Verhaal

Bates Motel gaat over de jongen Norman en zijn moeder Norma die een motel hebben gekocht om zo de tragische dood van de vader van Norman achter zich te laten. Al na de eerste dag in het nieuwe motel loopt niet alles zoals gepland. Ze worden lastig gevallen door de vorige eigenaar. Wanneer deze Norma probeert te verkrachten, vermoordt zij hem samen met Norman. Natuurlijk proberen ze dit de verbergen en het lijk te dumpen. Hiermee lijkt Norman wel de smaak te pakken te hebben en doet hij tijdens blackouts van woede de meest gruwelijke dingen. Ook wanneer zijn broer Dylan plotseling opduikt is dit in begin niet goed voor de rust in zijn hoofd. En als dan ook de seksuele puberteit achter de hoek komt kijken, is dit een verschrikkelijke cocktail die tot gevaarlijke gebeurtenissen kan leiden.

De opnames

Zoals wij soms proberen te doen, bezoeken wij met met onze reisblog ook echt locaties van Netflix-series. Nu we in Amerika zijn, hadden we de kans om één van de replica’s van het originele motel te gaan bezoeken die ook effectief eens gebruikt is voor een opname. Er werd zelfs een acteur op de scène gezet om ons angst aan te jagen, net zoals in de serie. Ook zin om dit te bezoeken? Lees dan hier waar je moet zijn.

Universal Studios USA

Seizoenen

Van Bates Motel bestaan 5 seizoenen van telkens 10 afleveringen. Elke aflevering duurt tussen de 40 en 50 minuten. Hier komt echter geen vervolg op omdat het verhaal van deze serie stopt bij de laatste aflevering.

Onze mening

Bates Motel is echt een top-serie met super acteerwerk van alle acteurs. Ook het verhaal neemt je helemaal mee en is goed geschreven. Een beetje mysterie, complottheorieën en vooral ook de rare band tussen Norman en zijn moeder maken deze serie tot een topper. Het rare is wel dat je eigenlijk aan de kant staat van de slechte in dit verhaal. Maar dat maakt de serie misschien ook wel zo leuk. Het enige (kleine) nadeel vinden wij wel de naamkeuze van Norman en zijn moeder Norma, dit kan soms verwarrend zijn en als je eens wat minder op let, dan weet je niet over wie ze juist bezig zijn. Maar dat is echt een klein nadeel in vergelijking met hoe goed deze serie is. Want of het nu seizoen 1 of 3 of 5 is, elk seizoen is echt even goed.

Trailer Bates Motel

Iets voor jou?

Hou jij ook zo van spannende series en is deze serie iets voor jou? Of verkies je toch liever iets anders? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebook-pagina.

Als je liever andere series kijkt, kijk dan zeker eens in onze Netflix-Lijst en wie weet vind je wel je volgende favoriete serie! Volgende week dinsdag een nieuwe review. Alvast tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.