Ecologisch reizen begint meer en meer een trend te worden. Ook begrijpelijk, want de uitstoot die wij produceren is gewoon te groot. En ook al ga je dan met een ecologisch hotel te boeken niet het hele Co2-probleem oplossen, alle kleine beetjes helpen en begin vooral bij jezelf. Een ecologisch hotel vinden en boeken lijkt misschien niet zo makkelijk. Wil jij ook graag je steentje bijdragen? Vindt gemakkelijker een ecologisch hotel met deze tips!

Een ecologisch hotel boeken

1 Green Key

De beste tip om een ecologisch hotel te boeken is misschien wel de website van Green Key. Zij beoordelen hotels en ook toeristische attracties op hoe ecologisch ze zijn. En wanneer deze hotels of attracties voldoen aan de normen, krijgen zij een green key en komen zij op de website. Waar jij ze dan kan terugvinden. Het nadeel van deze site is alleen dat zij nog niet heel groot zijn en dus ook geen uitgebreid aanbod hebben. Hou er ook rekening mee dat je via deze website geen boekingen kan doen. Je komt er alleen te weten welke hotels ecologisch zijn. Deze site beschikt ook over enkele tools om te berekenen of een hotel ecologisch is of niet. Zo kan je jouw favoriete hotel testen!

2 Tripadvisor

Tripadvisor heeft sinds kort ook een overzicht gemaakt met alle ecologische hotels die er zijn. Heel handig en ook wel gemakkelijk. Alleen zijn de normen om in deze lijst te komen niet zo streng als op de website van Green Key. Ook beschikken nog niet alle landen over zo’n lijst. De lijsten kan je gemakkelijk terugvinden door ‘eco-lijst + land’ in te vullen in de zoekbalk. Hier vind je een lijst met al de eco-vriendelijke hotels.

3 Ga zelf op onderzoek uit

Zelf op onderzoek gaan is misschien wel de meest tijdrovende optie maar daar help je het ecosysteem dan ook echt mee. Want alleen dan ben je zeker van een goed hotel. Je kan bijvoorbeeld op de website van het hotel gaan kijken of er een milieubeleid of een MVO-verklaring aanwezig is. Of kijk dat het hotel één of andere award of prijs gekregen heeft voor zijn milieubeleid. Dit wordt vaker en vaker uitgedeeld door plaatselijke media of bedrijven die in de branche zitten. Die awards zijn op zich niet veel waard maar geven je meestal een goede indicatie.

Je vindt de meeste informatie dus gewoon op de website van het hotel zelf. Want een hotel dat bijvoorbeeld met groene energie werkt wilt daar ook echt mee uitpakken. Alsook alle andere maatregelen dat ze doorvoeren voor een ecologisch beleid. Lees altijd wel goed na wat ze juist doen en ga niet alleen af op de titel.

Boek jij ook een ecologisch hotel?

Boek jij soms al een ecologisch hotel? Wil je dit in de toekomst doen? Of maakt het jouw allemaal niet uit? Wij proberen dit wel maar wij moeten er eerlijk bijzeggen dat vaak het budget toch wint van het milieubewuste. Wij zijn dan ook benieuwd hoe dit bij jullie is. Dus laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

3 Tips om een ecologisch hotel te boeken PINTEREST

15 reacties

  1. Dat begrijpen we wel. Vaak zijn die hotels ook duurder of vind je ze niet zo gemakkelijk. Hopelijk kunnen we toch een paar mensen aanzetten om ooit eens een groen hotel te boeken!

  2. Nee, daar let ik niet op. Ik kijk met name naar de ligging en de prijs en of het kindvriendelijk is 😀

  3. Heel eerlijk? Ik let daar niet op bij het boeken van een hotel, dan gaat het mij toch vooral om de prijs en de ligging. Als het dan toevallig ecologisch is, dan is dat mooi meegenomen, maar het heeft niet direct mijn aandacht bij het vinden van een goed hotel.

  4. Zelf doe ik altijd onderzoek bij TripAdvisor vind hele fijne en handige site waarop veel te vinden os

  5. Ik vind het wel heel belangrijk om te kijken naar bepaalde punten in een hotel of ze afval scheiden etc . Maar ik ga niet echt opzoek naar een groen hotel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.