Jordanië is zo een fotogeniek land dat we graag de beste hotspots met jou willen delen. Achter elke hoek ligt wel een nieuwe mogelijkheid op een mooie foto! Er zijn enkele foto hotspots in Jordanië waar je toch net dat beetje extra hebt voor het perfecte shot! Ontdek ze hier en ga op verkenning.

Foto hotspots in Jordanië

1 De Treasury Petra

De Treasury, ofwel schatkamer, van Petra is ongetwijfeld het meest gefotografeerde gebouw in Jordanië. Alleen nemen weinig mensen de moeite om helemaal naar boven te klimmen om een nog mooier uitzicht te verkrijgen. Wil je de perfecte foto? Volg dan de oranje route en je komt de beste plek tegen voor een indrukwekkende foto! 

2 Ma’In Watervallen

De Ma’In watervallen zijn uiterst geschikt voor een prachtige foto! Als je niet in het hotel logeert, probeer dan vroeg (rond 9u) te komen zodat je voor de andere toeristen bent. En voordat de zon en schaduwen je foto verstoren. Een hotel in de buurt bij deze foto hotspot in Jordanië boeken maakt alles veel gemakkelijker. Zeker omdat je dan voor openingstijd (voor 9 uur en ook na 20 uur) binnen kan.

foto hotspots in Jordanië
roadtrip in Jordanie de watervallen

3 Wadi Rum 

In Wadi Rum kan je verschillende unieke foto’s maken. Een paar foto’s van de woestijn bij dag en een paar foto’s bij nacht waarbij je dan aan astrofotografie kan doen door de weinige lichtvervuiling. Ook een foto vanuit een dome hotel wordt veel gedaan en zie je vaak passeren op Instagram. Een echte foto hotspot in Jordanië dus!

4 Petra Monastery

Een andere mooie plek voor de perfecte foto is ongetwijfeld het Monastery in Petra. Ook deze plek is ongelofelijk indrukwekkend en is ook goed te fotograferen. Voor de perfecte foto zal je wel op tijd moeten opstaan! Zeker als je geen andere toeristen op de foto wil. Daarnaast zal ook het licht van de zon veel mooier over dit gebouw vallen dan overdag. 

5 Dode zee

Op veel plekken moet je betalen om bij de Dode zee te komen maar bij een van de mooiste plekjes om de Dode Zee te fotograferen is het gelukkig gratis. Je kan deze wondermooie plek vinden net voorbij de parking van de Wadi AlMujib kloof. Neem eerst je foto’s voor je in het water gaat omdat je nadien helemaal vol zout hangt en dit natuurlijk niet goed voor je camera is.

Foto Hotspot in Jordanië. Wadi Rum
Instagram Hotspot Dode Zee

6 Wadi AlMujib

De laatste foto hotspot in Jordanië is ongetwijfeld Wadi AlMujib. Dit is een natuurreservaat tussen een kloof en dat zorgt voor unieke foto’s. Let wel op: in de wintermaanden is dit natuurreservaat gesloten. Alsook moet je apparatuur best tegen wat water kunnen aangezien je hier een rivier hebt stromen waar je bij een hike wel eens door zou moeten gaan. Aangepaste kledij is ook aangeraden!

Hotspot in Jordanië delen

Deel gerust (foto’s van) jouw foto hotspots in Jordanië in de comments of op onze Facebookpagina.

Instagram plekjes met Sigridofthesun

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.