Wat is de beste reistijd voor Jamaica? Dat is afhankelijk van wat je er wilt gaan doen en naar welke plek je precies gaat! Misschien is dit niet het eerste land waar je aan denkt bij het plannen van een vakantie. Toch reizen steeds meer mensen af naar het prachtige Jamaica. En dat is niet zo gek. Het land staat onder andere bekend om de heerlijke rum, reggae en schitterende tropische stranden. Staat er een reis naar Jamaica op de planning? Lees snel verder om erachter te komen wat de beste reistijd is.

Beste reistijd Jamaica

Op Jamaica is het het hele jaar door lekker warm. Wat dat betreft kun je dus eigenlijk altijd wel op vakantie naar dit mooie eiland. Toch zijn bepaalde perioden geschikter dan anderen, aangezien Jamaica naast een droog seizoen ook een regenseizoen kent. Houd er daarnaast rekening mee dat het tijdens sommige maanden drukker is dan tijdens de rest van het jaar. 

De temperatuur op Jamaica

Het tropische klimaat van Jamaica zorgt gedurende het hele jaar voor warme temperaturen. De zon schijnt er echter niet altijd even fel. Vooral tussen 12:00 en 14:00 uur kan het erg heet zijn op het eiland. Tijdens het regenseizoen is het het warmst; de gemiddelde temperatuur bedraagt dan maximaal 30 graden. In het droog seizoen is het daarentegen gemiddeld 28 graden.

Vermijd het regenseizoen

De hoeveelheid neerslag in Jamaica kan verschillen per maand, maar ook per locatie. Wil je lekker op het strand liggen tijdens je verblijf op Jamaica? Dan kun je het beste de maanden mei tot en met juni en september tot en met november vermijden. Tijdens deze perioden valt namelijk de meeste regen. In sommige delen van Jamaica valt er meer neerslag dan in anderen. De hoofdstad van Jamaica, Kingston, behoort tot de wat drogere plaatsen. Het district Portland is daarentegen de natste bestemming. 

Klimaat in Jamaica - Zwemmen
Standbeeld Usain Bolt en Bob Marley

Strandvakanties en rondtrekken

Als je van strandvakanties houdt, is de beste reistijd voor Jamaica vooral de maanden februari en maart. In januari en april kun je er vaak ook prima op het strand liggen, maar over het algemeen valt er in deze maanden iets meer regen.ย Wil je graag rondtrekken door Jamaica? Dan kun je dit het beste doen in de maanden tussen december en april. Van december tot en met april heb je de grootste kans op een strakke blauwe lucht en weinig neerslag. Boek hier je vlucht naar Jamaica.

Beste reistijd Jamaica: Drukte

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Jamaica doen dit tijdens de drogere perioden, in het hoogseizoen. Het hoogseizoen op Jamaica loopt tussen december en april. Houd er rekening mee dat in deze periode de prijzen van restaurants, cafรฉs en hotels worden verhoogd. Vooral rond de kerst en met Pasen is het erg druk op het eiland.Ben je van plan om veel rond te gaan trekken en alle hoogtepunten van dit unieke eiland te ontdekken? Dan kun je wellicht beter buiten het hoogseizoen op vakantie gaan naar Jamaica. Op die manier kun je in alle rust het eiland verkennen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.