Wij vertrekken, zoals eerder gezegd, in maart op skivakantie met de camper. En dat klinkt eenvoudig en dat is het deels ook, maar toch zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Want met de camper in de winter rijden is niet zonder risico als je er niets vanaf weet. Daarom deze tips, zodat jullie ook een veilige en goede reis kunnen maken in de toekomst.

Met de camper in de winter

1 Controle op voorhand

Op voorhand een paar dingen controleren is essentieel voordat je vertrekt. De normale dingen, zoals de batterij en radiator checken, zijn natuurlijk van zelf sprekend. Maar controleren dat je genoeg antivries bij hebt, is minstens even belangrijk. Een extra jerrycan meenemen lijkt dan ook geen overbodige luxe. Ook het oliepijl moet je natuurlijk controleren. Het is zelfcs aangeraden om iets dunnere olie te gebruiken dan gewoonlijk. Ook olie tussen de scharnieren van de deur doen is een goed idee.

2 Laat elke dag de motor even draaien

Voor de batterij is het ook best dat je bij vriestemperaturen de motor van de camper elke dag even laat draaien. Anders heb je ten eerste een kans op een lege batterij maar ook kans op een minder vermogen van de batterij tot zelfs een kapotte batterij. En dat kan je wel missen op reis.

camper in de winter
Wintervakantie in maart met campeway

3 Genoeg verluchten

Wanneer het buiten koud is en binnen in de camper de verwarming op volle toeren aan het draaien is, heb je heel veel kans op condensvocht. Iets wat je graag absoluut wil vermijden. Je hele camper genoeg verluchten is dus de boodschap. Ook overdag iets onder je matras leggen, zodat er lucht onder kan, is geen slecht plan. Want de matras is één van de dingen die het snelst van dit vocht weten. Een lucht-ontvochtiger plaatsen kan ook.

4 Controleer je toilet

Bij reizen met je camper in de winter moet je ook even controleren of je waterreservoir van je camper onder de geïsoleerde vloer zit of of erboven. Wanneer dit onder je geïsoleerde vloer zit, is het aangeraden om je lege watertank te vullen met antivries dat speciaal geschikt is voor campers. Kijk ook goed dat de tank nooit vol zit om bevriezen tegen te gaan.

Jij nog tips voor reizen met een camper in de winter?

Heb jij nog tips voor reizen met een camper in de winter? Laat het ons gerust weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Ben je nog op zoek naar meer tips over reizen met een camper of caravan? Kijk dan zeker eens in de categorie roadtrip. Reis je in de winter niet met de caravan of camper is het wel aanbevolen om hem juist te stallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.