Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  USA Week 5: Rust en baseball in Durham

  Durham Reisblog

  USA Week 5: Rust en baseball in Durham

  Onze lange roadtrip doorheen de USA is al halverwege en we zijn wat toe aan rust tussen alle grote steden en bezienswaardigheden door. In Durham vinden we die rust, en nog veel meer! Kom hier te weten hoe onze week in deze – voor de meeste lezers nog onbekende- stad in North Carolina eruit zag!

  Rust nodig

  Na de Nationale Parken van Amerika, en de andere voorgaande bezienswaardigheden van San Diego, Los Angeles en Las Vegas, waren we nu toe aan een beetje rust. Het kan zeker vermoeiend zijn om lang te reizen en het is belangrijk dat we wat rust tussendoor nemen. Een betere plek om dat te doen dan in deze stad, is er volgens ons niet.

  Durham straatbeeld

  Waarom Durham?

  Durham is een stad in North Carolina dat bij Raleigh hoort. Deze stad heeft een grote luchthaven, is gekend omwille van Duke University en natuurlijk zijn uitstekende baseballgames.  Deze stad is ook gekend voor zijn absolute keer tegen racisme. Zo is er vorig jaar door demonstranten een standbeeld neergehaald dat de slavernij tijdens de burgeroorlog verheerlijkte. Overal  zie je plakkaten met teksten tegen racisme en teksten over liefde. Hun gemeenschappelijke boodschap luidt “Hate has no home here” en “Doesn’t matter where you’re from, you are welcome”. Ze willen hiermee zeggen dat werkelijk iedereen welkom is in hun stad, het maakt niet uit vanwaar je afkomstig bent. Een mooie gedachte, vinden wij.

  Buiten deze leuke feiten, kozen wij voor een verblijf in deze stad omwille van zijn ligging. North Carolina ligt ongeveer tussen Miami en New York, onze volgende en laatste 2 bestemmingen van onze roadtrip. Het is dus de perfecte plaats om even tot rust te komen tussen alle drukte van de grote steden door.

  Durham straatbeeld

  Straatbeeld

  Durham is een prachtige stad. Je ziet er veel groen en de straten zijn proper onderhouden. De huizen zijn er meestal gigantisch groot en geschilderd in mooie kleuren. Zo is ook ons huis. Het is een groot huis met vooraan een terrasje en achteraan een groot terras, met trap naar de uitgestrekte tuin. Ons huis heeft ook een veranda die uitkijkt op de tuin. Het is een huis zoals je er in Durham velen ziet. Mooi onderhouden en typisch Amerikaans gebouwd.

  Gezellige straatjes Durham

  Durham Bulls

  Het meeste van onze tijd in Durham, besteedde we op het mooie terras of de grote veranda van ons tijdelijk huis. Met temperaturen over de 30 graden, was het de ideale plek om te vertoeven. Maar af en toe namen we ook de tijd om naar baseballgames te gaan kijken. De Bulls, het baseballteam van Durham, deed het niet slecht in hun competitie en we vonden het schitterend om hun aan te moedigen tijdens de wedstrijden die wij zagen. Van de twee wedstrijden die wij gingen zien, hebben ze er één verloren en één gewonnen. Die laatste was erg spannend!

  Als je naar een baseballgame gaat kijken, zouden we aanraden om op donderdagavond of vrijdagavond te gaan kijken. In het weekend komen er meer gezinnen met kindjes en is het entertainment rond het veld daar ook op voorzien. Tenzij je kinderen hebt natuurlijk, dan is zondag de beste dag om te gaan kijken! Ook voor mensen die niet meteen van sport houden, is baseball echt leuk om te zien. Vooral het entertainment rond het veld, maar ook de acties op het veld, kunnen met momenten erg amusant zijn.

  Wat te doen?

  Deze stad is méér dan alleen baseball. Downtown vindt je vele gezellige restaurants met oog voor gezonde voeding. Op alle plaatsen die wij al bezocht hebben in Amerika, vonden we eigenlijk nergens restaurants zonder fastfood. Hier is dit dus wel en daar zijn we blij voor. De restaurants die ze hier hebben zijn echt goed. Aanraders zijn zeker Mateo’s en Alley 26. Beide restaurants maken lekkere, verfijnde tapas en drankjes. Ook kan je in Downtown een restaurant vinden waar ze allemaal soorten bieren hebben van de tap. Er is zelfs Belgisch bier te vinden!

  Ook de American Tobacco Campus is een plek die je  niet mag overslaan! Vooral ’s avonds is het er erg gezellig vertoeven en het is vlakbij het Bulls Athletic Park, het stadion waar de baseball-wedstrijden plaatsvinden.

  Verder zijn de typische Amerikaanse highschools en universiteiten hét kenmerk van deze stad. Het is leuk om eens langs en door deze campussen te lopen. Wij hadden het geluk om het te bezoeken in een periode dat er veel studenten afstudeerden. Het was leuk om deze studenten, in traditionele kledij, te zien vieren dat ze afgestudeerd waren.

  Ons huis in Durham

  Volgende bestemmingen

  Deze stad bracht ons zeker rust. De nieuwe energie die we hebben, zullen we gebruiken voor onze volgende en laatste twee bestemmingen in Amerika. Onze volgende bestemming is het zonnige Miami en onze laatste bestemming is het bruisende New York. Voor deze twee wereldsteden zullen we onze energie dus nodig hebben! Blijf ons zeker volgen op Facebook of Instagram om up-to-date te blijven en onze mooiste foto’s van deze reis te zien.

  Durham huis

  Comments

  • 19 mei 2018

   Leuk, ik vind het ook altijd gaaf om een sport te gaan bekijken op reis. Baseball in Amerika lijkt mij echt geweldig 🙂

   reply
  • 19 mei 2018

   Ziet er heel mooi en relaxed uit. Ben vooral fan van die porches :).

   reply
  • 20 mei 2018

   Al halverwege? Dat vliegt wel om. Het lijkt alvast een super trip.

   reply
  • 21 mei 2018

   Inderdaad nog nooit van gehoord maar het klinkt als een heerlijke plek om een paar dagen te verblijven. Veel plezier nog met jullie reis. Ik vond the USA echt geweldig en zou graag weer terug willen!

   reply
  • 21 mei 2018

   Ik had er, eerlijk gezegd, nog nooit van gehoord. Maar klinkt goed. Zeker de boodschap tegen racisme, die ze uitdragen, vind ik mooi.

   reply
  • Kim
   21 mei 2018

   Ik had nog nooit gehoord van deze stad, maar het klinkt als een heerlijke plek om even bij te komen!

   reply
  • Jenny - ikreis.net
   21 mei 2018

   Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ziet er best leuk altijd. Ookal ben ik meer van de natuur 🙂

   reply
  • 22 mei 2018

   Ik heb ooit een baseball wedstrijd in Texas gezien. Ik dacht dat er niks aan zou zijn, maar het was juist hartstikke gaaf!

   reply
  • 22 mei 2018

   Zo’n leuk stadje lijkt mij dit! En wat tof om naar zo’n sportwedstrijd te gaan zeg! Veel plezier op in Miami en New York.

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.