. The décor is inspired by the markets of the Middle East. You’d like to sit here for a few hours. It’s the perfect setting for teatime!

3.Joseph Utrecht

Jozef Utrecht is a nice place to have a nice drink after noon with a snack or a pastry. The recommendations are the different (Belgian) beers and the brownies! Of course you can also just have breakfast, lunch and dinnerhere. Everything is made as fresh as possible and the open kitchen gives you a unique perspective on the preparation of your food. The décor is sober but cosy with a touch of Scandinavian inspiration. Extra: they have a wide play area so you can go there with your kids!

Bars in Utrecht

So these were the best bars in Utrecht according to us. Would you like to know how best to prepare your city trip? Check here for tips! Or would you like to discover more fine places in Utrecht? Take a look here.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij gingen dan wel opzoek naar de beste bars in Utrecht. Maar Utrecht is ook een gezellige winkelstad. Er zijn meerdere shoppingcentra en ook enkele lange winkelstraten.

Maar om te eten en te drinken is Utrecht de ideale hotspot! Er zijn talloze restaurants en bars. Wij selecteerden voor jullie onze top 3 van plekjes om te eten/drinken in Utrecht!

Utrecht winkelcentrum

1.Luc Utrecht

Luc Utrecht is zonder twijfel onze nummer 1 van bars in Utrecht. Dit is echt een uniek plekje. Buitenaf lijkt het een gewone brasserie maar wanneer je binnenstapt, voel je dat het een bijzondere plek is. Het eerste wat opvalt zijn de vele planten die de inrichting bepalen. Het interieur is donker, maar gezellig. Er is veel oog voor detail. En het beste van al ? Het eten is er supervers, origineel én van een topniveau! Wij probeerden de ‘Chicken brioche bun‘ en de dagsoep met overheerlijke zelfgemaakte bietenhummus. Beiden om vingers bij af te likken! Tevens was de ‘Chicken brioche bun‘ de beste hamburger die wij ooit gegeten hebben. Het zijn stuk voor stuk gerechten die je geproefd moét hebben om te begrijpen wat we bedoelen. 10/10 voor het eten én de inrichting! Een echte aanrader dus!

2.Comptoir Libanais

Comptoir Libanais is een restaurant-keten die vooral gekend is in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Utrecht is er een vestiging. Je vindt er Libanese specialiteiten op de menukaart. De gerechten zijn verrassend maar heerlijk lekker! Een aanrader is  de verse muntthee met rozensmaak. Die is verslavend goed! De inrichting is gezellig kitscherig, kleurrijk en brengt je in een andere wereld. Het decor is geïnspireerd op de marktjes van het Midden-Oosten. Hier blijf je graag een paar uurtjes zitten. Het is de perfecte setting voor teatime!

3.Jozef Utrecht

Jozef Utrecht is een fijne plek om na de middag een lekker drankje te nuttigen met een borrelhapje of een gebakje erbij. De aanraders zijn hier de verschillende (Belgische) bieren en de brownies! Uiteraard kan je hier ook gewoon ontbijten, lunchen en dineren. Alles wordt er zo vers mogelijk gemaakt en de open keuken geeft je een unieke kijk op de bereiding van je eten. De inrichting is sober maar gezellig met een toets van Scandinavische inspiratie. Extra: ze hebben er een ruime speelhoek dus je kan er met je kindjes naartoe!

Bars in Utrecht

Zo dit waren de beste bars in Utrecht volgens ons. Wil je graag weten hoe je jouw citytrip het beste kan voorbereiden? Kijk dan hier voor tips! Of wil je graag nog meer fijne plekjes in Utrecht ontdekken? Kijk dan eens hier.

34 reacties

 1. Grappig, ik zat laatst nog te denken dat het weer eens tijd wordt om een keer naar Utrecht te gaan, heerlijke stad om te struinen. Ik ben nu ook wel erg nieuwsgierig naar de munt thee met rozensmaak, dus die kan ik mooi meteen gaan proberen. 🙂

 2. Fijne tips. Ik ga ze onthouden voor als ik een dagje naar Utrecht ga. Vooral Luc Utrecht lijkt me de moeite waard!

 3. Klinkt als leuke plekjes in Utrecht. Ik kom eigenlijk niet zo veel in Utrecht. Laatst was ik er, maar moest ik aan de rand van Utrecht zijn.

 4. Mocht in binnenkort in Utrecht komen weet ik precies waar ik zijn moet! Bedankt voor de tips

 5. Ik ben nog nooit in Utrecht geweest (ja, treinstation). Deze plekjes ga ik onthouden!

 6. Moet je eens naartoe, het is een boeiende stad. Vooral om te winkelen en te eten. Voor de rest is er niet echt veel cultuur te bespeuren, helaas. Maar het is er fijn vertoeven!

 7. De soep was over-heerlijk! De soep op de foto is pompoen-curry, vandaar de mooie kleur (en smaak!). Ja wij zijn geen kenners van Libanees eten, dus voor ons was het er goed (genoeg) maar wat een echte kenner ervan vindt, dat weten we natuurlijk niet. Wij spreken enkel voor onszelf 🙂 Toch vinden we het, zeker voor te drinken, al eens de moeite om er binnen te stappen!

 8. Je kan bij alle 3 eigenlijk ook iets eten. Wij beschrijven het als bar omdat we er voor de drankjes gingen. Toch is het eten er ook heel goed! Vooral bij Luc!

 9. Haha, dat is best grappig! Ze zijn wel stuk voor stuk de moeite hoor. Je mag steeds nog aanvullingen doen als echt kenner!

 10. De soep van Luc Utrecht ziet er ook nog eens supermooi uit. Klinkt erg goed. Wat de Comptoir Libanais betreft, ik hoor er gemengde reacties over en aangezien ik zelf Libanees ben moet het wel echt goed zijn, wil ik het goed vinden. Ik kom trouwens niet vaak genoeg in Utrecht, het is echt een leuke stad!!

 11. Poeh, ik kom uit Utrecht, maar ken deze allemaal niet. Best erg! Haha. Zo vaak kom ik niet meer in de stad eigenlijk, maar leuk dat ik dit weet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Receive the latest news

Subscribe To Our Monthly Newsletter

Krijg elke maand leuke tips en inspiratie