Wij vertrekken zondag weer op reis en deze keer is de bestemming het prachtige Marrakech. Nu zijn er wel een paar dingen die je toch beter even checkt voor vertrek. En dat is ook wat wij deze week gaan doen. En om het jullie iets gemakkelijker te maken in de toekomst, lijsten we enkele van die dingen op. Zodat jullie dit ook kunnen checken vooraleer je op reis vertrekt.

5 Dingen die je beter even checkt voor vertrek

1 Vaccinaties en papieren

Controleer goed of je geen vaccinaties nodig hebt voor jou bestemming, want in sommige gevallen is het zelfs verplicht. Al raden we je aan nooit te besparen op vaccinaties. Ook het checken of je een internationaal paspoort nodig hebt is zeker aangeraden alsook controleren of je geen visum nodig hebt. Zo moet je bijvoorbeeld een visum hebben om Amerika binnen te geraken. Dit verwerkingsproces kan zelfs een week duren, dus tijdig aanvragen is aangeraden. Wil je weten welke papieren je nodig hebt voor jou bestemming? Dan kan je dat gemakkelijk checken op de site van de overheid.

2 Iemand zoeken

Ga je langer op reis dan is het toch aangeraden om iemand te zoeken die bij jou thuis om de week eens een kijkje komt nemen of alles wel in orde is. Om de post te verzamelen, of  eventueel huisdieren eten te geven en planten water te geven. Zet ook je abonnementen die je op magazines of kranten hebt tijdelijk stop. En wanneer je dan terug bent kan je ze terug activeren. Het spaart je veel geld uit en je hebt minder post.

3 Juiste afmetingen bagage

Iets dat je beter ook checkt voor vertrek is de afmetingen die je koffer mag hebben alsook het gewicht van de toegelaten bagage. Want bij sommige vliegmaatschappijen zijn ze hier zeer streng op. En geven ze je zelfs een stevige boete, en zo wil je jouw vakantie echt niet beginnen. Hou natuurlijk ook rekening met je souvenirs die je op vakantie gaat kopen.

4 Controleer je verzekeringen

Controleer voor je vertrekt goed of je verzekeringen in orde zijn en controleer vooral wat er juist verzekerd is. En controleer of de verzekering ook van kracht is op jouw bestemming. In de meeste gevallen is dit wel zo maar de uitzondering bevestigd de regel natuurlijk! Ben je op zoek naar de juiste verzekering? Kijk dan zeker eens bij onze tips voor de juiste verzekering.

5 Check dat alles uit staat

Misschien is dit het belangrijkste punt in deze lijst met dingen die je beter checkt voor vertrek. Check zeker dat alles in huis ‘uit‘ staat. En dan bedoelen we vooral dat al je alles hebt afgezet zoals je vuur en oven. Maar ook dat je al je ramen goed dicht hebt gedaan. Het is zelfs aangeraden om al je stekkers uit te trekken en niet alleen voor de veiligheid maar ook gewoon voor verbruik. Want een toestel in stand-by verbruikt zeker nog genoeg. En op die manier het geld wegsmijten zou zonde zijn.

Op wat let jij?

Dit was de lijst met dingen die je beter checkt voor vertrek. Hopelijk had je er iets aan en als je zelf nog nuttige tips hebt, dan horen we dat graag in de comments. Tot volgende week voor meer reistips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.