Momenteel zijn wij een roadtrip doorheen Amerika aan het maken en deze week bezoeken we enkele Nationale parken, waaronder de Bryce Canyon en Zion National Park. Ideale plaatsen om te hiken dus. De meeste mensen denken dat je hier weinig voorbereiding of kennis voor nodig hebt, maar het tegendeel is waar. Voor dit soort hikes heb je veel voorbereiding nodig en daarbij kan The Ultimate Hiker’s Gearguide je uitstekend helpen.

Wat?

The Ultimate Hiker’s Gearguide is een boek geschreven door de bekende hiker Andrew Shurka. Hij heeft zelf meer dan veertigduizend kilometers vergaard in zijn leven. Hieronder vallen enkele fantastische trips, zoals de 7500 kilometer lange Alaska-Yukon expeditie. Hij heeft dus ervaring genoeg om een boek te schrijven over hiken. En dat is dan ook wat hij gedaan heeft, al gaat het in dit boek vooral over de nodigeย uitrusting. Wat je wel en niet moet kopen, waar je moet op letten en zelfs over hoe je best je zak inpakt. Want ook dit is belangrijk, zeker als je meerdere dagen gaat trekken. Dit boek is zowel voor de ervaren al onervaren hiker en kan je altijd iets bijleren.

Boek over hiken
Uitrusting Hiken

Onze mening

Wij zijn zelf niet zo’n fervente hikers en hebben er dus ook niet zoveel verstand van. Toch vonden wij dit boek geweldig samengesteld met heel veel informatie. En niet alleen voor de hiker maar eigenlijk ook  voor de gewone reiziger die soms eens moeite heeft met inpakken. In dit boek komt echt alles aan bod wat je moet weten over je uitrusting om op reis te gaan en rond te trekken. Echt elk detail wordt beschreven. Van de beste soort stof voor je trui tot wat voor eten je best meeneemt. Het boek zelf is uitgebreid en telt 224 bladzijden. Het is een echte aanrader voor alle avontuurlijke, en minder avontuurlijke, hikers. Let op: Het boek is alleen te verkrijgen in het Engels.

Waar koop je dit boek voor het hiken?

The Ultimate Hiker’s Gearguide kan je gemakkelijk bestellen via Amazon voor 8 euro. Je kan het boek ook bestellen via de website van National Geographic maar dan betaal je 10 euro meer.

Is dit boek niets voor jou? Kijk dan zeker eens bij de andere boeken of er niets voor jou bij zit. Of je kan eens snuisteren tussen onze reisblog en reisverhalen voor nog meer inspiratie en reistips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.