Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  churros in Barcelona

  Waar eet je het best churros in Barcelona ?

  Waar eet je het best churros in Barcelona ?

  Ik geef het toe. Ik (Bryan) heb een verslaving… Churros. En nu gingen wij toch wel toevallig naar Barcelona zeker. En als je in Barcelona bent, moet je gewoon churros gegeten hebben. Dus heb ik mij maar “opgeofferd” voor de goede zaak en ben ik op zoek gegaan naar de beste churros in Barcelona. En weet je wat? Ik heb de beste churros gevonden en ik deel mijn ervaring hier met jullie!

  Wat?

  Churros is een typische snack uit Spanje. Eigenlijk is het gewoon gefrituurd tarwedeeg dat daarna in suiker wordt gedoopt. Vaak wordt dit met chocolade gegeten. En in Spanje is het zelfs de gewoonte om dit met een kop chocolade te eten. Als de churros dan op is, wordt de warme chocolade opgedronken. Soms wordt churros ook de Spaanse donut genoemd. Waarom weten we echter niet.

  Xurreria Dels Banys Nous

  Mijn absolute favoriete churros in Barcelona. Deze zaak, die er al sinds 1968 is, ziet er misschien niet super uit langs buiten. En vooral ook niet groot. Maar de churros is er heerlijk. Genoeg deeg, lekker krokant en vooral de juiste hoeveelheid suiker. En het beste van al, je betaalt er maar €1,2 per 100 gram voor. Wat heel weinig is in vergelijking met alle andere verkooppunten. Ook de vriendelijke oude dame achter de toog is een leuk pluspunt en maakt het ook wat traditioneler. Je moet er soms wel lang aanschuiven, maar het is zeker het wachten waard!

  Adres: Carrer dels Banys Nous 8 | Cerca de la Plaza Sant Jaume08002 Barcelona, Spain

  Churros in Barcelona
  churros in Barcelona

  Xurreria Sagrada Familia

  Ook deze “Xurreria” is zeker niet slecht! Alleen is de churros wel iets dunner en heeft hij iets minder deeg. Wat hem dan wel weer lekker krokant maakt. Je bent ervoor of je bent er niet voor. Ik heb liever wat meer deeg. Dit kraam dat zich in het park over de Sagrada Familia bevindt, is helemaal niet zo duur. En al zeker niet voor deze locatie. Dus als je lekkere churros wil eten met een leuk uitzicht, is dit de ideale plek.

  Adres: In het park achter de Sagrada Familia.

  churros in Barcelona
  churros in Barcelona

  Churros op Las Ramblas

  Op Las Ramblas zijn er tal van deze zaken waar je churros kan eten. En geloof ons… Eet ze niet hier! Ze zijn veel te duur voor wat je krijgt. De churros is niet dik genoeg, veel te hard, te weinig suiker en vooral veel te vettig. En of dat nog niet genoeg is, betaal je ook nog eens €5 voor amper iets. Dit is geen aanrader. Je kan dan beter naar “Xurreria Dels Banys Nous” gaan, die zich in een zijstraat bevindt van de Ramblas.

  Adres: Las Ramblas

  churros in Barcelona
  churros in Barcelona

  La Donuteria

  Lust je geen churros? Dan is dit misschien echt iets voor jou. Hier hebben ze kwalitatieve donuts met verschillende smaken. Ik nam de donut met framboos. En dit was de beste donut die ik ooit heb gegeten! Veel beter dan de donuts van Dunkin Donuts. Ze zijn niet alleen lekker maar ze zien er ook nog is goed uit ook. Deze gezellige donutbar is zeker de moeite om eens te bezoeken. Je kan ook altijd eens een kijkje nemen op hun website.

  Adres: Calle Parlament 20, Sant Antoni, Barcelona

  Donuts in Barcelona
  Donuts in Barcelona

  Churros in Barcelona

  Dit waren de plekjes waar je wel en niet moet zijn voor deze overheerlijke snack. Moesten jullie nog leuke adresjes hebben om lekkere churros te eten in Barcelona, dan mag je die hieronder in de comments zetten. Andere delicatessen in Barcelona horen we ook graag. Wij hopen stiekem op veel adresjes voor onze volgende citytrip naar Barcelona!

  Heb je het niet zo voor zoetigheden? Kijk dan zeker een hier of er geen ander lekker streekgerecht is dat je graag eens wil proeven. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in Barcelona? Dan moet je zeker eens hier kijken.

  Comments

  • Lynn
   20 december 2017

   Bij mij thuis zijn ze helemaal gek op Churros!
   Misschien een goed argument om eindelijk eens een trip naar Barcelona te boeken 😉

   Xxx

   reply
  • Eva
   20 december 2017

   Nog nooit in Barcelona geweest, maar als ik ga hou ik dit zeker in mijn achterhoofd

   xxx, Eva

   reply
  • 20 december 2017

   Te gek! Ik ga in het voorjaar naar Barcelona, dus hier heb ik echt wat aan. Mijn absolute guilty pleasure zijn churros namelijk.. 🙂 Thnx for sharing

   reply
  • 20 december 2017

   Wat leuk! Ik ben een paar jaar terug in Barcelona geweest. Had ik toen maar jouw tips gehad!!

   reply
  • 20 december 2017

   Heerlijk zijn ze, churros! Ik zou ze eigelijk weleens zelf willen maken, maar ik zou niet weten hoe ik de vorm goed kan krijgen.

   reply
  • 21 december 2017

   Nou ben ik helemaal benieuwd naar zo’n churro. Ik heb die nog nooit gehad!

   reply
  • 21 december 2017

   Jeetje, wat een heerlijke zoektocht! Verder wel nog wat gezien van Barcelona 😉?

   reply
  • 21 december 2017

   Interessant! Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gegeten omdat het mij altijd al erg vettig leek, maar het ruikt wel altijd heerlijk. Goede tips. Ooit – in 2006 – was ik in Barcelona. Maar toen hielden we ons – ik was samen met een vriendin – veel meer bezig met shoppen, uitgaan en 43 (de likeur). Hahaha.

   reply
  • 21 december 2017

   Heerlijk, churros! Voorlopig zit ik nog niet in Barcelona, maar ik onthoud dit zeker voor het geval ik er kom.

   reply
  • 21 december 2017

   Ik heb ze weleens gezien bij die tentjes maar nog nooit in de verleiding gekomen om ze zelf te nemen. Misschien toch maar eens doen, want na je enthousiaste verhaal krijg ik er wel spontaan trek in!

   reply
    • 21 december 2017

     Op de Ramblas zul je mij sowieso niet snel aantreffen om te gaan eten, dat vind ik allemaal veel te toeristisch. Ik ga liever naar een tentje waar ook de locals eten.

  • 21 december 2017

   Het lijkt me wel een heel erg calorierijke snack….

   reply
  • 21 december 2017

   Heeeeeerlijk churros, ik krijg er al meteen weer zin in!!

   reply
  • 22 december 2017

   Ik kijk nu al uit naar je post over DIY van Churros.

   reply
  • 22 december 2017

   Ik heb zelf ooit gemaakt maar toch benieuwd naar de origineel churros en eten ze in Barcelona. Dat zou wel extra lekkerder, denk ik

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.