Ga je binnenkort op wintervakantie? Een wandel-, ski- of snowboardvakantie? Dan kunnen deze 6 tips zeker van pas komen! Wij geven je graag tips om je optimaal te beschermen tegen de kou op je volgende wintervakantie.

1 Laagjes

Wat je zeker moet doen, en wellicht al doet, is veel verschillende laagjes kledij aantrekken. Het best begin je met warm ondergoed, een topje of t-shirt erover en daarna een trui en eventueel een fleece trui en om te eindigen een warme, waterbestendige winterjas. Zo komt de kou wellicht niet snel tot aan de oppervlakte van je huid.

2 Schoenen

De juiste schoenen zorgen ervoor dat je geen koude voeten hebt en dat je lichaam dus ook minder snel kou krijgt. Als je voeten eenmaal kou hebben, is het moeilijk om je lijf ook warm te blijven houden. Daarom zijn de juiste schoenen van groot belang. Kies allereerst voor gemakkelijke maar dikke sokken. Doe nooit twee paar sokken over elkaar aan! Dit kan je voeten net een benauwd gevoel geven en je bloedtoevoer verminderen waardoor er geen warmte meer circuleert doorheen je voeten. Met koude voeten tot gevolg.

3 Warmtepads

Als je echt een koukleum bent, dan kan je ook kiezen om warmtepads te kopen en bijvoorbeeld in je jaszak of je handschoenen te steken. Door deze kleine warmtebron kan je koude handen of voeten continu verwarmen. Tegenwoordig heb je allerlei verschillende soorten verwarmingselementen voor je lichaam.

Wintervakantie in maart met campeway
Gelukkig leven winter

4 Bivakmuts

Vaak is je gezicht het enige wat je niet goed kan inpakken met warme kledij. En laat net je neus, oren en kaken de lichaamsdelen zijn die het meeste kou vatten. Dan komt een bivakmuts van pas. Het is misschien raar om dit op je hoofd te zetten, maar het helpt zeker bij extreem koude temperaturen.

5 Wanten

Wanten zijn de beste optie om je handen warm te kouden op wintervakantie. Handschoenen zijn minder goed aangezien je vingers apart afgesloten worden en er dus sneller kans is op koude vingers. Wanten zijn misschien iets minder handig maar zoveel beter voor het beschermen tegen de kou.

6 Eten en drinken

Tot slot is het belangrijk om in extreme temperaturen goed te eten en te drinken. Hierdoor krijg je energie en dat zorgt voor een warm lichaam. Drink en eet dus voldoende tijdens je wintervakantie. Opteer altijd voor gezond en voedzaam eten en vermijd alcohol. Hierdoor verlies je net warmte, ook al lijkt het je op het eerste zicht een warm gevoel te geven.

Ga jij op wintervakantie ?

Wat doe jij om je tegen de kou te beschermen? Vond je onze tips nuttig? Laat het ons zeker weten via de comments, zo kunnen we elkaar inspireren om ons beter te beschermen tegen de aankomende kou.

Wil je graag nog meer reistips? Wij geven ze graag iedere dinsdag! Volg ons op Facebook en Instagram om up-to-date te blijven en mee te doen met leuke winacties. Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.