Meer over je bestemming te weten komen

Iedereen kent het wel: Je hebt je droombestemming gevonden, alleen weet je nog niet helemaal wat er te doen is op deze bestemming. Op dat moment begint er een zoektocht die leuk is maar soms ook vermoeiend, want je wil dan ook de perfecte vakantie natuurlijk. Wij vertellen je vandaag hoe. je meer over je bestemming te weten komt en dit dus gemakkelijker kan plannen in de toekomst. Al moeten we je wel zeggen, plan niet te veel en laat het je ook wat overkomen.

1 Koop een boek over je bestemming

De beste maar tegelijk ook de duurste methode om meer over je bestemming te weten te komen is, een boek kopen over je bestemming. Deze boeken bevatten meestal zoveel informatie die je nergens anders kan terugvinden. Het nadeel hiervan is wel dat er meestal een prijskaartje tegenover staat. Voor een degelijke reisgids betaal je gemiddeld 20 euro. Wat natuurlijk weer niet veel is voor de perfecte planning. Handig aan een reisboek is ook dat je het kan meenemen op vakantie.

2 Blogs

Een tweede, en volledig gratis, methode is blogs lezen over je bestemming. Het voordeel van blogs is natuurlijk dat het meestal eerlijke berichten zijn die je de echte problemen en mindere kanten van een bestemming ook durven laten zien. Wat je in boeken soms niet kan terugvinden. Ook kan je met bloggers in interactie gaan, bijvoorbeeld wanneer je nog andere vragen hebt naast wat je al gelezen hebt. Zo kan je bijvoorbeeld op onze reisblog al heel wat terugvinden, en hopelijk ook wat over jouw bestemming.

3 Vakantiebeurzen

Waar je ook veel informatie kan terugvinden is op vakantiebeurzen zoals bijvoorbeeld het Vakantiesalon. Je kan er niet alleen duizenden brochures terugvinden van verschillende bestemmingen, maar je kan er ook spreken met mensen die de streek door en door kennen. En of dat nog niet genoeg is, kan je er ook lezingen bijwonen voor nog extra informatie of inspiratie. Zo geven wij ook elke dag een lezing op het vakantiesalon in Antwerpen. Wil je daar graag bij zijn? Dan kan je gratis tickets winnen bij ons.

Meer te weten komen over je bestemming
Vakantie plannen - Giraf

4 Facebookgroepen

Tegenwoordig kan ook Facebook heel gemakkelijk zijn voor meer over je bestemming te weten te komen zijn. Zo is er wel bijna van elke bestemming een Facebookgroep waar je allerlei vragen kan in stellen voor je reis. het goede hier is dat het ook volledig gratis is. En je vragen worden beantwoord door echte kenners en locals. Dit levert jou vaak nog meer tips op die je nergens anders vindt.

5 Tripadvisor

De laatste tip om meer over je bestemming te weten te komen is natuurlijk Tripadvisor. Hier vind je alle populaire uitstappen die je kan doen tijdens je reis. Het leuke hieraan is, is dat je heel veel reviews kan lezen waardoor je meteen weet of iets de moeite waard is of niet. Let wel goed op, want de meeste uitstapjes dat je op Tripadvisor terug kan vinden zijn zeer toeristisch.

Wat doe jij om meer om meer over je bestemming te weten te komen?

Wat doe jij om meer te weten te komen over jouw bestemming tijdens het plannen van je reis? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

16 reacties

  1. Wij houden ook nog van een goed reismagazine zoals Lonely Planet, dat is ook tastbaar natuurlijk. Maar Google kan je ook prima behelpen door middel van reisblogs of websites die je meer (objectieve) uitleg kunnen geven.

  2. Goede tips. Waar ik vroeger al snel een (nieuwe) Lonely Planet kocht doe ik dat nu heel anders. Ik zoek van te voren naar reviews op Google en ook Tripadvisor. Via Google vind ik inderdaad ook blogs en soms ook mensen die daar wonen en leuke tips kunnen geven.

  3. Ik doe ze eigenlijk allemaal… Ik zal bv. nooit een hotel boeken voor ik alle reviews heb gelezen op Tripadvisor รฉn op Zoover. Ook over de bestemming zoek ik zo veel mogelijk op. Ik zeg niet dat ik dan ook alles ga bezoeken maar ik weet graag op voorhand wat er te doen is.

  4. Veel Googelen en inderdaad Tripadvisor.
    Als we eenmaal een bestemming hebben dan komt ‘meer te weten komen’ wel goed. Wij vinden het vaak lastiger om een bestemming te kiezen.

  5. Gidsen zijn altijd een goed idee om snel veel te weten te komen en bij de hand te hebben. Blogs zijn dan weer een heel eerlijke (meestal toch) bron van informatie!

  6. dankjewel voor deze mooie tips. Ik wil dit jaar eindelijk eens wat verder reizen dan europa en zoek dus wat er allemaal te doen is op die plaats.

  7. Facebookgroepen en Tripadvisor zijn my best friends. Laatst was ik in Cambodja en ik heb super veel info gevonden en gekregen via een Facebook groep. Heel chill!

  8. Ik koop altijd de ANWB extra reisgids van de streek waar we naar toe gaan, soms ook nog een gids van Michielin en verder kijk ik of ik er blogs over kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.