Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wandellen in peru

  Budget Peru – Wat kost een reis naar Peru?

  Budget Peru – Wat kost een reis naar Peru?

  Peru staat bij velen bovenaan de bucketlist om te bezoeken. En dat is ook geheel terecht want dit land heeft heel wat te bieden. Met een wereldwonder als Machu Picchu en een enorme diversiteit aan fauna en flora. Maar wat kost zo een reis van bijvoorbeeld 21 dagen? Je leest hier welk budget je voor Peru moet voorzien. De goedkoopste vliegtickets kan je terugvinden via websites als Skyscanner.

  Budget Peru: Accommodatie

  • Hotels: De prijs voor een hotelkamer is zeer verschillend per regio en ook afhankelijk van welk comfort je wil. Maar over het algemeen kan je al een deftige kamer vinden vanaf 25 euro per nacht. Ontbijt vaak inbegrepen. Je kan het best alle hotels vergelijken op Booking.com.
  • Airbnb: Airbnb is in Peru een stuk goedkoper aangezien je al vanaf 10 euro per nacht een kamer kan boeken. Een bijkomend voordeel is dat je vaak over een eigen keuken beschikt waardoor je ook op voeding serieus wat kan besparen.
  • Hostel: Ook een hostel in Peru is zeer goedkoop! Zo is de prijs voor een slaapplaats gemiddeld 7 euro per nacht. In steden als Lima ligt dit gemiddelde op 10 euro per nacht. De beste hostels kan je hier terugvinden.
  Budget Peru: Restaurant
  wat kost een reis?

  Budget Peru: Eten en drinken

  Op restaurant

  Peru is in vergelijking met enkele andere landen in Zuid-Amerika geen goedkoop land als het op eten aan komt. Zo betaal je al gemakkelijk 10 euro per persoon voor een gerecht met een drankje. Ga je eten in de toeristische zones, dan kan je zelfs tot 20 euro per persoon verwachten. Voor een ontbijt betaalden wij gemiddeld 4 euro per persoon.

  Zelf koken

  Als je in een Airbnb verblijft kan je ook zelf koken. Zo zal je veel besparen. Je komt namelijk met een budget van 14 euro per persoon per dag toe. Je hebt dan 3 maaltijden, een lunchpakket, snacks en drank. Het ontbijt bestaat dan wel bijvoorbeeld uit cornflakes en je lunch uit boterhammen, maar je bespaart een heleboel op je budget voor Peru. Let op: in sommige lokale winkels rekenen ze extra aan voor toeristen (zonder dat je het beseft). Zelf koken is daarom niet altijd veel goedkoper.

  Budget Peru: Vervoer

  • Uber: De gemakkelijkste manier om jezelf te verplaatsen in Peru is volgens ons via Uber. Omdat deze je precies brengt waar je naartoe wil. Zo betaal je ongeveer 1 euro per 5 minuten rijden. Wat zeer betaalbaar is voor de dienst die je krijgt.
  • Bus: Ook de bus is een zeer goedkope manier om jezelf te verplaatsen. Je betaalt bij een lange rit namelijk 4 euro per uur dat je op de bus zit. Voor een korte rit in steden als Lima betaal je maar 40 cent.
  • Vliegtuig: Soms is de handigste en snelste manier om van A naar B te gaan bij grote afstanden het vliegtuig nemen. De prijzen hiervan variëren sterk maar wij betaalden voor een vlucht van Lima naar Cusco bijvoorbeeld 60 euro per persoon. Bagage inbegrepen.
  • Trein: Een zeer duur vervoersmiddel, maar wel eentje die je nodig hebt als je vanuit Cusco naar Machu Picchu wil, is de trein. Tenzij je sportief bent en de Inca Trail te voet wil maken natuurlijk. Een retourticket naar Machu Picchu kost je al snel 100 euro. Het is een belevenis op zich.
  • Auto huren: Een auto huren in Peru kan al vanaf 25 euro per dag (verzekering inbegrepen). Momenteel betaal je in Peru 90 cent voor een volle tank maar dit kan al eens veranderen. Controleer dit op voorhand. Let op: De prijzen in de tankstations in Peru zijn aangegeven in Gallons. Eén Gallon is ongeveer 3,8 liter.

  Budget Peru: Uitstapjes

  De prijzen voor uitstapjes in Peru zijn zeer uiteenlopend. Zo betaal je al snel 50 euro aan de inkom in Machu Picchu. En is de weg ernaartoe ook niet goedkoop. Beslis je de Inca Trail te maken, dan kom je al gemakkelijk bij prijzen van 400 euro per persoon uit. Een halve dag met de quad doorheen een prachtig landschap rijden, kost je dan weer maar 35 euro. De prijs voor uitstapjes is dus zeer uiteenlopend. Enkele leuke uitstappen in Peru kan je terugvinden op GetYourGide.

  Budget Peru: Uitstapjes
  Gezin in Peru

  Wat betaalden wij op 21 dagen in Peru?

  • Accommodatie: 700 euro voor twee personen (Allemaal in lokale budgethotels maar met ontbijt)
  • Voeding en drank: 500 euro per persoon (Bijna elke dag op restaurant en soms zelfs de duurdere restaurants)
  • Vervoer: 325 euro per persoon (Uber – Trein – Vliegtuig)
  • Uitstapjes: 300 euro per persoon (zonder gidsen en sommige uitstappen zelf volledig gepland)
  • Souvenirs: 150 euro per persoon (Wij hebben hier heel veel kleren en leuke souvenirs gekocht, meer dan in welk land dan ook)
  • Internet: 25 euro per persoon (omdat internet belangrijk is voor onze job en omdat wij graag gebruik maken van Uber hebben wij ook een simkaart met onbeperkte 4G gekocht plus een draagbare wifi-hotspot)

  Alles bij elkaar was ons budget voor Peru dus 1650 euro per persoon voor 21 dagen. Wat neer komt op een budget van bijna 79 euro per dag voor zowel accommodatie, voeding en drank, vervoer, uitstapjes, souvenirs en internet. Je kan dit budget wel serieus naar beneden trekken door in een Airbnb te verblijven en minder op restaurant te gaan. Tevens kan je op souvenirs besparen. Langs de andere kant hebben wij maar 3 steden bezocht in drie weken. Iemand die meerdere locaties wil bezoeken zal ook een iets grotere kost bij vervoer hebben.

  Wat betaal je voor reis in Peru

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.