Europa

Europa

Het continent waar onze roots liggen, Europa. Een leuk continent waar je toch veel verschillende culturen, heel veel verschillende talen en ook een verschillend klimaat hebt. Het klimaat in Europa kan gaan van subtropisch warm tot een poolklimaat. Veel verschil dus, in een relatief klein continent. Wijzelf verkiezen warmere landen zoals Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal maar ook Kroatië kan ons zeker bekoren. Al vinden we de schoonheid van bijvoorbeeld Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Europa heeft heel wat te bieden. Hieronder zie je onze bezochte landen.

Europa

AL AD AT BY BE BA BG HR CY CZ DK EE FI FR DE GR HU IS IE IT XK LV LI LT LU MK MT MD MC ME NL NO PL PT RO RU SM RS SK SI ES SE CH UA GB VA

België

België is ons land van herkomst en met Brussel ook de hoofdstad van Europa. Het land waar we zijn opgegroeid, het land dat we zo goed kennen. Een klein land vergeleken met de meeste landen in de wereld, maar het heeft heel wat te bieden. Zo is bijvoorbeeld de westkust één van onze favoriete bestemmingen in België, al zijn er nog veel andere mooie plekjes. Lees hier alles over de mooiste plekken van België.

Bulgarije

Misschien is dit niet de eerste bestemming waar wij aan dachten bij het plannen van een reis binnen Europa. Maar dit land heeft uiteindelijk toch heel wat te bieden met zijn prachtige natuur en kustlijn. Al kan je in Bulgarije ook perfect op citytrip gaan naar het boeiende Sofia. Wat trouwens een echte aanrader is. Ook voor budgetreizigers is dit land ideaal. Redenen genoeg dus om dit land toch minsten één keer te bezoeken.

Duitsland

Duitsland is een land dat niet altijd bovenaan onze bucketlist staat. Maar toch heeft dit land veel te bieden. Denk maar aan de mooie natuur die het rijk is, zoals het zwarte woud. Of de citytrips die je er kan maken  in bijvoorbeeld  Berlijn of Hannover . En het voordeel is dat je er gewoon met de auto naartoe kan roadtrippen.

Frankrijk

La douce France… Deze spreuk spreekt boekdelen. Frankrijk is zacht, zoet en rustig. En het is niet zomaar de favoriete reisbestemming van de Belgen. Want het kent zoveel mooie plekken en ze zijn allemaal even charmant. Iedereen kent wel één plek in dit land dat werkelijk je hart steelt.

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is eigenlijk altijd al een beetje het buitenbeentje van Europa geweest, het feit dat zij ook uit de Europese unie willen is daar een bewijs van. En toch is er in dit land veel te beleven. Zo zijn Londen en Manchester twee steden die je gewoon moet gezien hebben. En dan hebben we het nog niet gehad over de natuur dat dit land rijk is.

Nederland

Nederland, ons buurland. Een land waar wij toch graag komen en waar we altijd vriendelijk ontvangen worden. Inwoners die houden van hun land en dit uitstralen. Hier voelen we ons ook thuis. Het klimaat verschilt ook niet veel met dat van ons. Wat dan voor ons weer een minpuntje is. Maar dat minpuntje weegt niet op tegen alle voordelen dat dit leuke land heeft!

Oostenrijk

Wintervakanties staan misschien niet bovenaan bij onze favoriete vakanties, toch is het altijd een plezier om naar dit schitterende land te gaan. Want Oostenrijk heeft veel te bieden met zijn prachtige natuur en leuke steden zoals Innsbruck, Wenen en Salzburg. Redenen genoeg om dit land te bezoeken dus.

Portugal

Een bestemming binnen Europa die wij hoog in het vaandel dragen is Portugal. Je hebt in het land van Cristiano Ronaldo dan ook alles. Met een prachtige natuur waar je een mooie roadtrip kan maken. Of een leuke citytrip kan boeken. Want de steden Lissabon en Porto zijn twee absolute aanraders voor wie van warm weer en lekker eten houd. Daarom is Portugal een geliefkoosde bestemming voor een foodcation.

Spanje

Spanje, een prachtig gevarieerd land waar wij graag naartoe reizen. En niet alleen het vasteland maar ook de schitterende eilanden hebben heel wat te bieden! Wij denken dan spontaan aan Menorca of Gran Canaria. Maar ook Tenerife of Mallorca. Wij houden van de zon en die kan je natuurlijk in Spanje vinden.

Enkele Foto’s van onze reizen in Europa

  • Straatbeeld Hamelen

Volg Ons in Europa

Je kan onze verhalen en recente locaties  binnen Europa ook volgen via social media. Zoals bijvoorbeeld Facebook en Instagram.

Europa op Facebook
Europa op Instagram