Vergeet jij ook vaak iets mee te nemen op reis? Of maak je altijd zelf een lijstje en neemt dit veel tijd in beslag? Dan is hier de oplossing! Wij maakten de grootste, meest complete checklist, op alfabetische volgorde, voor je bagage als je op reis vertrekt. Dit kan best handig zijn om even te checken wanneer je op reis gaat. Zo vergeet jij gegarandeerd niets meer en heb je altijd alles bij op reis! Je kan deze lijst hier ook gratis downloaden en  afdrukken voor eigen gebruik. Hier heb je de checklist voor bagage.

1. Documenten

Documenten zullen wellicht het belangrijkste zijn dat je moet meenemen op reis. Hieronder vind je een lijstje van alle mogelijke documenten die je nodig kan hebben op reis. Maak ook steeds kopieën van je belangrijke documenten. Dit kan belangrijk zijn indien er spullen gestolen worden.

2. Geld

Naast documenten is het ook belangrijk om voldoende en het juiste geld mee te nemen op reis. Zeker wanneer je reist naar een land met een vreemde munt, vraagt dit een beetje voorbereiding.

3. Kledij

Kledij mag zeker niet ontbreken in jouw koffer. Afhankelijk van welke vakantie je maakt (zon- of wintervakantie) moet je andere kledij meenemen natuurlijk. Op een citytrip heb je bijvoorbeeld ook minder, en soms andere, kledij nodig. Hier sommen we de essentiële kledingstukken op die je op elke reis kan gebruiken.

4. Toilettas

Je toilettas maken is, naast je kledij kiezen, vaak het moeilijkste deel van je koffer maken. We vergeten zo vaak iets mee te nemen in onze toilettas. Dankzij dit handige lijstje is dat verleden tijd!

5. EHBO-koffer

Wanneer je op reis gaat, en zeker wanneer je gaat rondtrekken, is een (kleine) EHBO-koffer geen overbodige luxe. Dit zijn de hoogstnodige spullen die in je EHBO-koffer moeten zitten.

6. Extra

Dit lijstje is er eentje voor wat je allemaal nog extra kan meenemen. Het zijn vaak belangrijke zaken die je zeker op reis moet meenemen, maar niet iedereen neemt dit altijd mee. Deze extra spullen zijn ook niet bij elke vakantie nodig maar mochten ook niet ontbreken op onze checklist voor bagage.

Checklist voor bagage downloaden.

Om jullie te helpen hebben we deze checklist natuurlijk in een  gratis lijst gestoken waar je kan aanvinken wat er al in je bagage zit en wat niet. Download hem hier: complete checklist bagage

Gratis Checklist voor je bagage

Meest complete checklist

Dit was onze meest complete checklist voor bagage op reis. Indien we iets essentieel vergeten zijn, mag je het ons altijd laten weten via de comments. We horen het graag om onze lijst nog completer te maken! Vergeet ook zeker niet deze onmisbare spullen.

We hopen dat je nu zorgeloos op reis kan vertrekken. Onze beste reistips kan je ook nog altijd eens lezen vooraleer je op reis vertrekt. Zo kan je nog meer genieten op je bestemming. Om je vlucht door te komen, hebben we ook enkele handige tips. Zeker eens lezen wanneer je lange vluchten maakt in de toekomst! Volg ons ook op onze Facebook pagina voor meer tips.

16 reacties

  1. Handig zo’n checklist! Ik maak voor mezelf altijd een lijst in de app Wunderlist. Dan kan ik alles afvinken voor vertrek. Ik deze link even bewaren 😀

  2. Goh meestal als ik de koffers moet maken dan vergeet ik wel is iets. Ik ga in september naar bcn en Ibiza en ik beloof jouw lijstje te gebruiken 🙂

  3. Lijkt mij een vrij complete lijst! Misschien kan je er bij ‘extra’ nog orthodontische benodigdheden bijzetten, zoals een nachtbeugel. Voor de rest kan ik niet meteen iets bedenken…

  4. Handig dat je alles even op een rijtje hebt gezet. Ik maak deze lijstjes zelf ook altijd een aantal weken voordat ik weg ga al, maar een lijst van iemand anders erbij is ook wel handig!

  5. Wat een goede lijst, ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit iets vergeet of het moeten een blikopener en lucifers zijn ( toch lastig op d camping). heel goed om alles even via een lijst te checken. Wat ik ook altijd mee heb is een reserve sleutel van de auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.