Gratis Reisgids Frankrijk

Dat Frankrijk een druk bezocht land in Europa is, is niet zo heel vreemd. Met steden als Parijs, Nice en Marseille maar ook met een mooie natuur zoals in de Pyreneeën en de Alpen is dit een veelzijdig land. En of dat nog niet genoeg is, heb je ook nog eens de Côte d’Azur. Waar je heerlijk kan vertoeven aan het strand. Ook wij houden van dit prachtige land, en onze eerste roadtrip met de caravan ging dan ook door Frankrijk. Iets wat we iedereen kunnen aanraden!

Beste reisperiode

Ondanks dat je het hele jaar door naar hier kan afreizen voor bijvoorbeeld een citytrip naar Parijs, is de beste reisperiode voor Frankrijk van mei tot juni en ook in september. Dit omdat je hier dan nog zeer goed weer hebt en ook buiten het hoogseizoen valt. Waardoor je goedkoper kan reizen dan in de maanden juli en augustus en het toerisme aanzienlijk minder druk is.

Vliegtickets

Hoewel de meeste mensen vanuit België en Nederland met de auto, caravan of camper naar Frankrijk reizen, kan je dit ook gemakkelijk en goedkoop met een vliegtuig doen. Zo kan je tegenwoordig al een enkeltje vinden naar Marseille, Bordeaux, Carcassonne en Rodez voor nog geen 20 euro per persoon. Al is dit heel afhankelijk van het seizoen. De ticketprijs voor Parijs en Nice begint vaak rond de 50 euro. Een goed en ecologische alternatief voor het vliegtuig is natuurlijk de TGV trein naar Parijs. De prijs hiervoor begint, afhankelijk van het seizoen, rond de 35 euro.

Accommodaties

In Frankrijk heb je een ruim aanbod aan verschillende accommodaties. Zo heb je een typische Franse gîte. Maar ook een bungalowpark of een glamping. Al deze accomodaties kan je huren voor een gemiddelde prijs van 100 euro per nacht. Daarnaast kan je natuurlijk ook een hotelkamer, b&b of Airbnb boeken. De prijzen hiervoor variëren sterk van hotel tot hotel en van regio tot regio. Een vaste prijs hierop plakken is dus zeer moeilijk. Al is de populairste manier van overnachten in Frankrijk misschien wel een camping. Hiervoor betaal je gemiddeld 30 euro voor een staanplaats.

Disneyland Parijs kasteel
Gratis reisgids Frankrijk - fontein
Reisgids Frankrijk - De alpen

Vervoer

De meeste steden in Frankrijk beschikken over een uitstekend metro- en tramnetwerk. Ook het busnetwerk in deze steden is meer dan in orde. Echter voor verdere afstanden zal u een trein moeten nemen. Ook deze zijn in Frankrijk zeer betrouwbaar en vooral ook betaalbaar. Al geraak je niet overal met het openbaar vervoer. Zeker niet in de regio van de Alpen. Met een auto zie je tevens meer en geraak je verder. Je kan dit met je eigen wagen doen of met een huurauto. De prijs voor een deftige huurauto begint vanaf 30 euro per dag. Ga je met je eigen wagen op vakantie? Hou dan zeker rekening met de tolwegen.

Voedsel in Frankrijk

Frankrijk heeft naast lekker stokbrood en croissants natuurlijk nog veel meer te bieden. Zoals croque-monsieur, ratatouille, coq au vin en quiche lorraine. En bij al deze lekkere gerechten kan je uiteraard ook één van de heerlijke wijnen dat dit land rijk is drinken. Daarnaast heeft elke streek ook wel zijn eigen specialiteit en streekproduct. Zo heeft Saint-Tropez bijvoorbeeld zijn eigen Tropezienne Taart. Een heerlijke taart die zijn naam te danken heeft aan Brigitte Bardot. En zo zijn er nog vele andere streekproducten in Frankrijk. Ontdek jij ze allemaal? Eten in Frankrijk kan al vanaf 15 euro per dag maar kan gaan tot 120 euro euro per dag. Dit is heel afhankelijk van wat jouw budget is.