Wie droomt er niet van? Een roadtrip maken doorheen Amerika. Wijzelf droomden hier al jaren van en waren dan ook blij toen duidelijk werd dat we dit eindelijk gingen doen. Na weken plannen dachten we dan ook dat wij alle dingen die we absoluut wilden zien al gevonden hadden. Maar nu komt Sunnycars met een lijst af met de meest speciale tankstations in Amerika. Dit zal onze uiteindelijke roadtrip misschien toch een klein beetje doen veranderen. Kijk je even mee naar deze unieke plaatsen?

Historische Waarde

1 Teapot Gas Station, Washington

De theepot in Washington bestaat al sinds 1922 en is volgens ons één van leukste tankstations die wij al zagen. Deze werd ontworpen door Jack Ainsworth als een herinnering aan het Teapot Dome Scandal (een schandaal met olie in Wyoming). Helaas kan je hier nu geen brandstof meer verkrijgen. Maar voor leuke foto’s te maken lijkt deze plek ons zeker nog geschikt. Wij schrijven hem alvast op bij onze to-dolijst in Washington.

Adres: 117 1 street Ave, Zillah, WA 98953

speciale tankstations in Amerika

2 Airplane Service Station, Tennessee

De gebroeders Nickle waren in 1930 op het idee gekomen om een zo speciaal mogelijk tankstation te bouwen om op die manier zoveel mogelijk klanten te lokken. Volgens ons is dit aardig gelukt. Helaas kan je ook hier geen brandstof meer verkrijgen en is dit louter voor de leuke foto’s en de historie.

Adres: 6829 Clinton Hwy, Knoxville, TN 37921

De meest indrukwekkende tankstations

3 Shell Service Station, North Carolina

In de jaren ’30 bouwde Shell naar aanleiding van een campagne een 30-tal tankstations in de vorm van een schelp. Helaas zijn deze bijna allemaal verdwenen. Er is er zelfs maar eentje die de voorbije jaren echt overleefd heeft en dat is deze in North Carolina. Ook deze gaan wij binnen enkele weken eens bezoeken want deze ligt op onze weg doorheen de USA.

Adres: 1111 E Sprague St, Winston-Salem, NC 27107

shell tankstation in vorm van een schelp

Architecturale waarde

1 Jack Colker Union 96 Gas Station in Beverly Hills

Het dak van dit prachtige tankstation was oorspronkelijk niet bedoeld voor het tankstation. Het was ontworpen voor de luchthaven van Los Angeles. Nadat duidelijk werd dat ze dit dak niet nodig hadden in de luchthaven, is het uiteindelijk in Beverly Hills als tankstation gebruikt. En dat vinden wij precies niet erg! Het plaatje klopt helemaal.

Adres:  427 N Crescent Dr, Beverly Hills, CA 90210

de meest speciale tankstations

2 Poshest Gas Station in Los Angeles

Het ‘tankstation van de toekomst’, zoals het genoemd wordt, kan je terugvinden in Los Angeles. En volgens ons heeft het zijn naam niet gestolen, want het bevat zonnepanelen en het vangt regenwater op dat kan hergebruikt worden. En dat is volgens ons toch de ideale toekomst. Sommige zeggen ook dat dit benzinestation veel doet denken aan de Walt Disney concertzaal.

Adres: 8770 W Olympic Blvd, Los Angeles, CA 90035

Benzinepomp in Los Angeles

3 Orbit Gas Station in Orange Vale

Ben je in het Noorden van Californië, dan moet je hier zeker eens passeren. Je vindt er namelijk een speciaal gebouw met allemaal puntige hoeken terug. Dit tankstation is een leuk voorbeeld van de Googie-architectuur, waar vreemde vormen zeker een deel van uit maakten. In de jaren ’40 tot ’60 was dit een zeer populaire stijl. Nu vind je er niet meer zoveel van terug. Dit tankstation dus wel.

Adres: 8994 Greenback Ln, Orangevale, CA 95662

de meest speciale tankstations in de USA

Meest speciale tankstations in Amerika

Dit waren de 6 meest speciale tankstations in Amerika volgens Sunnycars. En wij moeten toegeven dat we ons daar toch kunnen bij aansluiten. Bedankt Sunnycars voor deze leuke lijst! Ben je zelf ook nog leuke tankstations tegen gekomen? Laat het ons dan zeker weten in de comments.

Wijzelf maken momenteel ook een roadtrip doorheen Amerika en dat doen wij momenteel ook met Sunnycars. Maar hierover binnenkort meer. Hou onze reisblog en Instagram dus zeker in de gaten!

3 reacties

  1. Wat leuk! Wij zijn momenteel een roadtrip doorheen Amerika aan het maken. En deze week zijn we in Las Vegas en de Canyons staan ook nog op de planning. Hou zeker op vrijdag onze website in de gaten voor verhalen en tips over deze roadtrip!

  2. Echt iets om naar te gaan kijken.wij gaan over 4 weken een roadtrip maken van 3.5 weken .LA Las Vegas.grand canyon ect

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.