Bulgarije 🇧🇬

Burgarije was misschien niet meteen het eerste land waar wij aan dachten bij het kiezen van een nieuwe reisbestemming. Maar we zijn wel heel blij dat we er uiteindelijk naar toe getrokken zijn! Want naast de grote steden zoals Sofia en Varna heeft dit land ook een mooie kustlijn aan de Zwarte Zee. Maar bovenal heeft dit land een prachtige natuur, wat misschien wel de grootste reden is om naar Bulgarije af te reizen. Daar bovenop  is het echt een budgetvriendelijke bestemming. Je kan al onze avonturen in dit leuke land lezen bij onze reisverhalen. Of als je nog wat informatie of tips zoekt, kan je die bij onze reistips vinden.

Handige weetjes Bulgarije

Vliegtickets

De goedkoopste manier om naar Bulgarije te vliegen, is met een rechtstreekse vlucht van Charleroi naar Sofia met ofwel Ryanair of wel Wizz Air. Je betaalt in de zomermaanden voor een retourticket ongeveer 110 euro en buiten het seizoen zelfs maar 40 euro. Ga je naar de kust, dan vlieg je wel best naar Varna, want Sofia licht echter 4 uur rijden van de zee. De vluchten naar Varna zijn in de zomermaanden wat duurder, met een prijs rond de 200 euro voor een retour, buiten het seizoen kan je dit qua prijs vergelijken met Sofia. Je kan natuurlijk altijd een goedkoop ticket proberen scoren met deze tips.

Vervoer

Vervoer in Bulgarije is echter geen probleem. Je kan overal wel geraken in dit land. Ofwel gebruik je het openbaar vervoer, dat in de meeste grote steden zoals Sofia wel in orde is, of je kan er de taxi's nemen, die niet zoveel kosten in vergelijking met wat men hier bij ons betaald. Let echter wel goed op welke taxi's je in Bulgarije neemt want er zitten er ook wat duurdere bij. Je neemt dus best de officiële OK taxi's waarbij de licentie van de chauffeur ook altijd goed zichtbaar is binnenin de taxi. Want er zijn veel organisaties die deze taxi's proberen namaken. Bij deze organisaties moet je dan plotseling in euro's betalen in plaats van in Leva, wat dan veel duurder uitkomt.

Accommodatie

Bulgarije is een land waar je duur kan verblijven maar ook heel gemakkelijk aan budgetreizen kan doen zonder dat je daar veel moet voor opofferen. Zo vind je bij Airbnb al prachtige kamers voor  15 euro voor een nacht en 30 voor een heel appartement. Maar niet alleen Airbnb is er goedkoop, ook de hotels vallen heel goed mee. Je hebt er natuurlijk ook kamers van 150 euro voor een nacht. Maar de goedkoopste kamer in een degelijk hotel begint toch al bij een 35 euro voor een nacht (waar vaak nog een ontbijt bij in zit). Wat volgens ons niet slecht is. Natuurlijk gaan deze prijzen aan de kust wel iets hoger liggen dan in het binnenland. De hostel-prijzen liggen naar ons gevoel dan weer wel hoger in vergelijking met de rest van de wereld. Want in Bulgarije betaal je gemiddeld 20 euro per nacht. Dan ben je volgens ons toch beter af met een Airbnb of hotel.

Enkele foto's van onze reis naar Bulgarije

  • Sofia in Bulgarije