Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Reisgids Europa

  Europa

  Europa

  Het continent waar onze roots liggen, Europa. Een leuk continent waar je toch veel verschillende culturen, heel veel verschillende talen en ook een verschillend klimaat hebt. Het klimaat in Europa kan gaan van subtropisch warm tot een poolklimaat. Veel verschil dus, in een relatief klein continent. Wijzelf verkiezen warmere landen zoals Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal maar ook Kroatië kan ons zeker bekoren. Al vinden we de schoonheid van bijvoorbeeld Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Europa heeft heel wat te bieden. Hieronder zie je onze bezochte landen.

  Europa

  AL AD AT BY BE BA BG HR CY CZ DK EE FI FR DE GR HU IS IE IT XK LV LI LT LU MK MT MD MC ME NL NO PL PT RO RU SM RS SK SI ES SE CH UA GB VA

  Landen die wij bezochten in Europa

  België

  België is ons land van herkomst en met Brussel ook de hoofdstad van Europa. Het land waar we zijn opgegroeid, het land dat we zo goed kennen. Een klein land vergeleken met de meeste landen in de wereld, maar het heeft heel wat te bieden. Zo is bijvoorbeeld de westkust één van onze favoriete bestemmingen in België. Al zijn er nog veel andere mooie plekjes.

  Bulgarije

  Misschien is dit niet de meest populaire bestemming in Europa. Maar het land heeft uiteindelijk toch heel wat te bieden waaronder prachtige natuur en een mooie kustlijn. Al kan je in Bulgarije ook perfect op citytrip gaan naar het mooie Sofia. Wat trouwens een echte aanrader is. Ook voor budgetreizigers is dit land ideaal. Redenen genoeg dus om dit land toch minstens één keer te bezoeken.

  Duitsland

  Duitsland is een land dat niet altijd bovenaan onze bucketlist staat. Maar toch heeft dit land veel te bieden. Denk maar aan de mooie natuur die het rijk is, zoals het Zwarte Woud. Of de citytrips die je er kan maken naar bijvoorbeeld Berlijn of Hannover. Het voordeel is dat je er gewoon met de auto naartoe kan rijden vanuit België of Nederland.

  Frankrijk

  La douce France. Deze spreuk spreekt boekdelen. Frankrijk is zacht, zoet en rustig. En het is niet zomaar de favoriete reisbestemming van de Belgen. Want het kent zoveel mooie plekken en ze zijn allemaal even charmant. Iedereen kent wel één plek in dit land dat werkelijk je hart steelt.

  Griekenland

  Misschien is Griekenland wel onze favoriete bestemming in Europa. En dat komt dan vooral door de vele prachtige eilanden zoals Kreta, Mykonos en nog vele anderen. Maar ook door zijn cultuur, geschiedenis en heerlijk eten. Naast al deze pluspunten is Griekenland dan ook nog eens goedkoop om naartoe te reizen. Alleen maar voordelen dus!

  Groot-Brittannië

  Groot-Brittannië is eigenlijk altijd al een beetje het buitenbeentje van Europa geweest. Anno 2020 behoort dit land ook niet meer tot Europa maar we zetten het hier toch graag bij. Er is in dit land veel te beleven. Zo zijn Londen en Manchester twee steden die je gewoon moet gezien hebben. En dan hebben we het nog niet gehad over de schitterende natuur.

  Italië

  Dat de Laars van Europa (Italië) een van de mooiste landen is staat volgens ons buiten kijf! Dit komt dan vooral door de mooie regio’s zoals Toscane, Amalfi en het Gardameer. Al kan ook het Italiaans Tirol ons zeker bekoren. En naast al die schoonheid is er natuurlijk ook nog de lekkere keuken met zijn bekende pizza’s en pastagerechten. Heerlijk Italië!

  Luxemburg

  Luxemburg is misschien niet het grootste land van de wereld. Toch heeft dit land in Europa heel wat te bieden. Want naast enkele leuke steden als Vianden en Luxemburg stad heeft dit land ook een mooie natuur. Daarnaast kan je in Luxemburg ook enkele oude kastelen en historische gebouwen terugvinden. Een mooie mix dus tussen cultuur en natuur. Een ander voordeel is dat Luxemburg gemakkelijk te bereiken is met de wagen.

  Nederland

  Nederland is ons buurland. Een land waar wij toch graag komen en waar we altijd vriendelijk ontvangen worden. Nederlanders houden van hun land en stralen dit uit. Hier voelen we ons thuis. Het klimaat verschilt ook niet veel met dat van ons. Maar dat minpuntje weegt niet op tegen alle voordelen dat dit leuke land heeft!

  Oostenrijk

  Wintervakanties staan misschien niet bovenaan bij onze favoriete vakanties, toch is het altijd een plezier om naar dit schitterende land te gaan. Want Oostenrijk heeft veel te bieden met zijn prachtige natuur en leuke steden zoals Innsbruck, Wenen en Salzburg. Redenen genoeg om dit land te bezoeken dus.

  Portugal

  Een bestemming binnen Europa die wij hoog in het vaandel dragen is Portugal. Je hebt in het land van Cristiano Ronaldo dan ook alles. Met een prachtige natuur waar je een mooie roadtrip kan maken. Of een leuke citytrip kan boeken. Want de steden Lissabon en Porto zijn twee absolute aanraders voor wie van warm weer en lekker eten houdt. Daarom is Portugal een geliefkoosde bestemming voor een foodcation.

  Spanje

  Spanje is een prachtig gevarieerd land waar wij graag naartoe reizen. En niet alleen het vasteland maar ook de schitterende eilanden hebben heel wat te bieden! Wij denken dan spontaan aan Menorca of Gran Canaria. Maar ook Tenerife of Mallorca. Wij houden van de zon en die kan je natuurlijk in Spanje vinden.

  Zweden

  Eerlijk gezegd zijn wij vooral fan van de warme en zuiderse bestemmingen in Europa. En toch kon dit relatief koude land ons bekoren. En dat komt dan vooral door de natuur, de netheid en de mentaliteit van de mensen. Vooral steden als Stockholm, Malmö en Gotenburg zijn de moeite om eens te bezoeken. En dat hoeft zelfs niet veel te kosten. Want reizen naar zweden is veel goedkoper dan gezegd wordt!

  Reizen in Europa Toscane
  Bloesem in Belgie
  Europa gids Roadtrip

  Follow us