Reizen kan soms wel wat kosten en we zoeken massaal naar de goedkoopste vluchten en betaalbare hotels. Maar wist je dat je ook aan jouw vakantiefoto’s nog enkele centjes kan verdienen? Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn. Let wel op, de foto moet van een uitstekende kwaliteit zijn. En de meeste foto’s die genomen zijn met een smartphone, voldoen niet aan deze eisen. Investeren in een degelijke camera is dus aangeraden.

GELD VERDIENEN MET JE VAKANTIEFOTO’S

Stockfoto’s

Rijk worden door het verkopen van je foto’s op stockwebsite’s gaat niet gebeuren. Wel is het een mogelijkheid om enkele centjes bij te verdienen. Je plaatst hier namelijk je eigen foto’s op die dan gedownload kunnen worden door bedrijven die deze nodig hebben. Bedrijven betalen dan voor deze foto waardoor jij er ook iets aan verdiend. Helaas zijn de bedragen voor deze foto’s heel laag. Je krijgt soms maar 10 cent per foto. Wil je hier dus veel aan verdienen, dan zal je ook heel wat vakantiefoto’s moeten uploaden. Het voordeel is wel dat eens de foto er op staat, deze voor altijd blijft bestaan. Enkele bekende websites waar je stockfoto’s kan verkopen zijn Shutterstock, iStock, Abobe Stock en Getty Images.

Foto wedstrijden

Misschien is zijn fotowedstrijden niet meteen de beste manier om meteen cash geld te verdienen met je vakantiefoto’s. Maar je kan er wel enkele mooie prijzen mee winnen. Online kan je zeer veel fotowedstrijden terugvinden. Heb je een bijzondere foto kunnen maken? Dan kan je meedoen aan verschillende fotowedstrijden waarmee je dan een prijs of waardebon kan winnen. In sommige gevallen is de prijs cash geld, maar dit is zeer zelden en vaak enkel weggelegd voor professionals. Let wel op want bij sommige wedstrijden moet inschrijvingsgeld betaald worden! Websites die deze fotowedstrijden verzamelen zijn Fotowedstrijd.info en Zoom.nl.

Leeuw in Zuid-Afrika
De eenzame woestijn van Wadi Rum

Online verkopen

Je kan je foto’s ook online verkopen afgezien van stockfoto-websites, maar met websites als Werkaandemuur. Hier kan je foto’s op canvas laten drukken. Het voordeel? Je winstmarge is veel groter dan bij stockfoto’s. En de aanmaak en het verzendproces wordt door de website zelf geregeld. Jij moet dus alleen je foto uploaden en misschien ook wel wat promoten. Het leuke aan deze website is dat je een eigen winstmarge kan instellen. Deze manier van werken lukt zeker als je mooie foto’s hebt in hoge resolutie!

Instagram

Als je een Instagram-account aanmaakt met je mooiste foto’s dan kan het zijn dat je heel wat volgers gaat krijgen. Al moeten ook hier de foto’s van een uitstekende kwaliteit zijn! Wanneer deze volgers er zijn zullen bedrijven je contacteren om ofwel hun bedrijf te promoten of om foto’s van het bedrijf te nemen. Dit kan een gewoon bedrijf zijn maar ook een toeristische dienst. Toegegeven, deze manier van geld verdienen aan je vakantiefoto’s is niet gemakkelijk en eerder uitzonderlijk. Maar wie niet waagt, niet wint!

Geld verdienen aan je foto's.
Geld verdienen aan je vakantiefoto's
Vakantiefoto's geld verdienen. zonsondergang

Organiseer een expositie

Zijn je foto’s van een zeer hoge kwaliteit en heb je al enkele fans van je werk? Dan kan je ook altijd een expositie organiseren. Hiervoor vraag je een inkomprijs of je maakt de toegang gratis maar je verkoopt foto’s ter plaatse. Je kan dit groots aanpakken maar dan ga je ook een grotere kost hebben of je kan dit kleiner aanpakken. Origineel uit de hoek komen is hier bij aangeraden! Maar nogmaals: als je dit verdienmodel wil gebruiken, ga je wel een zeer hoge kwaliteit van foto’s moeten hebben. Dan ben je eigenlijk al professioneel bezig met fotografie.

GELD VERDIENEN MET JE VAKANTIEFOTO’S – Wat doe jij?

Dit waren onze methodes en favorieten om geld te verdienen met je vakantiefoto’s. Maar nu zijn wij natuurlijk benieuwd wat jullie allemaal met jullie foto’s doen? Laat het ons zeker weten in de comments. Ook eventuele vragen mogen hier gesteld worden. En voor meer tips over fotograferen kijk je best in onze categorie fotografie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.