Omdat het nog steeds belangrijk is om zo veel mogelijk binnen te blijven, delen we graag enkele activiteiten die je thuis kan doen. Van thuis fitnessen tot puzzelen. Voor ieder wat wils en een goede remedie om de verveling tegen te gaan! BLIJF IN UW KOT.

BLIJF IN UW KOT

Gooi weg

Haal je inner Marie Kondo boven en begin met die broodnodige lente-schoonmaak. Gooi spullen weg die je nooit gebruikt en doneer kledij aan goede doelen. Ook je mailbox eens “opruimen” is een goede manier om de uren sneller te laten gaan en na deze periode met een propere inbox te starten. Opruimen en vooral ontspullen werkt ook helend. Je zou er een positieve mindset van krijgen en dus gelukkiger van worden. En dat is nu net wat wij iets meer kunnen gebruiken deze dagen.

Opruimen spullen

Kijk je favoriete film of serie

Een bezigheid die bij ons steeds de uren voorbij laat vliegen is onze favoriete films en series kijken via Netflix. Er is een enorm aanbod en wellicht zit jou (volgende) favoriete film of serie er ook bij! Even wegdromen uit de dagelijkse realiteit en binge-watchen maar. Wij zijn alvast opnieuw begonnen met Prison Break (ja, dat is nog steeds even spannend als 15 jaar geleden!) en kijken binnenkort uit naar het vervolg van Casa de Papel.

de netflixlijst

Blijf in u kot en lees een boek

Koop online een nieuw inspirerend boek om deze donkere dagen door te komen. Je kan er iets van leren en de tijd gaat veel sneller voorbij. Win-win dus! Krijg nieuwe inzichten, ga voor een spannende thriller of droom weg naar verre exotische bestemmingen. Onze favoriete reisboeken vind je hier.

Boek lezen tijdens Corona

Maak een puzzel

Zoek je een nieuwe uitdaging tegen verveling? Dan is een puzzel het ideale tijdverdrijf! Wij kochten onlangs een puzzel van Ravensburger en waren er zo’n 3 dagen zoet mee. Zet je favoriete muziek op en de uren vliegen voorbij. Perfect dus om je dagen gezellig binnen mee door te brengen. Koop hier je favoriete puzzel!

BLIJF IN UW KOT: Puzellen

Schrijf een brief

Wellicht moet ook jij een paar geliefdes missen. Van je bejaarde grootmoeder tot een vriend. Ook zij missen jou en dan is een brief krijgen een heel attent en liefdevol geschenk. Schrijf een brief, maak een tekening of laat een verrassingspakket of kaartje bezorgen. Het kan allemaal. Zolang je maar niet vergeet! Blijf in u kot!

BLIJF IN UW KOT: Brief schrijven

Leer een taal

Waar je wellicht anders weinig tijd voor hebt is een nieuwe taal leren. Altijd al Chinees, Arabisch of Zweeds willen leren? Je kan dit perfect online doen met handige websites of apps als Babbel. Maar je kan ook jezelf een nieuwe taal aanleren. Dit door werkwoorden op te zoeken, te leren vervoegen en jezelf nadien te ondervragen. Als een nieuwe taal jou niet veel zegt kan je in plaats daarvan ook je Frans of Engels opfrissen of uitbreiden. Eventueel met een handboek (vanuit je middelbare schoolperiode). Dat komt altijd van pas.

BLIJF IN UW KOT: Taal leren

Kook een 7-gangen diner

Een leuk ideetje nu alle restaurants dicht zijn. Kook eens een 7 gangen-diner voor jezelf en je gezin! Het hoeven geen moeilijke of gigantische schotels te zijn. Maak een paar hapjes, een assortiment van desserts en maak twee verschillende hoofdgerechten. Relax en doe alsof je op restaurant bent. Natuurlijk ook met aangepaste wijnen! Proost! Kookboeken met lekkere gerechten vind je hier.

7 gangen menu koken

Werk aan je lichaam

Na al dat eten is het misschien toch een goed idee om ook even aan je lichaam te werken. Fitnessen kan niet en wandelen en fietsen moet je zo veel mogelijk beperken om niet met anderen in contact te komen. Wat kan je dan nog doen? Thuis fitnessen natuurlijk! Installeer een of meerdere toestellen als je een investering wil doen of je kan ook perfect buik-, arm- en beenspieren trainen op een mat thuis. Hiervoor bestaan ontelbaar veel filmpjes op Youtube. Volledig gratis aan je lichaam werken!

Blijf in u kot! Trainen

Leer mediteren

Nog iets dat je kan leren op Youtube is mediteren. Je kan verschillende yoga-oefeningen of meditatie-lessen volgen van bekende en minder bekende goeroes. Er zijn ook tal van meditatie-apps ter beschikking. Waarom zou je eraan beginnen? Mediteren werkt kalmerend en zorgt voor innerlijke rust en ontspanning. Iets dat iedereen kan gebruiken!

Mediteren Corona

Kleur een prent

Nog iets dat rustgevend zou werken is kleuren. Kleuren is niet langer louter iets voor kinderen. Sinds een aantal jaren bestaan er ook kleurboeken voor volwassenen en die zijn razend populair. Niet verwonderlijk aangezien je jezelf hierin uren kan verdiepen en het een mooi resultaat geeft. Zoek je een bezigheid met je kinderen? Kleuren maar!

Kleuren in een boek

Hou een themadag

Een leuke activiteit om samen met je partner of gezin te doen is het houden van een themadag. Op deze dag draait alles rond een bepaald thema bijvoorbeeld sport, dieren, Aziatisch, Disney, Pasen, muziek, … Het thema kan van alles zijn. Het is de bedoeling dat jullie samen zo veel mogelijk activiteiten doen die in teken staan van dit thema. Je maakt bijvoorbeeld een dansje, kleurt een tekening, kijkt een film, je verkleedt jezelf en eet naargelang het thema. Plezier verzekerd!

pasen verkleden thema

Blijf in u kot en lees onze artikels

Wie echt niet meer weet wat doen, kan altijd onze 350 blogartikels lezen. Reisinspiratie gegarandeerd voor wanneer we terug mogen reizen! Laat het ons ook weten als jij ze alle 350 hebt gelezen. Dan krijg je een speciale vernoeming op onze blog en sociale media. Veel leesplezier!

Contact met Roadtrippers of the Sun

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.