Zuid-Afrika blijft รฉรฉn van de meest indrukwekkende reizen die wij in ons leven hebben gemaakt. De afwisseling tussen cultuur, natuur en avontuur zijn hier dan ook perfect in balans. Daarom raden wij iedereen aan om een reis naar dit prachtige land te maken. Natuurlijk is daar een kostenplaatje aan verbonden en ons budget voor Zuid-Afrika bespreken we hier. Let op: Dit budget is zonder vliegtickets. Die kost moet je er dus nog bijrekenen. Ben je nog op zoek naar goedkope vliegtickets? Kijk dan zeker eens op Skyscanner.

Budget in Zuid-Afrika : Accommodatie

Budget in Zuid-Afrika: Eten en drinken

Op restaurant

Op restaurant gaan in Zuid-Afrika is helemaal niet zo duur. Zo zal je maximum 18 euro per persoon moeten betalen voor eten en drank tezamen. Al geldt dit vooral voor de restaurants in het binnenland. Ga je naar een restaurant in Kaapstad, dan betaal je in sommige zaken het dubbele. Voor een ontbijt in een restaurant betaalden wij maximum 6 euro.

Zelf koken

Verblijf je zoals ons in een Airbnb dan is zelf koken ook een goedkope optie. Zo kwamen wij met een budget van 12 euro per persoon per dag toe. Met 3 maaltijden, lunchpakketten en drank. Het ontbijt bestond natuurlijk vooral uit cornflakes en de lunchpakketten uit brood met choco of kaas maar hierdoor hebben wij wel heel wat geld bespaard. Af en toe een lunch op restaurant wisselt dit mooi af.

Budget Zuid-Afrika: safari
Wat kost een reis in Zuid-Afrika, eten?

Budget in Zuid-Afrika: Vervoer

Budget in Zuid-Afrika: Uitstapjes

De grootste kost in je budget voor Zuid-Afrika zijn ongetwijfeld de uitstappen. Dit kan soms erg oplopen. Zo betaalden wij 200 euro voor een safari van twee dagen en 130 euro voor een helikoptervlucht boven Kaapstad. Al heb je natuurlijk ook goedkopere uitstapjes. Zoals een wijnproeverij voor maar 30 euro en een bezoek aan de Tafelberg voor maar 30 euro. Al deze uitstapjes kan je terugvinden op GetYourGide. Besparen op uitstapjes doen wij nooit want de meeste van deze ervaringen zijn onbetaalbaar en maken je reis compleet.

Budget Zuid-Afrika helikoptervlucht

Wat betaalden wij voor 23 dagen in Zuid-Afrika

Alles bij elkaar was ons budget voor Zuid-Afrika dus 1725 euro per persoon voor 23 dagen. Wat neer komt op ongeveer 75 euro per dag voor zowel de accommodatie, eten en drank, uitstapjes, vervoer en souvenirs. Je kan op souvenirs en uitstapjes nog besparen. Wie alleen reist zal op een iets hoger budget uitkomen omdat de huur van een kamer en het vervoer niet gedeeld kan worden qua kost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.