Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Prachtige landschap van Cusco

  Uitstappen vanuit Cusco – Moray, Maras en ruïnes

  Uitstappen vanuit Cusco – Moray, Maras en ruïnes

  Vorige week hebben we in Peru vooral Lima en een stukje Cusco ontdekt. Deze week waren we nog steeds in Cusco om de omgeving rondom de stad te verkennen. Er valt zoveel te zien en te doen dat het moeilijk kiezen is, maar we hebben er de mooiste plekjes zeker weten uit te kiezen!

  Zoutmijnen Cusco

  Na de stad Cusco te ontdekken, gingen we op pad om de omgeving rond Cusco te ontdekken. Op anderhalf uur rijden vind je de indrukwekkende zoutmijnen Salineras de Maras (Maras Salt Mines). Deze 4500 zoutmijnen worden gebruikt voor de producten van wit, roos en bruin zout. De eerste twee worden verwerkt voor de voedselindustrie en de bruine is enkel bestemd voor medicijnen. De plek zelf is onvoorstelbaar. Middenin de bergen ligt dit eindeloze en prachtige tafereel. Sinds kort mag je niet meer tussen de zoutmijnen zelf lopen, maar moet je achter een barrière blijven. Dit omdat er te veel afval werd gevonden tussen het zout en dat is natuurlijk niet hygiënisch.

  Gezin in Peru
  Zoutmijnen Peru

  Wij reden naar de zoutmijnen met een gehuurde quad. Een echte ervaring! Je voelt je heel vrij en alive als je tussen deze onwerkelijke landschappen rijdt. Je kan deze tour gemakkelijk zelf boeken via getyourguide. Meestal vinden we georganiseerde tours niet zo leuk, maar deze is een echte aanrader! Het enige nadeel? Dat je niet lang op de site zelf blijft. De inkom bedraagt amper 10 soles/persoon (2,70 euro) dus voor de prijs kan je deze ervaring niet laten schieten.

  Moray archeologische site

  Met de quad reden we nadien verder richting Moray. Dit ligt op een boogscheut rijden van de zoutmijnen. De plek wordt ook wel de Heilige Vallei van de Inca’s (Sacred Valley of the Inca’s) genoemd aangezien er in deze vallei ook ruïnes van de Inca’s zijn gevonden. Ze zijn misschien niet zo groot en indrukwekkend als Machu Picchu, maar het is toch een spectaculaire plek. Ook de omgeving is hier adembenemend mooi. Wij betaalden 70 soles/persoon (ongeveer 19 euro) als inkomprijs en dat vonden we toch aan de hoge kant. We vonden het tevens jammer dat onze gids hier maar een halfuurtje had voorzien, terwijl je hier gemakkelijk meer dan een uur of langer kan rondlopen. Moray heeft een spectaculair uitzicht.

  Zoutmijnen Cusco
  Moray Cusco

  Souvenirs met betekenis

  Terug in de stad Cusco gingen we op zoek naar originele souvenirs. Souvenirs zijn een leuk aandenken aan een land waar we misschien nooit meer terug naartoe gaan. Om die herinnering levend te houden, kopen we -naast het maken van foto’s- souvenirs. We willen graag duurzame en originele souvenirs mee naar huis nemen en dat is soms een zoektocht. We vonden een heel fijne winkel genaamd Mallkini die alles van alpacawol uit een alpaca sanctuary verkoopt en de opbrengsten gaan deels naar dat bedrijf en deels naar de oprichting van scholen in Cusco. Een heel mooi initiatief en ook heel mooie producten! Verder kochten we op de lokale markt een handgeweven tafelkleed en Sigrid kocht een handgemaakte bloes van een lokale ontwerpster die ook op de markt stond met haar creaties. Originele en duurzame souvenirs? Missie geslaagd! 

  Sacsayhuamán ruïnes in Cusco

  Om ruïnes van de Inca’s te bezoeken hoef je eigenlijk niet ver te zoeken in Cusco. In Cusco City zelf, bovenaan de top nabij het standbeeld van San Cristobal, kan je er ook een aantal vinden. Sacsayhuamán, of Saqsaywaman, is er zo eentje. Dit gebied is meer dan 3000 hectare groot en er zijn verschillende vondsten gedaan. De inkom bedraagt ook hier 70 soles (19 euro). Het enige nadeel is de enorme hoogte dus voorzie voldoende zonnecrème, een hoofddeksel, goede wandelschoenen en water.

  Shoppen in Peru
  Archeologische site Cusco

  Je kan vanuit Cusco te voet naar deze archeologische site wandelen maar dat raden wij eerder af. Beter kan je een taxi tot boven nemen en tee voet terug naar beneden komen. Want de uitzichten zijn er prachtig en de moeite om te zien. Op de site zelf zijn we niet heel lang gebleven aangezien we het na een paar ruïnes wel gezien hebben. Voor ons is dan het unieke er een beetje af. Maar indien je interesse hebt in geschiedenis of een spectaculair uitzicht wilt, moet je hier ook even passeren!

  Volgende week

  Volgende week schrijven we onze ervaringen van Machu Picchu hier neer. We houden jullie dus nog even in spanning met het artikel over dit imposante wereldwonder. Tot die tijd kan je onze avonturen volgen op Facebook en Instagram.

  Op uitstap in Peru
  Prachtige landschap van Cusco
  Wandellen in peru
  Het prachtige landschap van Peru
  Landschap rond Cusco
  Een wegje in het Peruaanse landschap
  Uitzicht vanop de berg

  Comments

  • 26 januari 2020

   Ten eerste: prachtige foto’s! Ik geniet vooral van de eerste foto met de alpaca, haha.
   Fijn trouwens dat het tripje naar de zoutmijnen betaalbaar was. Geldt dat ook voor de rest van de reis, of is het duur om daar een beetje ‘normaal’ vakantie te vieren?

   reply
  • 26 januari 2020

   Wow, prachtige foto’s! Het is een bestemming waar ik mij nog nooit in heb verdiept, maar die zeker mijn nieuwsgierigheid wel heeft geprikkeld nu.

   reply
  • 26 januari 2020

   Peru staat zeker nog op mijn verlanglijstje. Wel Mexico, Guatemala en Belize gezien. Prachtige archeologische sites, dus ja deze wil ik ook nog graag zien. Ben wel een beetje gek op midden Amerika.

   reply
  • 26 januari 2020

   het zegt mij allemaal niks maar het ziet er super mooi en rustgevend uit!!

   reply
  • feliceveenman
   26 januari 2020

   wat een prachtige reis, ik zou spontaan mijn koffers willen pakken

   reply
  • 26 januari 2020

   Ziet er prachtig uit! Mij trekt het eerlijk gezegd niet, maar wauw, lijkt mij heel indrukwekkend! Mooi initiatief mbt de souvenirs.

   reply
  • Gea
   27 januari 2020

   Wauw! Alleen die foto’s al maakt dat het er super tof uit ziet. Het lijkt mij leuk om er heen te gaan.

   reply
  • 29 januari 2020

   Wat mooi en wat een indrukwekkende uitzichten zeg. Een vriendinnetje is hier ook geweest en nu heb ik meer beeld bij haar verhalen.

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.