Verhaal Bird Box

Bird Box is een film die gaat over Malorie (gespeeld door Sandra Bullock) en twee kinderen die samen met haar geblinddoekt door een wildernis trekken. Ze vertelt de kinderen dat ze zullen sterven wanneer ze de blinddoek zouden afdoen. Iets wat wel eens heel goed zou kunnen, gezien de geschiedenis die zich eerder afspeelde. Wat zich eerder afspeelde gaan we hier natuurlijk niet verklappen, want anders moet je de film niet meer zien. Wat we wel kunnen zeggen is dat er veel mensen gestorven zijn die wel hun blinddoek durfden af doen. Zullen de kinderen luisteren en zal Malorie het lukken om iedereen in veiligheid te brengen?

Bird Box challenge

Bird Box is momenteel zo populair dat er zelfs een Bird Box-challenge is. Hierbij moeten mensen van alles en nog wat geblinddoekt doen. Dit is echter zeer gevaarlijk en Netflix heeft dan ook opgeroepen om te stoppen met deze challenge. Maar het bewijst nogmaals de hype rond deze film.

Onze mening

Wij vinden dit een redelijk goede film en zeker omdat het een productie van Netflix is. Meestal zijn dit mindere films. Maar de ware hype rond deze film snappen we echt niet. Het mysterieuze begin doet je denken dat deze film een echte topper is, maar jammer genoeg stopt het ook na dit sterke begin. En dat is spijtig, want met deze film was er zo veel meer mogelijk. Voor ons is het meer een apocalyptische film zonder er echt op in te gaan waarom en hoe het zover is kunnen komen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook een paar  mensen die wel mogen kijken, maar waarom dat kan wordt niet beantwoord. En zo zijn er nog een heleboel voorbeelden.

Misschien dat er in de toekomst een vervolg komt waarin antwoorden zullen komen, maar indien dit niet het geval is, dan is dit verhaal naar onze mening toch minder. De acteerprestaties mogen er dan weer wel zijn. En dan vooral van Sandra Bullock. Wij hopen dus vooral op een vervolg met een sterk verhaal en wat meer duidelijkheid.

Trailer Bird Box

Jouw mening?

Ga jij mee in de hype van Bird Box of pas je er zoals ons ook voor? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Ben je op zoek naar een andere film of serie? Kijk dan zeker eens in onze database met onze reviews.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.