De beste manier om een groot deel van Zuid-Afrika te ontdekken is door een auto te huren. Dit kan gemakkelijk aangezien alle grote internationale autoverhuurders hier vertegenwoordigd zijn. Toch zijn er enkele dingen waar je moet op letten en moet weten bij het huren van een auto in Zuid-Afrika. Deze tips kan je hieronder terugvinden.

Een auto in Zuid-Afrika

Bij het huren van een auto in Zuid-Afrika is het belangrijk om een degelijke wagen te huren die tegen een stootje kan. De wegen zijn hier namelijk niet altijd van een even goede kwaliteit. Comfort is dus zeer belangrijk! Je kan je auto vooraf vastleggen bij รฉรฉn van de grote internationale verhuurders zoals Avis, Europcar en Hertz. Al zijn er nog enkele andere mogelijkheden die je online kan terugvinden. Ook via het Nederlandse Sunnycars kan je dit gemakkelijk boeken en ben je zeker van een goede verzekering. Let wel op! Je hebt een creditcard nodig bij het huren van een wagen. Ook een internationaal rijbewijs aanvragen is momenteel nog steeds nodig.

Is het veilig?

Zuid-Afrika is een veilig land om met de wagen te rijden en zeker als je het drukke verkeer van bij ons gewoon bent. Het verkeer in Zuid-Afrika is eerder relaxt en aangenaam, de grote steden niet meegerekend. Toch wordt het aangeraden om geen waardevolle spullen in de wagen te laten liggen en je auto altijd op slot te doen. Ook de deur vergrendelen tijdens het rijden en lifters niet meenemen is aangeraden. Dit uit veiligheidsoverweging. Want Zuid-Afrika is en blijft helaas wel een arm land en niet iedereen gaat daarmee op dezelfde manier om.

Een auto huren in Zuid-Afrika Onze tips
Garden route - de weg
Gratis reisgids over het huren van een auto

Waarop letten bij het huren van auto in Zuid-Afrika?

Navigeren in Zuid-Afrika

Bij het huren van een wagen in Zuid-Afrika heb je vaak ook de keuze om een GPS te huren. Dit kost vaak niet zo heel veel maar je kan hier wel op besparen. Je kan bijvoorbeeld een app gebruiken die offline werkt en die er voor zorgt dat je overal geraakt. Wij gebruiken altijd de app Maps.Me en we zijn nog nooit verloren gereden. Deze volledige applicatie is gratis. Als je toch beslist een GPS te huren, dan berg je deze best steeds goed op bij het verlaten van de wagen. Dit om diefstal en inbraak in de auto te vermijden.

Verkeersregels

  • In Zuid-Afrika wordt er links gereden
  • 120 km/uur op snelwegen
  • 100km/uur op tweebaanswegen
  • 60km/uur in de steden
  • Maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille
  • Op kruispunten waar iedereen een stopbord heeft, mag de eerste gestopte auto ook als eerste terug vertrekken.
  • Bij zware overtredingen is een gevangenisstraf van toepassing!
Snelwegen in Zuid-Afrika
Tip - Auto huren in Zuid-Afrika

Handige weetjes bij het huren van een auto in Zuid-Afrika

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.