De 4 beste troeven van Hasselt

23 comments

Wij laten je hier kennismaken met de 4 leukste activiteiten in Hasselt. Het is een beknopte selectie van wat er allemaal te zien is in deze mooie stad. Het zijn onze favoriete aanraders. Maak kennis met de grootste troeven van Hasselt.

1 Jeneverfeesten

Wie aan Hasselt denkt, denkt aan jenever en speculaas. Dit zijn twee specialiteiten waar het om draait in Hasselt en al zeker tijdens de jeneverfeesten in oktober. Tijdens deze feesten wordt het centrum van Hasselt omgetoverd tot een paradijs voor de jeneverliefhebber. Er zijn talloze kramen met drank, maar ook met zelfgemaakte speculaas. Deze speculaas is overheerlijk! De moeite waard om te proeven. Er zijn ook optredens, vele straatmuzikanten, straattheater en optochten te zien. Het is er een gezellige drukte. Meer info over de jeneverfeesten vind je hier.

2 Winkelen en eten

In Hasselt komt de shopaholic zeker aan zijn trekken. Er zijn werkelijk ontelbare mooie winkels. Van exclusieve boetiekjes tot grote ketens als Primark, H&M en Zara. Het is er een waar paradijs voor wie graag urenlang kuiert langs de winkels. Wie van al dat shoppen dorst of honger heeft gekregen, kan kiezen uit vele unieke zaken. Onze aanraders zijn El Bocado en Unico. Bij beide zaken kan je tapas eten of kiezen voor een ‘groter’ gerecht. Beide zaken bereiden hun eten vers en dat proef je! Pure, zuiderse, smaken die overheerlijk zijn bij een glas wijn of een huisgemaakte cocktail. Wie kan dat weerstaan?

3 Japanse Tuin

De Japanse Tuin in Hasselt is bij de grootste en mooiste van Europa. Hier komt je echt tot rust. Je kan de tuin bezoeken met een gids of zonder. Een gids is aan te raden wanneer je graag de symboliek van de tuin te weten komt. De Japanse Tuin is een wondermooi plekje natuur waar de Limburgers fier op zijn. En terecht. Op 20 november viert de Japanse Tuin trouwens zijn 25 jarige bestaan. Hier omtrent zijn er verschillende activiteiten gepland die je kan terug vinden op www.yokosofestival.be

 

4 Musea

Hasselt telt verschillende musea. Je hebt het Jenevermuseum, het Modemuseum, het Stadsmus, de Beiaardtoren etc. Allemaal interessante musea met een verschillende invalshoek. Ben je religieus of hou je liever van mode? Er is zeker voor ieder wat wils.

Jullie Mening

Hebben jullie aanraders die je zeker moet zien of doen in Hasselt? Laat het ons zeker weten. Lijkt Hasselt jou maar niets? Hier vind je zeker wel een leuke stad voor je volgende citytrip.

 

23 comments on “De 4 beste troeven van Hasselt”

  1. Ik zou er niet zo snel opkomen om naar Hasselt te gaan op citytrip, ik heb er eigenlijk ook niet echt een beeld bij, maar het klinkt nog best leuk. Leuke tips!

    1. Wij gaan graag eens een weekendje weg in Hasselt. Vaak combineren we dit ook met een paar uurtjes wellness. Heerlijk weekendje weg!

    1. Ja tijdens de jeneverfeesten is de stad een gezellige plek om samen te komen. Met niet enkel jeneverkraampjes maar zoveel meer!

  2. Deze zomer zijn wij met ons gezinnetje ook enkele dagen naar Hasselt geweest. We vonden het een ontzettend gezellige stad. Samen met ons dochtertje gingen we ook naar Bokrijk, een echte aanrader – zelfs zonder kids!

  3. Leuke tips! Als ik nog een toevoeging mag doen: tijdens de kerstperiode is de kerstmarkt van Hasselt echt zaaaaalig!
    Het is er helemaal anders dan de andere kerstmarktjes. Je zou het hier het best kunnen omschrijven als een ‘kerstpretpark’. Héél veel attracties, eten en toffe standjes.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.