Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Image Alt

  De beste wijnen van de Côte d’Azur

  De beste wijnen van de Côte d’Azur

  Persoonlijke mening

  Al de wijnen die wij hier gaan bespreken zijn de wijnen die wij persoonlijk het beste vinden. We nemen bekendere maar ook vooral onbekende wijnen onder de loep. Wij vinden niet dat een dure fles automatisch ook de beste fles is. Er zijn nog heel veel lekkere wijnen die minder bekend zijn. Hier vind je een selectie van onze favoriete wijnen die de Côte d’Azur te bieden heeft.

  Côte d’Azur

  De regio Côte d’Azur is vooral bekend van zijn rosé wijnen. Als je weet dat 39 procent van de rosé wijnen in de wereld uit deze regio, de Provence, komt, dan weet je dat hier enorm veel rosé te vinden is. Dit is dan ook de wijn die het meest geproduceerd wordt in deze regio en je zeker moet geprobeerd hebben.

  Domaine Du Blavet Wijn
  Moulin Rosé Wijn

  Domaine du Blavet

  Beginnen doen we toch met een rode wijn. Het is niet de allerbeste rode wijn die we ooit al gedronken hebben maar hoort toch thuis in dit rijtje! Het is een wijn die iedereen lust met een heel neutrale smaak maar toch lekker afsmakend. Al is het wel een zware wijn. Die misschien wel net iets te zwaar is om tijdens het eten op te drinken. Het is zeker een aanrader als je eerder rode wijn wil drinken. Je betaalt ongeveer 4 euro per fles. Wat ook goed mee valt!

  Le Moulin de Bissat Rosé

  Deze rosé wijn is heel licht en helder van kleur. Als je hem in het licht houdt zou je zeggen dat het een witte wijn is. Deze wijn is heel fruitig en drinkt heel gemakkelijk. Misschien wel iets te gemakkelijk… Bij deze wijn heb je niet zo’n sterke nasmaak. Het is een zeer geschikte wijn voor bij het eten. Ook de prijs valt heel goed mee, namelijk 3 euro voor een fles. Dit is ook de reden dat deze wijn deze lijst heeft gehaald.

  Chateau de Cabran

  Dit is een lekkere rosé wijn die een bittere nasmaak heeft. Het heeft lichte luchtbelletjes wat misschien raar is voor een wijn, maar dit stoort zeker niet. Je hebt 2 soorten van deze wijn maar wij vinden de cuvée net iets beter. Dit merk je ook aan de prijs. Wij betaalden 10,50 euro voor een fles. Ook kan je bij Chateau de cabron  wijn gaan proeven. Dit is gratis en een leuke uitstap. De boerderij is gemakkelijk te vinden door de grote borden die de plaats aangeven. De eigenaars zijn ook heel vriendelijk en trots op wat ze maken.

  Pink Rosé

  Onze absolute favoriete rosé wijn: de PINK rosé. Het is een heel zoete en zachte wijn die perfect bij het dessert past. Of overdag op een zonnig terras. De alcohol bij deze wijn proeft niet zo sterk door. Zo gaat het drinken vlot en aangenaam. Als je in de buurt bent van Fréjus moet je deze absoluut geproefd hebben! Het is een wijn van Château Paquette. Deze hoeve kan je ook gratis bezoeken. Je kan er enkele wijnen proeven en een leuke babbel maken met de eigenaar, die met veel passie en enthousiasme zijn wijnen aan u voorstelt. De hoeve is wel moeilijk te vinden zonder gps.

  Jullie mening?

  Omdat we weten dat voor veel mensen smaken kunnen verschillen, horen we graag wat jullie de beste wijn vinden uit deze streek.

  Geen wijnliefhebber? Of zoek je iets waar je deze wijn mee kan combineren? kijk dan zeker eens hier.

  Pink
  Chateau de Cabran

  Comments

  • 8 januari 2018

   Juist omdat er zoveel wijnen, die ook nog eens met heel veel verschillende gerechten te combineren zijn, lijkt het mij fantastisch om mij hierin te oriënteren, te verdiepen. Ik vind het altijd erg knap wanneer iemand precies weet welke wijn er lekker is bij welk soort vlees bv. Helaas vind ik wijn helemaal niet lekker. Overigens de meeste alcoholische dranken niet. Daarom was ik ook erg benieuwd naar de link onderin je blog. Maar deze komt helaas uit op een blanco pagina.

   reply
  • 8 januari 2018

   Ik drink eigen uberhaupt geen alchohol, dus wijnen zeggen me niet zo veel.

   reply
  • feliceveenman
   8 januari 2018

   ik drink graag wijn en nog regelmatig ook.Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet helemaal een beeld kan vormen van de wijnen die je beschrijft. Lekker , zeg je vaak,maar dat is persoonlijk. Hoe is de geur, hoe is de smaak?

   reply
  • 8 januari 2018

   Ik ben eigenlijk helemaal geen wijndrinker maar ik weet nog dat we aan de Cote d’Azur bij een restaurant een hele lekkere wijn geserveerd kregen. De naam ben ik helaas kwijt maar dat was voor het eerst dat ik het lekker vond.

   reply
  • 8 januari 2018

   Ik ben gek op een wijntje, maar beschouw mezelf wel een beetje als wijn barbaar. Ik heb nou niet direct een verfijnde smaak namelijk haha

   reply
  • 8 januari 2018

   Ik drink eigenlijk helemaal niet, maar als het erop aan komt ben ik een luxepaard. Een goede wijn die past bij een bepaald gerecht, bij voorkeur rood of een droge witte wijn. Ik heb uit hele dure flessen gedronken, maar ben het met jullie eens dat lekkere wijn helemaal niet duur hoeft te zijn.

   reply
  • 9 januari 2018

   Ik drink helemaal niet meer dus ook geen wijn. Ik heb in Bordeaux gestudeerd en heb in die tijd een paar hele bijzondere wijnen geproefd, dat was wel vet 😉

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.