Rond de kerstperiode zijn wij een dagje naar Londen geweest. Niet enkel voor een vakantie of een lange citytrip is London ideaal, maar ook gewoon voor een dagje sightseeing en shoppen. Je hoeft niet steeds daguitstappen te maken dichtbij huis, het kan ook iets verder. Zo kan je steeds meer en meer mooie steden in de wereld bezoeken zonder dat je daar vakantie voor moet nemen. Kom nu meer te weten over een gezellig dagje naar Londen en hoe jij dit het beste kan invullen als je ook gaat!

Weinig tijd, veel te zien

Als je maar één dag naar een wereldstad als London gaat, heb je natuurlijk niet veel tijd om alles te bezoeken. Toch hebben wij op deze dag de belangrijkste hoogtepunten gezien en dat door een goede planning vooraf. Bedenk wat je zeker wil zien. Maak een lijstje van maximum 3 bezienswaardigheden. Deze zal je zeker op één dag kunnen zien. Al wat erbij komt, is mooi meegenomen.

Vervoer

Vanuit België naar Londen geraken kan je heel gemakkelijk en snel met de Eurostar. Deze trein vertrekt vanuit Brussel en maakt dat je op zo’n twee uur in hartje Londen bent. Met de Eurostar kan je ook naar andere steden reizen zoals Amsterdam en Parijs. Let op: Niet elke bestemming kan je rechtstreeks vanuit België bereiken.

Londen

Aangekomen in Londen merk je meteen de drukte van de stad. Recht op je doel afgaan is het beste wat je nu doet als je niet van hectische situaties houdt. Het is handig als je weet dat je meteen naar de automaten van de metro moet. Zonder de metro te nemen, geraak je bijna nergens in Londen. Of toch niet zo snel. En laat snelheid nu net zijn wat je zeker wel wil als je maar één dagje Londen gepland hebt.

Vervoer in Londen
De drukte in deze stad is ongelofelijk

Sightseeing

Wellicht heb je zelf een paar hoogtepunten die je zeker wil zien in Londen. Je eigen top 3-lijst. Zo hadden wij dit ook gemaakt. Onze top 3 bestond uit the London Eye, Covent Garden en Carnaby Street. Er zijn zo veel leuke dingen te zien en te doen in Londen, maar het is toch beter dat je een selectie maakt en daar ook van geniet. Je kan nergens lang blijven, maar Londen is daar perfect op voorzien. Bepaalde bezienswaardigheden heb je op een halfuurtje gezien en met de metro ben je overal in een paar minuten.

Als je maar één dagje Londen gepland hebt, zouden wij er niet voor kiezen om musea te doen omdat deze veel tijd in beslag nemen, je soms lang moet aanschuiven en je hierdoor ook niet het echte Londen ontdekt. Dit is natuurlijk voor iedereen anders en het is volledig aan jou om je dag zelf in te vullen.

Daguitstap

Een dagje rond kuieren in Londen was voor ons perfect om deze stad te ontdekken. We hebben eigenlijk nog meer gezien dan op onze planning stond. Eigenlijk is er best veel tijd in één dag om zo’n verre daguitstap te maken. Het is zonder twijfel vermoeiend, maar meerdere dagen London zouden dat ook geweest zijn. Natuurlijk zijn we nu geprikkeld door de stad en willen we graag nog een keertje terug. Een dagje naar Londen is dus ook meteen een goede test of deze stad iets voor jou is of niet, vooraleer je er meerdere dagen spendeert.

Londen bridge
Londen daguitstap

Ga jij ook?

Ben jij al eens voor één dag naar een verdere stad op citytrip geweest of kies je liever voor een langere citytrip? Laat het ons weten in de comments! Volg ons ook zeker op Facebook en Instagram voor meer reistips en -inspiratie!


14 reacties

  1. Ja dat is eigenlijk wel waar, maar het kan dus ook prima als een dagje uit. Voor mensen die er misschien wel vaker komen en dus niet alle toeristische attracties meer moeten doen 😉

  2. Een paar jaren geleden was ik voor het eerst in Londen, ik vond het echt een heerlijke stad met zo’n lekker sfeertje. Er is inderdaad genoeg te ontdekken in één dag, leuk!

  3. Londen staat nog op om eens te bezoeken. Lijkt me een hele mooie stad. Maar ik zal toch eerder kiezen met minimaal een overnachting. Al is het maar om net even wat meer rust te hebben in alles wat je wil zien en doen.

  4. je hebt gelijk: als je maar een dag hebt, dan moet je kiezen…en nog een keertje terug komen

  5. ik vind het reizen best vermoeiend dus geniet wel meer als ik ergens wat kan overnachten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.