Verhaal

Expedition Happiness is een biografie van filmmaker Felix en muzikante Selima die op de roadtrip van hun leven vertrekken. Ze doen dit om het ultieme geluk na te streven. Ze zijn op zoek naar meer in het leven dan de dagelijkse routine. Dit verhaal is heel herkenbaar voor ons en daarom sprak deze docu-film ons zo aan. Er zijn namelijk een aantal gelijkenissen. Felix en Selina zijn ook een koppel en voelen de drang om erop uit te trekken. Ze verbouwen een oude Amerikaanse schoolbus tot hun rijdend huis. Met deze bus zullen ze de roadtrip van hun leven maken.

Ze willen namelijk van Noord-Amerika naar Zuid-Amerika trekken. Natuurlijk laten ze niet graag alles achter, en daarom mag hun hond Rudi hen vergezellen. Rudi is een zeer belangrijk, niet te onderschatten, personage. Aanvankelijk lijkt dit de reis van hun leven te worden, maar al snel stuiten ze op een aantal hindernissen. Lukt het hen om door te zetten en hun grote droom waar te maken?

Expedition Happiness review

Onze mening

Hou je van avontuur? Ontdek je graag nieuwe plaatsen in de wereld en trekken prachtige landschappen je enorm aan? Als het antwoord minimum één keer ‘ja’ is, dan moét je deze film gewoon zien! De volledige film speelt zich af tussen adembenemende landschappen zoals Grand Canyon, Death Valley en Banff. Bijkomend wordt de film ondersteund van prachtige muziek, geschreven door Selima (Mogli als artiestennaam) zelf.

Ze rijden van de United States door naar Mexico. Eigenlijk toont de hele film waarom wij willen reizen: de vrijheid hebben om alle mooie plekken in de wereld te zien. En net zoals wij, reizen Felix en Selima doorheen de United States en Mexico. Dit zijn wij momenteel ook aan het doen. Wij vinden deze film dan ook erg interessant om te bekijken. Maar zelfs als je deze landen niet op je bucketlist hebt staan, kan deze film je ontroeren. Er zijn weinig eerlijke films zoals deze te vinden. De makers geven een blik uit hun leven maar zijn niet bang om ook de tegenslagen en negatieve kanten van hun roadtrip te benoemen. Zeker een aanrader!

Trailer

Wat vind jij van Expedition Happiness?

Lijkt deze avontuurlijke docu-film iets voor jou? Of ben je niet zo avontuurlijk aangelegd? Dan hebben wij nog een heleboel andere Netflix-films voor je klaar staan!

Wil je graag op de hoogte blijven van onze roadtrip? Volg ons dan zeker op Facebook of Instagram. Daar krijg je dagelijks een update van onze reis. Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.