Besparen op je route, kan dat? Dat kan zeker, en meer dan jezelf denkt. Zo bespaarden wij op onze roadtrip naar het zuiden van Frankrijk meer dan โ‚ฌ200 door alleen wat onderzoek uit te voeren en onze route goed te plannen. Hieronder zie je 4 tips die je zelf ook kan gebruiken om te besparen op je route. Want elke euro die je uitspaart op je route is weer een extraatje om op vakantie op te doen!

4 Tips om te besparen op je route

1 Vermijd tolwegen

De eerste tip is misschien wel de meest logische. Probeer altijd tolwegen te vermijden indien mogelijk. Dat hoeft zelfs niet zo moeilijk te zijn, je kan het echter gewoon in je gps ingeven. Controleer wel hoeveel kilometer je daardoor moet omrijden, want het is natuurlijk niet de bedoeling om dan uiteindelijk meer te gaan betalen aan brandstof. Wijzelf deden deze berekening dus ook toen we naar Frankrijk reisden met onze caravan en wij zijn in het Zuiden geraakt zonder รฉรฉn tolweg op te rijden. We hebben hierdoor wel wat bespaard. We waren dan wel vier uur langer onderweg maar hebben ook zo veel meer gezien dan dat we op tolwegen zouden gezien hebben. Je komt bijvoorbeeld langs prachtige natuur en leuke dorpjes waar je een tussenstop kan maken. En we hebben er dan ook nog eens minder voor betaald.

2 De juiste tankstations

Het kan nooit geen kwaad om bij het plannen van je route op te zoeken waar je het voordeligst kan tanken. Dit kan in veel gevallen 10 cent per liter verschillen en soms zelfs meer. De moeite dus om toch maar even op te zoeken. Vaak zijn de tankstations op de snelwegen ook een pak duurder dan die op de gewone wegen. Als je echt ver wil gaan in het besparen, kan je dus ook de tankbeurten gaan inplannen.

besparen op je route
roadtrip maken op budget

3 Controleer de prijs

Controleer bij het huren van een wagen, altijd goed wat er allemaal in de prijs zit. Zo zijn er een paar Belgische en Nederlandse bedrijven waar de volledige verzekering mee in de prijs zit maar er zijn er ook waarbij je ter plaatste plotseling moet bijbetalen en dat kan soms hoog oplopen. Zo moesten wij in Amerika ongeveer 16 euro per dag toeslag bijbetalen omdat we nog geen 25 jaar waren. Gelukkig hadden we dit ingecalculeerd. Maar stel dat je dit niet weet, dan kan dit wel even schrikken zijn. Door deze extra kost brachten wij de auto ook altijd terug naar de verhuurorganisatie als we ergens langer bleven dan twee dagen. Omdat we de wagen niet echt nodig hadden in die dagen en het zo enkel een extra kost werd. Onze roadtrip door Amerika was er รฉรฉn met veel verschillende wagensโ€ฆ maar het bespaarde ons wel een pak geld.

4 Zorg dat je wagen in orde is

De laatste tip die je kan laten besparen op je route lijkt logisch maar wordt vaak vergeten. Zorg namelijk dat de auto goed in orde is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de bandenspanning van de auto goed staat, want het is bewezen dat je met plattere banden meer verbruikt. En zo zijn er nog een tal van andere dingen die je beter laat nakijken voor je op roadtrip vertrekt. Al is het maar om onderweg geen panne te hebben en onderweg meer te moeten betalen dan thuis. Bij het huren van een wagen is dit meestal wel in orde. Maar het kan geen kwaad om bepaalde zaken toch nog eens te controleren.

Wat doe jij om te besparen op je route?

En wat doe jij om te besparen op je route? Heb je nog aanvullende tips voor ons? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina. Ben je op zoek naar nog meer tips om je reis zo goedkoop mogelijk te plannen? Neem dan zeker een kijkje bij onze Reistips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.