Erika Van Tielen, we kennen haar vooral van televisiewerk als getalenteerde actrice en presentatrice. Maar ze is zoveel meer dan dat! Erika is ook mama van twee zoontjes, globetrotter en blogger! Wij mochten deze gepassioneerde duizendpoot interviewen over haar favoriete reisbestemmingen.

1. Waarom een blog?

Erika schrijft al langer heel erg graag en een paar jaar geleden had ze eindelijk de tijd om deftig uit te zoeken hoe je een blog maakt. Het ‘blogboek’ van Kelly Deriemaeker heeft haar daar enorm bij geholpen. In het begin was het wat zoeken naar een eigen stijl en ‘niche’, maar nu heeft ze een mooie mix gevonden. Erika schrijft vooral voor jonge ouders. Mensen die met hun twee voeten in het leven staan. Die de wereld willen zien mét (en soms ook zonder) hun kinderen. Reizen is altijd Erika’s passie geweest. Zo heeft ze 5 jaar professioneel gereisd voor Vlaanderen Vakantieland. Daarom dat ze ook vaak over reizen schrijft.

2. Reistips van Erika

Als je met kinderen reist, wees je maar beter voorbereid. Erika weet er alles van met haar zoontjes Finn en Rowen. Haar advies: neem altijd voldoende pampers, natte en droge doekjes, water, tussendoortje, potjes fruit- en groentenpap en wat speelgoed mee.

Welk soort vakantie, hangt af (van de leeftijd) van je kinderen. Vliegen met kinderen kan zeker wanneer ze de leeftijd van 0 tot 1 jaar hebben (omdat ze nog veel slapen) maar de leeftijd tussen 1 en 4 jaar is volgens haar lastiger. Kindjes van deze leeftijd kunnen zich nog niet goed bezig houden en slapen ook niet meer zo veel. Met gevolg: de ouders hebben ook weinig rust. Met auto op vakantie gaan is het meest geschikt voor kleine kinderen. Voor grotere kinderen voorzie je best meer tussenstops en voldoende entertainment.

Kies zorgvuldig je bestemming en verblijf. Erika kiest voor zonnige bestemmingen met faciliteiten zoals een zwembad omdat er zo altijd iets te beleven valt en je niet ver hoeft te gaan met je kinderen. Als je als ouder ook wil ontspannen, kan je beter voor een accommodatie kiezen die je in de watten legt zoals een hotel of een B&B. Op een camping bijvoorbeeld sta je vaak zelf nog te koken, net zoals thuis.

Tot slot vindt Erika dat te veel plannen weinig zin heeft. Je koestert beter niet te veel verwachtingen aangezien (kleine) kinderen onvoorspelbaar uit de hoek kunnen komen. Probeer meer te genieten van het moment.

Meer tips over reizen met (kleine) kinderen, vind je hier.

3. De favoriete reisbestemmingen van Erika

De favoriete reisbestemming met kinderen is Spanje volgens Erika. Het is dichtbij huis, zonnig en er is voldoende natuur en cultuur. Erika geniet ook heel erg van dichtbij vakanties aan zee of in Nederland. Zeker sinds ze kinderen heeft.

Erika heeft al talrijke mooie en interessante plekken mogen zien. Eén van haar ultieme favoriete reisbestemmingen blijft wel een rondreis door Argentinië, Chili en Bolivië. De Salar de Uyuni en alles daarrond is magisch, zegt ze.

Verder ging Erika ook een paar keer op vakantie verder weg van huis. Ze ging naar Zuid-Afrika, Aruba, Canada en Gambia. Het liefst gaat ze meermaals per jaar op kleine reizen in plaats van één keer per jaar een grote reis te maken.

Op de bucketlist van Erika van Tielen staan landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland hoog aangeschreven. Ook Indonesië is voor haar een droombestemming. Deze bestemmingen fascineren haar. Voorlopig zitten deze verre reizen er niet meteen aan te komen. Om deze dromen waar te maken, moet ze eerst wat tijd vrij kunnen maken.

4. Deze 5 weetjes wist je nog niet over Erika

Tot slot nog 5 weetjes over Erika Van Tielen die jij nog niet wist!

1. Erika heeft Duits bloed. Zo is haar oma een Duitse en is haar naam van Duitse afkomst.

2. Erika van Tielen is verslaafd aan pure chocolade. Tevens is dit haar enige verslaving.

3. Erika doet aan yoga. Zo doet ze elke ochtend een paar oefeningen om goed aan de dag te beginnen.

4. Erika is vegetariër. Dit is ze al sinds het 4e middelbaar.

5. Erika mist het om verre reizen te maken. Ze zegt dat reizen je een beter en rijker mens maakt.

Erika van Tielen reisbestemingen
Foto van http://www.erikavantielen.be

Blog Erika Van Tielen

En die mening kunnen wij volledig volgen! Wil je graag meer weten over Erika Van Tielen, kijk dan eens op haar blog. Het is een boeiende plek voor (jonge) ouders waarbij herkenbare verhalen je doen glimlachen maar ook een plek waar je geïnspireerd raakt. En waarin je de interessant levensstijl van haar kan volgen.

Lees je graag nog meer reistips voor je komende vakantie? Of zoek je nog een bestemming voor je volgende vakantie? Wij geven je deze graag. Laat ons in de comments weten wat jouw ultieme reistip of reisbestemming is!

 

36 reacties

  1. Ben ik nou een hele erge sukkel als ik nog nooit van haar gehoord heb?

  2. Ze is in België behoorlijk bekend van verschillende Vlaamse films en tv-shows. Ze presenteerde ook een bekend reisprogramma (Vlaanderen Vakantieland). Ze weet dus waarover ze spreekt 😉

  3. Dag Nicole, Erika Van Tielen is een bekende Vlaamse actrice/presentatrice. Ze speelt dus vooral mee in Vlaamse films en tv-shows. Vandaar dat je ze wellicht niet kent 😉

  4. Wij houden ervan om interviews te doen. Erika Van Tielen is in België wel behoorlijk bekend én ze heeft veel leuks te vertellen over reizen. Verder is ze een fantastisch lieve vrouw en daarom was het ook zo leuk om dit met haar te doen!

  5. Wat leuk om te lezen, ik heb veel gereisd, ook met de kinderen gingen we 7 maanden met een camper rondreizen, dus ik vind dit altijd erg leuk om te lezen!

  6. Ik ben gek op de woestijn, het dorre landschap en de verrassingen op het Arabisch Schiereiland waar ik al jaren woon. Maar reizen..dat doe ik het liefst in het wild en in het groen.

  7. Mooi interview, ik volg Erika al lang, dus wat mij betreft niet zoveel nieuws te weten gekomen. Wel super dat je Erika kon strikken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.