Onlangs maakten wij al een lijst met onze favoriete Netflix-series. En omdat niet iedereen het hier met eens was, waren wij wel eens benieuwd naar jullie mening. Daarom organiseerden wij in verschillende Netflix-groepen een poll om zo te meten wat volgens jullie de beste serie op Netflix zou zijn. Het kan natuurlijk zijn dat jou mening nog altijd anders is, maar aangezien er ongeveer 3000 mensen gestemd hebben, denken wij dat deze lijst redelijk correct is. Hier is de lijst met de beste series volgens jullie.

De lijst met beste series  volgens jullie

1 The 100

Op 1 in deze lijst staat ‘The 100’ en dat kunnen we goed begrijpen. Ook bij ons stond hij in onze lijst. Een eeuw nadat een nucleaire apocalyps de aarde heeft verwoest, worden 100 bewoners van een ruimtestation teruggestuurd om te onderzoeken of de planeet weer bewoonbaar is. Bekijk hier de trailer.

2 Casa del papel

Ook deze serie was zeker te verwachten in deze lijst. Want hij is momenteel razend populair. Al is het maar door het liedje ‘Bella ciao’. Acht dieven sluiten zichzelf op in de koninklijke bank van Spanje terwijl een crimineel meesterbrein de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren. Bekijk hier de trailer.

3 13 Reasons Why

Dit is ook één van onze favoriete series. Wanneer Hannah Baker zelfmoord pleegt, is een hele school in rouw. Maar ze heeft natuurlijk niet zomaar zelfmoord gepleegd. Hiervoor heeft ze 13 redenen en deze redenen heeft ze op bandjes gezet. Deze bandjes komen in het bezit van elke persoon die verantwoordelijk is voor haar zelfmoord. Wij volgen in deze serie haar vriend Clay die, raar maar waar, ook op de bandjes staat. 13 Reasons Why is een serie die heel aangrijpend is en je toch over heel wat zaken laat nadenken. Bekijk hier de trailer.

4 Stranger Things

Dat Stranger Things in deze lijst zit met beste series volgens jullie, is voor ons wel wat raar. Dit was namelijk ook één van onze favoriete series, maar we hadden hier wel wat commentaar op gehad. Fijn om te zien dat er dan toch nog genoeg mensen dit wel een leuke serie vinden! Het verhaal speelt zich af in het jaar 1983. In het stadje Hawkins is er een verdwijning van de 12 jarige Will Byers. Zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin gaan hem de nacht na zijn verdwijning zoeken. Die nacht vinden ze niet Will maar wel Eleven, een meisje van dezelfde leeftijd met magische krachten die niet kan praten. Bekijk hier de trailer.

5 The Originals

In deze spin-off van ‘Vampire Diaries‘ verhuizen de Mikaelsons naar New Orleans en werken ze samen met plaatselijke heksen om de stad terug in hun macht te krijgen. Bekijk hier de trailer.

6 Orange is the new black

Orange is the new black is een met een Emmy bekroonde serie van de maker van Weeds. Dit is het verhaal van een gegoede New Yorkse die in de vrouwengevangenis belandt door een misdaad uit haar verleden. Hier leert ze mensen kennen waar ze hele avonturen mee beleeft en waar ze plannen mee maakt. Zeker een aanrader om deze serie te bekijken! En je bent er ook wel even zoet mee, want deze serie telt ondertussen al 5 seizoenen. Bekijk hier de trailer.

7 Sons of Anarchy

Nadat leden van de gewapende motorclub Sons of Anarchy de controle over de stad hebben overgenomen, gaan ze de confrontatie aan met motorrijders, racisten en de wet. Bekijk hier de trailer.

8 The Crown

Dit is niet meteen ons favoriete genre maar jullie stemden er wel massaal op! Dit drama onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw mee vorm hebben gegeven. Bekijk hier de trailer.

9 Riverdale

Ook deze serie behoort tot de bekendere en populaire series en ook hier kunnen we dat zeker begrijpen. Wij zijn vooral fan van seizoen 1, maar dat is niet bij iedereen hetzelfde. Op Riverdale High, de school van het stadje Riverdale waar Betty, Archie, Jughead en nieuwkomer Veronica zitten, hangt er een raar sfeertje na de dood van één van de leerlingen. De 3 vrienden voelen dat er iets mis is en gaan op onderzoek uit. Bekijk hier de trailer.

10 Reign

De afsluiter van deze lijst  met beste series volgens jullie , is een serie die wij zelf nog niet kenden en dus zeker wel eens gaan zien. Dit levendige historische drama gaat over Mary, de Schotse koningin, wiens hofleven bestond uit seksuele en politieke intriges. Bekijk hier de trailer.

Onze mening

Wij kenden eerlijk gezegd niet elke serie die in deze lijst stond, maar het lijkt ons wel een eerlijke en mooie lijst die jullie zelf hebben samen gesteld. Wat vinden jullie van het resultaat?

Ben je nog op zoek naar een andere serie? Kijk dan zeker is in onze database met al onze gerecenseerde series en films.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.