Tips voor met de caravan te rijden

Vandaag 5 tips voor met de caravan te rijden. Met een caravan aan je auto rijden, is niet gemakkelijk. Je oefent best een paar keer op een parking voor je de baan op gaat. Indien je niet de tijd hebt om het te leren, hou dan zeker rekening met deze 5 tips. Ze kunnen het verschil betekenen en rijden met de caravan gemakkelijker en minder gevaarlijk maken Veel plezier met de 5 tips om veilig met een caravan te rijden.

1 Rij langzaam

Dit is misschien wel รฉรฉn van de belangrijkste tips. Met een caravan rijden, betekent traag rijden. Je kan niet cruisen zoals je dat normaal doet op de weg. probeer dit dus ook niet! Door langzaam te rijden, voorkom je ongelukken. Je moet er rekening mee houden dat je minder snel of flexibel kan reageren in bepaalde situaties. Rij daarom langzaam en hou afstand van andere auto’s.

2 Koop en gebruik caravanspiegels

Om een goed overzicht te hebben op de auto’s die achter je caravan rijden, heb je caravanspiegels nodig. Het is in vele landen zelfs verplicht om deze spiegels te hebben. Het is ook geen moeite om ze te gebruiken. Je bevestigt ze gewoon aan je autospiegels en klaar! Het enige nadeel is het kostenplaatje. Je betaalt al snel 50 euro voor twee spiegels.

3 Laadt je caravan evenwichtig

Je caravan goed en evenwichtig laden, kan een wereld van verschil maken wanneer je rijdt. Zowel links als rechts moet je caravan in evenwicht zijn, anders heb je kans op slingeren onderweg. Goed geladen betekent ook evenveel gewicht vooraan in je caravan als achteraan. Al je spullen achteraan in de caravan steken, doe je beter niet want dan kost het je auto te veel moeite om hem voort te trekken. Beter is nog om je caravan zo licht mogelijk te houden en de zwaarste spullen in je auto te zetten. Zo zal je gemakkelijker bergen op kunnen rijden. En voorkom je slingeren van de wagen. De druk op je wagen kan gemeten worden met een kogeldrukmeter die je online kan komen.

4 Haal geen andere auto’s in

Het is overbodig en niet echt zinvol om andere auto’s te gaan inhalen wanneer je met een caravan rijdt. Meestal kan je zelfs het tempo van auto’s die niets trekken niet eens volgen. Je blijft best op de rechterrijstrook rijden en bij voorkeur achter een vrachtwagen. Onze laatste tip gaat hier verder op in.

5 Blijf achter een vrachtwagen rijden

Als het mogelijk is, is het een optie om op de snelweg achter een vrachtwagen te rijden. Deze hebben meestal veel ervaring met autorijden en kunnen het tempo bepalen. Zeker op bergen is het een aanrader om gewoon achter een vrachtwagen te blijven rijden, deze bepaalt in welke versnelling je de berg het beste op rijdt.

Hopelijk zal je deze tips in je achterhoofd houden wanneer je de volgende keer met je caravan rijdt. Je kan ook altijd eens op pasar kijken voor extra informatie.

Nog meer tips nodig? Kijk dan zeker eens hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.