Blogpost Duitsland


Gratis Reisgids Duitsland

Duitsland associëren wij vooral met een prachtige natuur zoals het zwarte woud en Saarland of de mooie streek en natuur rond en in Garmisch-Partenkirchen. Natuurlijk is Duitsland meer dan alleen natuur. Je hebt hier ook enkele leuke steden voor een citytrip. Zo kan je naar Berlijn, München, Hamburg, Keulen of Essen. En het grote voordeel is dat je er niet ver voor moet gaan. Een uitstap naar bijvoorbeeld Trier in de Moezelvallei is maar 3 uur rijden. Ideaal voor een leuk weekendje weg in Europa.

Handige weetjes in Duitsland

Beste reisperiode

Hoewel je het hele jaar door kan afreizen naar Duitsland, is de beste periode om naar dit land af te reizen in de maanden mei, juni en september. Dit omdat je hier dan aangename temperaturen kan ervaren en hier ook minder zal moeten betalen voor een verblijf. Want je vermijd dan het hoogseizoen in de maanden juli en augustus.

Vliegtickets

Hoewel Duitsland naar onze mening het best te bereiken is met de auto of trein kan je natuurlijk ook met vliegtuig gaan. Zo kan je buiten het hoogseizoen al voor 20 euro naar Berlijn, Stuttgart, München en vele andere steden. In alle schoolvakanties mag je al gauw het dubbele of driedubbele rekenen voor een enkeltje. Echter is dit wel niet de meest ecologische optie. Een trein is daarom een zeer goed alternatief. Zo start de prijs voor een trein naar Berlijn bij 40 per persoon.

Accommodaties

Duitsland heeft een ruim aanbod aan accomodaties. Zo kan je in hotel, pension, chalet, vakantiehuisje of zelfs op een camping verblijven. De prijzen hiervoor variëren van regio tot regio en van periode tot periode maar over het algemeen kan je zeker al iets vinden voor 40 euro per nacht. Wil je toch onder dit budget gaan? Dan moet je al gaan kijken bij een Airbnb of een hostel. Wat hier in de meeste gevallen wel altijd zeer goed verzorgd is.

Citytrip in Hannover
Gratis reisgids. Duitsland
Straatbeeld van Duitsland

Vervoer

De beste manier om je te vervoeren doorheen Duitsland is uiteraard met de eigen wagen. Je beschikt hier namelijk over uitstekende wegen waar je vaak ook rapper dan 130 mag. Ga je niet met eigen wagen? Dan kan je ook een wagen huren, dit kan al vanaf 30 per dag voor een deftige wagen. Ook het openbaar vervoer is hier een heel goede optie. Want dit land beschikt over een uitstekend treinnetwerk, je kan overal op een zorgeloze manier geraken. Het enige nadeel hieraan is soms de dure prijs voor sommige trajecten. In de steden zelf kan je op een goedkope manier gebruik maken van een bus, tram of metro. Ook deze zijn hier uitzonderlijk goed geregeld en hebben relatief lage kostprijs.